(video) Noua Mazda3 a fost desemnată Maşina Anului 2020 în lume cu cel mai bun design

0

Noua Mazda3 a avut şansa de a ridica premiul Maşina Anului 2020 în lume, însă s-a ales doar cu premiul World Car Design of the Year 2020, una dintre categoriile speciale ale concursului World Car Awards.

Mazda3 este al doilea model Mazda care primește distincția World Car Design of the Year, după Mazda MX-5 în 2016. S-a întâmplat chiar în anul în care Mazda marchează cei 100 de ani de existenţă.

„Înainte de a accepta acest premiu, Mazda Motor Corporation ar dori să își exprime solidaritatea pentru toți cei afectați de noul coronavirus. Suntem cu adevărat onorați să putem primi premiul World Car Design of the Year în acest an special care marchează 100 de ani de la fondarea Mazda. Vom continua să le oferim clienților noștri produse, proiecte, tehnologii și experiențe unice”, a declarat Akira Marumoto, Director Reprezentativ, Președinte și CEO al Mazda Motor Corporation.

Prezentată în 2010, filosofia unică de design Kodo și abilitatea sa de a da viață unei mașini au fost la baza stilului premiat în reperate rânduri al actualei game Mazda.

Lansată în 2019, Mazda3 a fost primul vehicul care a prezentat cea mai nouă variantă a limbajului de design Kodo – o redare mai matură care vizează mai mult stil prin eleganța și rigoarea esteticii minimaliste inspirate de cele mai pure tradiții ale artei japoneze și frumusețea spațiului dintre obiecte.

https://autoblog.md/video-test-drive-cum-merge-noua-mazda-3/

Doar prin sute de ore de lucrări solicitante de modelaj și pictură a fost posibilă perfecționarea designului unic Mazda3 care creează ondulații subtile de lumină și umbre care alunecă pe corpul neted al mașinii, dând naștere unei expresii naturale și puternice.

Crearea unei asemenea senzații controlate – o formă atât frumoasă, dar și simplă – necesită foarte mult timp, disciplină și măiestrie. Cu toate acestea, este fundamental pentru eleganța japoneză unică a viziunii viitoare de design Mazda, în care experiența proprietarului este îmbogățită în continuare prin prezentarea mașinii ca artă.

Mazda s-a bucurat de numeroase succese la World Car Awards, un concurs anual jurizat de un grup de 86 de jurnaliști auto din 25 de țări. Dar special pentru această categorie specială, un grup format din șapte experți mondiali în design foarte respectat a fost invitat să revizuiască și apoi să stabilească o listă scurtă de recomandări pentru jurați. Printre aceştia se numără: Anne Asensio (Franța – Vicepreședinte departament Design la Dassault Systemes), Gernot Bracht (Germania – Pforzheim Design School), Ian Callum (Marea Britanie – Director de Design, CALLUM), Patrick le Quément (Franța – designer și președinte al Comitetului de Strategie – Școala de Design Durabil), Tom Matano (SUA – Școala de Design Industrial la Academy of Art University din San Francisco), Gordon Murray (Marea Britanie – Gordon Murray Design) și Shiro Nakamura (Japonia – CEO al Shiro Nakamura Design Associates Inc.).

Premiul World Car Design of the Year 2020 este cel mai recent dintr-o lungă serie de premii câștigate de Mazda3, care include: „Red Dot: Best of the Best” în 2019, „Supreme Winner” în cadrul premiilor Women’s Car of the Year 2019 și „Small Hatch of the Year” oferit de UK car of the Year 2020.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata