(video) Noul VW Viloran – monovolumul premium care e mai lung decât acelaşi BMW X7

(update 17.04.2020) Astăzi, 17 aprilie, întreprinderea SAIC-VW a anunţat toate detaliile despre noul MPV premium Viloran, dar şi startul vânzărilor preliminare. Denumirea îi provine de la combinaţia cuvintelor “Villa + Velour + Grand”, ceea ce înseamnă în opinia mărcii “combinarea spațiului larg cu rafinamentul delicat de catifea, căutând noi posibilități pentru mașinile de afaceri contemporane”.

Versiunile 330TSI Deluxe Edition și 380TSI Premium Edition au un preţ de start de 350.000 şi 400.000 de yuani (45.480 şi 51.980 euro respectiv). Maşina va fi prezentă pe piaţa din China începând cu 28 mai 2020.

Volkswagen Viloran este cea mai mare mașină a mărcii care stă pe platforma modulară a MQB. Ni se confirmă dimensiunile de 5.346 x 1.976 x 1.781 x 3.180 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Suspensia spate a noului Viloran este independentă. Jantele roţilor pot fi până la 20 de inci.

Pentru comparație, acelaşi Sharan european măsoară în lungime 4.854 mm. Pentru încă o comparaţie, iată cifrele pe care le are, de exemplu, cel mai mare SUV BMW, noul X7, pe care l-am testat şi care poate fi văzut şi pe străzile din Chişinău – 5.151 x 2.000 x 1.805 x 3.105 mm.

În habitaclu are trei rânduri de scaune şi încă un portbagaj cu un volum de 436 de litri după ultimul! Pe al doilea rând există două scaune individuale, care în versiunea de top sunt reglabile electric, au suporturi pentru picioare retractabile și cotiere mari cu suporturi pentru pahare încorporate. Interesant este că pasagerul care va sta pe scaunul dreapta din al doilea rând, va avea acces la comenzi pentru controlul scaunului din faţa sa şi astfel îşi va putea face mai mult spaţiu, exact ca şi în unele sedanuri de top. Al treilea rând este o banchetă destinată pentru până la trei pasageri.

Partea din față a cabinei este făcută în acelaşi stil ca şi pe SUV-ul local Teramont. Există un panou de bord digital de 10.25 inci și un ecran mare al sistemului multimedia de 9.2 inci, dar şi un panou de control al climei cu toate comenzile tactile.

Iar sub capotă aflăm că are unul dintre motoarele de pe acelaşi Teramont – un 2.0 TSI cu patru cilindri şi în două variante de putere (186 sau 220 CP), în ambele cazuri cuplate la o cutie DSG preselectivă robotizată cu şapte trepte şi două ambreiaje umede. Tracţiunea poate fi doar pe puntea din faţă.

Am actualizat galeria foto de mai jos cu noi imagini disponibile!


(22.11.2019) Premieră în China: Noul monovolum premium VW Viloran se pregăteşte pentru debut local

De la Salonul Auto de la Los Angeles am trecut la cel din Guangzhou, China, ca să explorăm premierele interesante şi care au potenţial de ieşire şi la nivel internaţional. Acolo a debutat deja noul Mercedes-Maybach GLS, primul electromobil Lexus şi iată că şi cei de la VW au câteva produse interesante pe stand.

Unul dintre ele este Viloran, un monovolum premium (numit şi de clasă lux), la moment în calitate de model pre-serie, care va încerca să cucerească această piaţă, având deja destui concurenţi.

Amintim că în gama de modele VW mai are un monovolum – Sharan – însă după cum i-au mers vânzările în 2018 (sub 21.000 de exemplare), a treia sa generaţie este sub semnul întrebării.

În Republica Populară Chineză un autovehicul de tip monovolum nu înseamnă neapărat o maşină pentru familişti. Oamenii de afaceri locali apreciază aceste mașini pentru habitaclurile lor spațioase și înalte în care poţi intra uşor şi fără să te apleci. Prin urmare, cea mai luxoasă și scumpă versiune a lui Viloran, destinată în primul rând clienţilor corporativi, a şi fost arătată la Auto Guangzhou 2019. Pe piața chineză, un astfel de Volkswagen ar trebui să concureze cu modele ca Buick GL8, Lexus LM, Honda Odyssey, Honda Elysion, etc

Volkswagen Viloran a fost creat pe baza platformei modulare MQB și este cea mai mare mașină VW cu un asemenea şasiu: ampatamentul constituie 3.180 mm, lăţimea circa doi metri, iar lungimea depășește 5.3 metri. Pentru comparație, cel mai mare SUV Teramont are 2.979 mm între punţi și o lungime de puțin peste cinci metri.

Suspensia spate a monovolumului este anunţată ca fiind independentă, iar roţile au jante de tocmai 20 de inci! Portiele laterale spate au mecanisme acţionate electric care le deschid automat şi paralel cu suprafaţa caroseriei. Partea frontală îi este făcută în stilul noului Touareg, cu nişte linii orizontale care combină farurile cu grila radiatorului. Atât farurile, cât şi stopurile, conţin tehnologia IQ. LIGHT.

Interiorul nu a fost încă prezentat în totalitate (o imagine cu bordul o poţi vedea în galeria foto), însă versiunea business va avea un format 2+2+3 de locuri. Pe al doilea rând se vor găsi două scaune individuale cu suporturi pentru picioare, cotiere şi tetiere duble, reglabile electric, încălzite şi ventilate. În spatele acestora este o banchetă destinată respectiv unui număr de trei pasageri.

Viloran mai are tapițerie din piele, climatizare pe trei zone, un sistem audio Royal Hall de la Dynaudio, un acoperiș panoramic, sistem activ de izolare fonică, geamuri multi-stratificate cu protecţie acustică (de aproximativ 5 mm grosime), asistent la menţinerea în bandă, a treia generaţie de cruise control adaptiv, sistem de asistenţă în ambuteiaje, sistem de camere la 360 de grade, printre multe alte dotări.

Fiind primul model produs de întreprinderea comună SAIC VW, care a adoptat noul logo al companiei germane, el va apărea pe piaţa locală în prima jumătate a anului 2020. În comunicatul de presă oficial nu se menţionează deocamdată nici ce motorizări va avea sub capotă, şi nici vreun preţ de start.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/