(video) Comparativ în off-road: Ford Ranger vs Toyota Hilux vs VW Amarok

Colegii de la Carwow au pus la încercare trei dintre cele mai populare pickup-uri într-un comparativ inedit prin off-road. Maşinile au fost aduse pe un poligon special amenajat, acolo unde au fost testate în şase probe, câştigătorul ultimei fiind ales de public. Pentru o mai mare obiectivitate a fost luată în considerare şi părerea unor experţi.

Maşinile participante au fost un Ford Ranger Wildtrak, dotat cu un motor turbo diesel de 2.0 litri şi cu patru cilindri, care produce 213 CP şi 500 Nm de cuplu. Modelul are o greutate de 2.246 de kg, o cutie de viteze automată în 10 trepte, sistem de tracţiune integrală şi o gardă la sol de 226 mm.

Toyota Hilux a participat într-o versiune specială Invincible X. Oricum, are şi aceasta un motor turbo diesel cu patru cilindri, însă cu un volum de 2.4 litri, care produce 150 CP şi 400 Nm de cuplu. Modelul are o greutate de 2.155 de kg, o cutie de viteze automată, sistem de tracţiune integrală şi o gardă la sol de 212 mm.

VW Amarok arată cel mai impresionant datorită unui V6 turbo diesel de 3.0 litri, care generează 204 CP şi 500 Nm de cuplu. Modelul are o greutate de 2.260 de kg, o cutie de viteze automată, sistem de tracţiune integrală şi o gardă la sol de 230 mm.

Testele au inclus o cursă contra cronometru pe un deal noroios, ca provocare a tracțiunii și accelerării lor. De asemenea, camionetele au trebuit să se “târască” pe o porţiune de teren “ondulat”, apoi să urce pe o porţiune laterală într-o pantă abruptă. În continuare a urmat o altă cursă contra cronometru pe un mini traseu îngust în formă de U. În cele din urmă s-a testat eficienţa sistemului de asistenţă la coborârea în pantă, adică care model coboară cel mai lent fără intervenţii în acceleraţie sau frânare. Testul final a presupus rularea cu viteză prin apa unui iaz pentru a stabili care a putut trece mai frumos ridicând-o în sus.

De notat că, în timp ce modelul Ford şi Toyota sunt dotate cu o cutie de transfer cu demultiplicator și un diferenţial spate blocant, VW Amarok are din uzină doar un sistem de control al tracțiunii și un mod de conducere off-road. Cu toate acestea, lipsa componentelor mecanice şi capacitatea acestora au fost înlocuite cu brio de sistemele electronice care le-au simulat virtual.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-drag-race-mercedes-x-class-vs-vw-amarok-vs-toyota-hilux-vs-ford-ranger-vs-mitsubishi-l200/

(video) Noile Mercedes-AMG G 63 vs Suzuki Jimny. Care SUV e mai bun în off-road

(video) Drag race prin off-road: Porsche Cayenne Turbo vs Range Rover Sport SVR vs Mercedes-AMG G 63

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/