(video) Camionul viitorului există deja în 2019 – noul Hyundai HDC-6 NEPTUNE Concept

Hyundai se preocupă de tehnologia de propulsie pe bază de pile de combustie de foarte mulți ani – primul său produs comercial (Tucson FCEV) devenind disponibil încă din 2013.

Astăzi ei au trecut deja la noua generație NEXO și au investit deja aproape 6.5 miliarde de dolari în tehnologia propulsiei cu ajutorul hidrogenului, pe care o mai şi accelerează în termeni de dezvoltare pentru a fi disponibilă pe scară largă; drept pentru care putem avea încredere că noul său concept “fuel cell” nu este neapărat de domeniul SF.

Prezentat acum câteva ore în cadrul expoziţiei nord-americane de vehicule comerciale, acesta are de fapt două componente: un cap tractor botezat HDC-6 NEPTUNE și remorca sa refrigerată HT Nitro ThermoTech. Și ambele ar merita un rol proeminent într-un film de la Hollywood!

Cu toate cele spuse, Hyundai promite că se gândește serios la “începutul explorării oportunităților” în zona vehiculelor comerciale grele din SUA! Aşadar, avem în faţa noastră un potenţial concurent pentru Tesla Semi, Nikola, Thor Trucks şi compania.

Hyundai HDC-6 NEPTUNE este un semi-trailer din Clasa 8 (acei monștri americani dubli ca dimensiuni față de TIR-urile din UE) cu un design reminiscent cu cel al vagoanelor de tren Art Deco de la mijlocul secolului XX. Totuși, tehnologia de la bord aparține secolului nostru, dovadă fiind imensa grilă din partea de jos, necesară pentru răcirea sistemului fuel cell.

De cealaltă parte, remorca HT Nitro ThermoTech este și ea o altă operă de artă – una ecologică şi de această dată. Sistemul său de refrigerare este unul de tip criogenic, pe bază de nitrogen, putând asigura o temperatură minimă pe interior în mod independent şi fără a fi afectată de cea exterioară, iar Hyundai promite un nivel nemaiîntâlnit de silențiozitate și mai ales o reducere cu 90% a poluării cu CO2 față de o unitate clasică.

Mai mult, remorca prezintă un design structural nou și îmbunătățit. Pereţii laterali, frontali și acoperișul sunt construite fiecare sub forma unui singur panou sandwich structural, dintr-un polimer armat cu fibră. Materialele sunt realizate fără stâlpi și arcuri de acoperiș.

Designul dintr-o bucată de panou din spumă structurală creează o remorcă mai ușoară cu rezistență crescută a pereţilor și eficiență termică sporită, menținând totodată același volum de remorcă cubică. Panourile îmbunătățite sunt lipite de nişte şenile, care reduc aşa-zisele “poduri” termice, elimină probabilitatea de pătrundere a apei la interior și asigură un finisaj mai curat.

Vezi şi: (video) Hyundai a lansat unul dintre primele autobuze electrice etajate din lume

Alte detalii nu au fost oferite, unitatea de propulsie şi caracteristicile sale rămânând un secret. Cert este faptul că e un vehicul electric, iar posibilitatea de a rula pe energie generată din hidrogen îi aduce un avantaj, asta deoarece autonomia totală este mai mare decât cea a unui camion care utilizează exclusiv doar energia stocată într-o baterie.

Hyundai vede că astfel vor arăta camioanele viitorului prin 2030. În plus vor avea evident un sistem de pilotare automată, dar şi un habitaclu extrem de modular pentru a putea petrece cât mai confortabil timpul în deplasări.

Vezi şi: (video) Hyundai dezvoltă un sistem de pilotare automată pentru camioane şi a realizat cu succes un prim test

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/