(video) Două exemplare Tesla Cybertruck au fost reținute la frontiera Lituaniei cu Belarus

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Vameșii lituanieni au reținut două exemplare Tesla Cybertruck la hotarul dintre Lituania și Belarus. Potrivit instituției de stat, vehiculele în valoare de peste 200.000 de euro urmau să fie livrate în Rusia, iar asta încalcă sancțiunile internaționale.

Vameșii nu au permis mașinilor electrice să treacă frontiera și au inițiat o anchetă preliminară privind încălcarea sancțiunilor internaționale. În plus, proprietarul s-ar putea confrunta cu acuzații de contrabandă. Mașinile au fost reținute de autoritate, iar șoferii acestora au fost eliberați după ce au fost interogați preliminar.

Serviciul Vamal lituanian notează că din 2023 a înăsprit controlul exportului de mașini de pasageri de lux către țări terțe. În cadrul unei anchete efectuate, oficialii au constatat că aproape fiecare a doua mașină de lux (în valoare de 50 de mii de euro și mai mult) exportată din Uniunea Europeană în țări terțe (Kazahstan, Belarus, Uzbekistan etc.) a intrat ulterior pe piața rusă.

La începutul lunii mai a devenit cunoscut faptul că primul Tesla Cybertruck a apărut în Federația Rusă. Mașina chiar a fost trasă pe dreapta de poliție pentru că se deplasa neînmatriculată. Exemplarul aparține fondatorului Moscow Tesla Club, Alexei Eremciuk, iar cele două mașini reținute tot el încearcă să le aducă.

Amintim că din primăvara anului 2022 a fost introdusă interdicția de a exporta în Rusia mașini cu o valoare mai mare de 50.000 de euro din țări UE.

Un an mai târziu, sancțiunile au fost extinse: acum nu pot fi exportate din Europa toate mașinile cu motoare cu ardere internă cu o cilindree mai mare de 1.9 litri, precum și hibrizii și mașinile electrice.

Astfel, Tesla Cybertruck îndeplinește două condiții în același timp.

Vezi și: Prețul exclusivității? Suma pentru care o firmă este gata să aducă un Tesla Cybertruck în Moldova

Cmentariile sunt închise