(video) Final de sezon de Formula 1! Lewis Hamilton a câştigat cursa din Abu Dhabi

0

Lewis Hamilton a câștigat și ultima cursă a sezonului 2019 din Formula 1, la Abu Dhabi, ajungând astfel la 84 de victorii all-time. Pilotul Mercedes-AMG și-a trecut în cont 11 victorii în acest an, iar victoria din Emirate a fost a 50-a pentru el cu start din pole position.

Britanicul a cucerit astfel șaselea titlu al carierei și mai are un singur trofeu de recuperat față de legendarul Michael Schumacher.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Max Verstappen și Charles Leclerc au completat podiumul la Abu Dhabi. Monegascul avea şanse matematice să îşi asigure un loc trei în clasamentul general al piloţilor, asta dacă olandezul ar fi făcut vreo eroare, însă nu a fost să fie.

Cursa de la Abu Dhabi a fost ultima în Formula 1 pentru pilotul german Nico Hülkenberg. Contractul acestuia cu Renault expiră la finalul anului, iar Nico nu a reușit să-și găsească un alt angajament pentru sezonul 2020. Rămas fără echipă, Nico a declarat că e tentat să se înscrie la curse de raliu.

Rămâne de văzut dacă în viitor va mai prinde vreun contract în F1. În 10 ani petrecuți în “Marele Circ”, Hülkenberg n-a reușit niciodată să se claseze pe podium. Hülkenberg a încheiat pe poziția 12 la Abu Dhabi.

Din Formula 1 se va retrage și Robert Kubica, al doilea pilot al codașei Williams. În locul său a fost angajat pilotul canadian Nicholas Latifi, pilot de teste la Racing Point.

Lista completă a piloţilor care vor participa în sezonul 2020:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata