(video) Noul flagship Lamborghini va avea să ofere 13 experiențe de condus! Unul propune doar 180 CP

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cu doar câteva zile înainte de premiera primei mașini super sport hibride V12 HPEV, Lamborghini oferă o perspectivă asupra dinamicii sale de conducere. Spune că este proiectată și dezvoltată pentru a oferi emoție și control absolut în toate situațiile și în toate condițiile de aderență, oferind șoferului un nivel de încredere și conexiune neexperimentat până acum.

Inovațiile care plasează LB744 în vârful categoriei sale includ arhitectura și echilibrul mașinii, abordarea de ultimă oră a șasiului și a designului aerodinamic, alături de noul grup motopropulsor hibrid care face posibilă maximizarea suportului motorului electric și introducerea de noi moduri de condus, inclusiv 4WD cu zero emisii, pentru un total de 13 experiențe diferite de condus!

Amintim că mașina are un aspect fără precedent: un nou motor central V12 aspirat natural de 6.5 litri şi trei motoare electrice, dintre care două sunt amplasate pe puntea electrică față și unul e integrat în noua transmisie cu opt trepte şi dublu ambreiaj, amenajată pentru prima dată în spatele motorului cu ardere internă și într-o poziţie transversală. Iar tunelul central, un spațiu rezervat în mod tradițional cutiei de viteze încă din epoca Countach-ului, este acum locația unei noi baterii litiu-ion cu putere specifică mare care antrenează motoarele electrice.

Caracteristici cheie:

  • Noua arhitectură permite o distribuție optimă a greutății (44% în față și 56% în spate), rezultând un echilibru perfect care face ca modelul LB744 să fie extrem de agil și eficient atât pe drum cât și în curbele unui circuit. Această capacitate este sporită și de rigiditatea crescută a barelor anti-ruliu (+11% în față și +50% în spate) și de raportul de direcție redus (-10% comparativ cu al lui Aventador Ultimae): o abordare deja testată cu succes pe Huracán STO.
  • Capacitățile lui LB744 sunt completate de sistemul de direcție pe patru roți, care contribuie în mod semnificativ la senzația unei mașini care este agilă, receptivă și compactă, dar în același timp stabilă și precisă, și de anvelopele Bridgestone Potenza Sport special dezvoltate, cu un amprentă frontală generoasă (+4% față de Aventador).
  • Datorită punții electrice, cu LB744 Lamborghini introduce pentru prima dată în istoria sa vectorizarea cuplului electric și inaugurează sistemul Lamborghini Dinamica Veicolo 2.0!
    • Vectorizarea electrică a cuplului crește agilitatea mașinii în viraje înguste, precum și stabilitatea acesteia în viraje de mare viteză, distribuind cuplul în mod optim fiecărei roți și lucrând în sinergie cu sistemul de direcție pe patru roți.
    • În plus, spre deosebire de sistemele convenționale, noua vectorizare a cuplului intervine asupra frânelor doar atunci când este strict necesar, pentru a maximiza eficiența și a asigura un stil de condus mai natural, precum și un nivel mult mai ridicat de performanță.
    • La frânare, puntea electrică și motorul electric spate contribuie la decelerare, reducând stresul asupra frânelor în timpul reîncărcării bateriei.
  • Șasiul aduce, de asemenea, o contribuție substanțială la dinamica vehiculului.
    • LB744 este primul Lamborghini care este echipat cu noul monofuzelaj inspirat de aviație, o structură ultra-ușoară din fibră de carbon integrală (cu o greutate cu 10% mai mică decât șasiul lui Aventador) care combină performanța ridicată în absorbția energiei cu rigiditatea la torsiune crescută (+25% în comparație cu Aventador), făcând LB744 excepțional de stabil și contribuind la sentimentul general de compactitate și receptivitate al mașinii.
  • Aerodinamica activă joacă un rol esențial, atingând noi niveluri de eficiență și forță aerodinamică: +61% și, respectiv, +66%, în situații de sarcină mare în comparație cu Aventador Ultimae, în special datorită designului splitter-ului frontal și a plafonului care canalizează fluxul de aer către aripa spate de înaltă eficiență.
  • Aerodinamica funcționează în sinergie cu suspensia semi-activă, controlată de sistemul Lamborghini Vertical Control conceput special pentru LB744, care gestionează electronic schimburile de forțe verticale, cum ar fi transferurile bruște de sarcină în timpul conducerii pe circuite, adaptând suspensia și comportamentul aripii posterioare în timp real.
  • Pentru a răspunde la cele mai înalte situații de performanță, sistemul de frânare și sistemul de răcire a frânelor au fost, de asemenea, reproiectate.
    • Noul supercar dispune de cea mai recentă generație CCB Plus (Carbon Ceramic Brakes Plus). Etrierii frontali cu 10 pistoane (în loc de șase) sunt combinate cu discuri de 410×38 mm (400x38mm sunt pe Aventador Ultimae). În spate sunt etrieri cu patru pistoane şi discuri de 390×32 mm (380×38 mm pe pe Aventador Ultimae).
    • Discurile sunt acoperite de un strat de frecare pentru o mai bună performanță, management termic și confort acustic la frânare.
    • Aerodinamica contribuie la eficiența sistemului, deoarece perechea de deflectoare de suspensie față și grila din interiorul pasajelor roților sunt concepute pentru a îmbunătăți nu numai răcirea frânelor frontale – banda atrage aer din difuzorul față și îl canalizează către frână – dar sunt modelate pentru a reduce rezistența în interiorul roții, limitând orice fenomene de compresiune, crescând în același timp sarcina.
    • În plus, cele două conducte NACA situate în fața roților din spate colectează debitul din partea inferioară a caroseriei și îl direcționează către conducta de răcire a frânelor locale.
  • Debutează împreună cu sistemul hibrid trei noi moduri de conducere dedicate: Recharge, Hybrid și Performance, care vor fi combinate cu modurile Città (City), Strada, Sport și Corsa, selectabile prin intermediul celor două rotoare situate pe volanul reproiectat, pentru un total de 13 setări dinamice care evidențiază diferitele personalități și potențialul lui LB744, în funcție de situație și de tipul de drum sau de circuit pe care este condus.
    • Città, de exemplu, este modul de conducere conceput pentru conducerea zilnică în centrele urbane, inclusiv cu emisii zero. Dacă bateria litiu-ion care alimentează motoarele electrice trebuie reîncărcată şi nu există stații de încărcare disponibile, V12-le intervine pentru a o reîncărca complet (mod Recharge) în doar câteva minute. Acest lucru face posibilă, de exemplu, accesarea centrelor istorice ale orașelor cu restricții de emisie în regim electric. Sistemul de suspensie, controlul tracțiunii și cutia de viteze oferă confort maxim, la fel cum rezistența aerodinamică redusă face din Città cel mai eficient mod de consum, cu putere maximă limitată la doar 180 CP.
    • Modul Strada este perfect potrivit pentru conducerea dinamică de zi cu zi și călătoriile lungi, combinând confortul ridicat cu sportivitatea ridicată, punând la dispoziție până la 886 CP. V12-le este mereu activ, asigurând și o stare constantă de reîncărcare a bateriei care este optimizată și împinsă la maximum în modul Recharge. Puntea electrică frontală acceptă vectorizarea cuplului, iar aerodinamica activă lucrează pentru a oferi stabilitate maximă la viteze mari, de exemplu pe autostradă.
    • Selectarea modului Sport schimbă personalitatea lui LB744, iar comportamentul mașinii este setat să ofere o experiență de condus captivantă, cu o orientare distractiv de condus și receptivă în fiecare dintre cele trei moduri combinabile: Recharge, Hybrid şi Performance. Motorul cu ardere internă, ajutat de sistemul hibrid, este activ în toate cele trei situații, oferind o putere maximă de 907 CP cu sunetul de V12 exprimat în tonurile sale cele mai convingătoare. Cutia de viteze reacționează cu o capacitate de răspuns maximă, în timp ce suspensia și aerodinamica sporesc agilitatea mașinii și plăcerea de a conduce în viraje.
    • Apogeul dinamismului și al puterii, atât în ​​ceea ce privește performanța, cât și sunetul, este atins în Corsa, modul de conducere conceput pentru a evidenția capacitățile dinamice ale lui LB744 pe pistă.
      • În setarea Performance, grupul motopropulsor își exprimă vârful potențialului prin furnizarea de 1.015 CP, iar controlul sistemului hibrid este calibrat pentru a profita la maximum de puntea electrică atât în ​​ceea ce privește vectorizarea cuplului, cât și tracțiunea integrală, pentru un condus ultra-sportiv, dar accesibil.
      • În modul Corsa Recharge este posibil de pus prioritate pe baterie, maximizând reîncărcarea acesteia.
      • Pentru șoferii experimentați mai este posibilă dezactivarea ESC pentru a experimenta puterea maximă disponibilă fără comenzi active și pentru a simți fiorul unei porniri de pe loc datorită funcţiei Launch Control.

Cmentariile sunt închise