(foto) Porsche Unseen, partea a III-a: Fantasticele Vision E, 917 Living Legend şi Vision 916

Sub seria numită “Porsche Unseen”, constructorul german a decis să facă publice secrete din culisele sale. Pentru prima dată arată lumii studii de design, realizate din 2005 până în 2019, care până acum au fost ținute sub cheie, nemaivăzute.

Producătorul de mașini sport prezintă viziuni spectaculoase asupra a 15 mașini diferite. Studiile timpurii acoperă segmentele “Spin-offs”, “Little rebels”, “Hyper cars” și “What’s next?”. În acest fel, Porsche oferă o perspectivă exclusivă asupra procesului său de proiectare – de la primul desen până la modelul finit pregătit pentru producția de serie.

Aici, pe AutoBlog.MD, le vom descrie pe toate cele 15 în cinci articole separate. Iată singurele detalii despre primul trio, al doilea şi în continuare despre următoarele trei proiecte din categoria hipercaruri!

  • Porsche Vision E

Această maşină poartă statut de machetă, făcută în 2019, la scară 1:1. Ideea din spatele conceperii sale este că în Formula E, tehnologia viitorului este testată sub înaltă performanță și împinsă la limitele sale. Vision E este realizat pe baza monopostului Porsche 99X Electric!

Echipa de design a dezvoltat în acest sens o maşină de curse pur electrică, cu un singur loc, radical de uşoară, pentru piloţi privaţi. Experiența de conducere complet electrică ar trebui să fie uluitoare, dacă urma să apară în producţie…

  • Porsche 917 Living Legend

Iar acest proiect s-a făcut la scară de 1:1, însă din argilă, în 2013. Ideea sa de bază este de fapt un tribut adus legendarului 917 KH într-o livrea roş-albă a Porsche Salzburg, la volanul căruia, piloţii Hans Herrmann și Richard Attwood au înregistrat prima victorie generală pentru Porsche la Le Mans în vara anului 1970.

Când Porsche a revenit în LMP1 în 2013, echipa din Weissach a dezvoltat o interpretare modernă a mașinii câștigătoare de altădată. Modelul de producţie Porsche 918 Spyder a servit ca sursă de inspirație tehnică.

“În mașinile super sport de la Porsche, aveți întotdeauna sentimentul de a sta practic pe drumul dintre arcadele roților înalte. Am dorit să subliniem acest lucru și mai mult”, spune Michael Mauer, designer-şef Porsche.

  • Porsche Vision 916

Şi acesta este un studiu de design realizat la scară de 1:1, din argilă, însă cu trei ani mai târziu decât cel anterior, în 2016.

Porsche spune că este un studiu realizat de unul dintre stagiarii săi din departamentul design. Vision 916 are dimensiuni compacte similare cu cele ale modelului Porsche 916, care a fost dezvoltat ca prototip la începutul anilor 1970. Cu toate acestea, acest Little Rebel este propulsat pur electric de câte un motor integrat în fiecare din cele patru roţi.

În plus, acesta aduce un omagiu designerului auto Ferdinand Porsche și primei sale mașini de curse Lohner-Porsche cu tracțiune integrală din anul 1900.

Amintim că o selecție de studii va fi, de asemenea, expusă mai târziu, pentru ca fanii să le admire direct. Muzeul Porsche va integra modelele în expoziţia sa în 2021.

Suplimentar, pentru fanii mărcii, cartea de peste 328 de pagini, intitulată “Porsche Unseen” a fost lansată de editura Delius Klasing şi este disponibilă de cumpărat inclusiv în magazinul din muzeul Porsche. Cititorilor interesați li se oferă o privire detaliată în culisele Style Porsche. 

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/