(video) Euro NCAP: Cât de sigure sunt noile BYD Seal, BYD Dolphin şi Xpeng P7

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Euro NCAP publică rezultatele pentru trei mașini de familie electrice chinezești: BYD Seal, Xpeng P7 și BYD Dolphin. Aceste mașini au făcut prima lor “baie” pe piața europeană, Seal vizând principalii cumpărători ai Tesla, elegantul P7 prezentându-şi capacitatea de autonomie pe distanțe lungi, iar Dolphin subliniind raportul calitate-preț ca vehicul electric.

Euro NCAP dezvăluie astăzi că aceste mașini au obținut toate evaluările de cinci stele în cele mai stricte teste de până acum ale programului. Pe de altă parte, producătorii europeni rămân activați, noile Mercedes-Benz E-Class și EQE SUV obținând ambele o evaluare „foarte bună” pentru sistemele lor de asistență pe autostradă.

Pe piața auto europeană super competitivă de astăzi, producătorii chinezi sunt dornici să demonstreze că mașinile lor se potrivesc cu mărcile mai bine stabilite. Iar mașinile lansate astăzi arată că siguranța este unul dintre domeniile în care concurează, în beneficiul cumpărătorilor de mașini. Cele trei modele au obținut cel mai înalt rating de stele Euro NCAP, fiind scos în evidenţă nivelul de protecţie al adulţilor şi copiilor împotriva accidentelor pentru adulți și copii. Și toate trei sunt bine echipate cu o gamă impresionantă de tehnologii de siguranță, inclusiv asistență pentru bandă și viteză.

Vremea europeană în 2023 a fost o justificare a celei mai recente evoluții a evaluării de siguranță Euro NCAP. Producătorii sunt încurajați să monteze sistemul de detectare a prezenței copilului (CPD), un sistem care emite un avertisment atunci când recunoaște că un copil sau sugar a fost lăsat în mașină. Acest sistem este deosebit de crucial în lunile fierbinți de vară, când mașinile se pot supraîncălzi, condiții care sunt probabil să devină mai comune. Euro NCAP a fost prima organizație la nivel mondial care a dezvoltat cerințe tehnice pentru sistemele de detectare a prezenței copiilor și acum evaluează în mod curent performanța acestora. Ca urmare, sistemele CPD devin din ce în ce mai obișnuite și modelele BYD sunt echipate cu acest sistem, în timp ce XPENG P7 nu-l are în prezent.

Condițiile de furtună puternică și inundațiile rapide pot crea condiții de conducere deosebit de periculoase pe șosea și posibila situație terifiantă de scufundare a vehiculului. Actualizarea ratingului Euro NCAP din 2023 include, de asemenea, o evaluare a acestui scenariu. Această evaluare constă în două teste: primul evaluează deblocarea automată a ușilor mașinii ajunsă sub apă și altul analizează durata de funcționare a geamurilor electrice după scufundare. Atât BYD-urile, cât și modelul Xpeng au obţinut câteva puncte în această parte a evaluării, arătând din nou că Euro NCAP promovează o rivalitate care aduce beneficii publicului care cumpără mașini.

Dar producătorii europeni rămân, de asemenea, la vârf de tehnologie, iar tehnologia de conducere asistată continuă să evolueze rapid. Două mașini de la Mercedes-Benz – noile E-Class și SUV-ul EQE – sunt evaluate drept „Foarte bine” în evaluările finale ale Euro NCAP, înainte ca cerințele acestuia să devină mai largi și mai exigente în 2024.

„Concurența dintre producătorii de automobile este forța motrice din spatele succesului Euro NCAP. Niciun producător nu își poate permite să rămână în urmă când vine vorba de siguranță, iar aceasta este motivația pentru inovație. Noile mărci chineze au intrat în funcțiune, recunoscând că piața europeană nu va face compromisuri în ceea ce privește siguranța. Dar tehnologia evoluează mai repede decât oricând, iar domenii precum conducerea asistată deschid noi zone pentru concurență și Euro NCAP se va asigura că aceste noi tehnologii sunt introduse într-un mod care să-și realizeze beneficiul deplin al siguranței.”

Dr. Michiel van Ratingen, secretar general Euro NCAP

Rezultatele testelor:

Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!

Cmentariile sunt închise