(video) Accident scump în Manhattan-ul gol! Unul din cele 25 de Gemballa Mirage GT, făcut zob

Exemplarul #23 dintr-un total de 25 făcute, al supercarului de vis Gemballa Mirage GT, a fost avariat grav acum câteva ore pe un bulevard din cartierul Manhattan, New York. S-a întâmplat incidentul neplăcut chiar pe timp de pandemie de COVID-19, acest oraş fiind cel mai afectat din SUA şi fiind zilnic aproape gol în această perioadă de timp.

Iată momentul impactului:

Martorii au declarat presei că, în loc să oprească după primul impact cu un crossover şi un monovolum parcate la marginea străzii, şoferul a încercat să se ascundă de la locul faptei, chiar dacă supercarul era avariat, încălcând şi alte reguli de circulaţie precum trecerea la culoarea roşie a semaforului. În acest timp din maşină au mai sărit câteva părţi şi piese, inclusiv capota.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

WTF ???????? #porsche

Публикация от Exotics Vs Classics (@speedtimers) 7 Апр 2020 в 7:52 PDT

Imagini de la faţa locului au apărut abia peste câteva intersecţii, după ce au fost lăsate în urmă mai multe autovehicule deteriorate de-a lungul 11th Avenue, care din fericire erau goale. Acolo conducătorul auto s-a oprit şi a putut părăsi singur automobilul pentru a discuta cu oamenii legii.

Proprietarul maşinii exclusiviste este un împătimit auto şi un colecţionar de peste ocean pe nume Benjamin Chen, fiul unui miliardar chinez, fondatorul goldRush Rally – companie care organizează aşa-numite raliuri pentru bogaţi. (Iată aici un scurt interviu în care povestește despre al său Mirage GT). Benjamin Chen a devenit celebru în presa americană după ce a putut atinge pe un drum public aproape 400 de km/h cu un Bugatti Veyron Super Sport Pur Blanc, un hipercar one-off, acum câţiva ani.

Poliția a confirmat pentru Fox News că șoferul a fost Benjamin Chen, care a fost acuzat de operare a unui autovehicul în stare de ebrietate narcotică și de conducere nesăbuită. În total cinci mașini, inclusiv acest Gemballa Mirage GT, au fost avariate în incident.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Rough morning *photos taken by me*

Публикация от ronnie c ???? (@ronniecnyc) 7 Апр 2020 в 8:00 PDT

https://www.youtube.com/watch?v=96-C4zjlY4I

Iată cum arăta maşina înainte de accident:

Amintim că Gemballa Mirage GT reprezintă un supercar Porsche Carrera GT care a fost modificat aprofundat de renumitul atelier german de tuning. Producția i-a fost limitată la 25 de unități, iar maşina din imagini este una dintre cele mai proaspete şi într-o specificaţie Black Edition.

Modelul are un motor V10 natural aspirat, cu un volum de 5.733 cm³ şi montat central, care a fost “forţat” să producă 670 CP şi 630 Nm de cuplu (în loc de 612 CP/590 Nm). Cutia de viteze pe care o are este una manuală cu şase trepte, iar tracţiunea este pe puntea din spate. Cu forţe actualizate poate face 0-100 km în 3.7 secunde şi poate rula cu până la 335 km/h.

Automobilul a mai primit un nou bodykit din fibră de carbon, care a fost testat minuţios în tunel aerodinamic pentru a-i îmbunătăţi stabilitatea la viteze mari, o suspensie cu amortizoare adaptive şi mecanisme electro-hidraulice care îi poate mări garda la sol cu 45 mm pe ambele punţi la apăsarea unui buton pentru a putea depăşi mai uşor un obstacol, jante de 19 şi 20 de inci pe faţă/spate (în cazul acestui exemplar fiind alese unele custom de la HRE cu prindere centrală), mecanisme de frânare carbo-ceramice resetate, un sistem de răcire al motorului mai performant, un nou sistem de evacuare a gazelor de eşapament din oţel inoxidabil cu nişte convertizori catalitici sport din metal, un ECU modificat, un ambreiaj de curse din fibră de carbon şi multe alte lucruri interesante.

Atât exteriorul, cât şi interiorul celor 25 de exemplare, au fost personalizate după doleanțele clienţilor. Pentru a aduce sistemul de infotainment la zi, Gemballa a reproiectat consola centrală, făcând-o din fibră de carbon pentru a conține unitatea multimedia Gemballa cu sistem de control al datelor. Pe un ecran wide sunt disponibile de la hărţi de navigaţie prin satelit până la indicatoare de performanță, ceea ce Porsche nu oferise din uzină. Printre altele care s-au pus la dispoziţie s-au numărat inserţii din carbon, Alcantara, lemn, aluminiu, oţel şi chiar decor cu diamante. Atelierul mai era gata să îndeplinească orice capriciu al melomanilor, dar şi să instaleze un mic frigider pentru răcirea unei sticle de spumant (dificil de aflat cine a optat pentru aceste opţiuni 🙂

La zi, nu se cunoaşte câte exemplare din cele 25 mai sunt “în viaţă”, însă se ştie că cea mai mare concentraţie este în Emiratele Arabe Unite. Preţul unei maşini poate ajunge la aproape 1.000.000 de euro! La început de februarie, casa de licitaţii RM Sotheby’s a încercat să vândă exemplarul care a fost pregătit la comanda legendarului fotbalist Samuel Eto’o (primul şi singuru-i proprietar înregistrat) – un Mirage GT într-o specificaţie Gold Edition (limitată la trei unităţi) – însă nu s-a găsit deocamdată un nou posesor. Deşi are mai puţin de 6.500 de km parcurşi, modelul din 2005 a fost evaluat la un preţ de start care variază între 775.000-875.000 de euro.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

(video) Accidentul cu Bugatti din New York: Suma prejudiciului este incredibilă, iar şoferiţa care ar fi vinovată este încă în şoc

https://autoblog.md/video-o-soferita-a-inchiriat-un-ferrari-de-650000-de-dolari-si-a-facut-accident-in-cateva-minute/

https://autoblog.md/fotovideo-accident-de-lux-la-bucuresti-un-milionar-ajuns-cu-un-ferrari-intr-un-stalp/

Cmentariile sunt închise