(video) Noua generaţie a complexului Nissan ProPILOT va fi capabilă să evite mai multe situaţii de accident

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În funcţie de piaţă, pe vehiculele de serie, Nissan poate monta în prezent complexul său opţional ProPILOT de a doua generație. Cu acesta, clienţii se pot deplasa pe autostrăzi fără nevoia de a ţine mâinile pe volan, deşi acest asistent necesită în continuare atenția constantă a șoferului, deoarece poate funcționa normal doar în unele condiții și nu este conceput pentru situații de urgență. 

Însă următoarea generație ProPILOT va avea semnificativ mai multe funcții. Unele dintre ele au fost demonstrate prin prototipul ProPILOT Concept Zero, bazat pe sedanul japonez Nissan Skyline.

Scopul principal al dezvoltatorilor este de a învăța sistemul de pilotare automată să evite coliziunile folosind frânarea și manevrele. Pentru a face acest lucru, prototipul a fost echipat cu un LiDAR frontal de ultimă generație de la Luminar, care este instalat pe acoperiș (un LiDAR de la aceeași companie se va găsi pe noul SUV electric de la Volvo). 

Dispozitivul are o rază de acțiune mărită (300 de metri vs 160 cât au cele actuale) și un unghi de vizualizare vertical crescut (25 de grade vs 10). Unghiul de vizualizare orizontal este de 120 de grade.

LiDAR-ul este responsabil în principal de scanarea şi distingerea obiectelor din depărtare, până a ajunge la ele, iar spațiul din jurul mașinii şi imediata apropiere este scanat de șapte radare și 10 camere. Modulul central și software-ul care prelucrează datele primite au fost dezvoltate în comun cu Applied Intuition.

Se afirmă că sistemul poate recunoaște cu exactitate forma și traiectoria obiectelor aflate în mişcare, și aici nu este vorba numai despre autovehicule sau pietoni. Într-o demonstrație, noul ProPILOT ocolește o roată care se îndreaptă spre prototip și chiar un butoi care zboară de pe banda opusă, situaţii care se pot întâmpla pe drumuri. 

Sistemul electronic, detectând aceste corpuri, decide fulgerător asupra manevrelor pe care urmează să le întreprindă pe baza datelor disponibile. Dacă distanța și mediul ambiant permit ocolirea obstacolului, atunci ProPILOT calculează o manevră evazivă sigură. În caz contrar, calculează o manevră pentru a minimiza eventualele daune. Testele sunt efectuate deocamdată la viteze de oraş (50-60 km/h).

Nissan promite că noul ProPILOT va fi gata de producție la mijlocul deceniului curent, iar până în 2030 va fi instalat pe absolut toate maşinile fabricate.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/