(video) Opt ani i-a durat dezvoltarea! Începe producţia hipercarului SSC Tuatara, concurentul noului Jesko

(update 28.06.2019) După opt ani de la anunțare, producția hipercarului SSC Tuatara, potențial cea mai rapidă mașină de serie din lume şi concurentul direct al noului Koenigsegg Jesko, a început.

Producătorul SSC North America promite că primul client îşi va primi automobilul deja în primul trimestru din acest an.

Aşadar, ni se confirmă producţia maşinii la mica uzină din Richland, Washington, SUA cu exact aceleaşi caracteristici care au fost prezentate împreună cu exemplarul pre-producţie anul trecut la Pebble Beach. Greutatea a rămas de 1.247 de kg, cu 383 mai puţine decât actualul deţinător al celui mai bun timp pe Nurburgring – Lamborghini Aventador SVJ.

Din punct de vedere dinamic, se anunţă un timp de 2.5 secunde pentru o acceleraţie 0-97 km/h, 9.75 secunde pentru a parcurge 402 metri şi o viteză maximă de 483 de km/h!

Preţul de start nu a fost anunţat, însă dacă în 2011 costa peste un milion de dolari, atunci în prezent suma ar putea fi dublă. Informaţii adiţionale, precum şi validarea vitezei maxime, vor urma în curând.


(27.08.2018) Premieră la Pebble Beach: Noul hipercar SSC Tuatara va fi făcut în 100 de unităţi

O altă premieră de la Pebble Beach, de acum câteva ore, a fost noul hipercar SSC Tuatara. Proiectul maşinii a început a fi dezvoltat tocmai în anul 2011, un concept fiind prezentat de asemenea la Concursul de Eleganţă de acolo, şi iată că acum este gata.

În teorie, automobilul super sport este capabil să atingă o viteză maximă cât poate arăta vitezometrul digital – peste 482 de km/h!

SSC Tuatara este o maşină de origine americană, produsă de SSC North America (Shelby SuperCars Inc., fondată în 1998 de către omul de afaceri şi entuziastul Jerod Shelby (nu are vreo legătură cu Carroll Shelby şi compania fondată de el)).

Noul Tuatara este un succesor al modelului SSC Ultimate Aero, un alt hipercar făcut în perioada anilor 2006-2013 într-un număr foarte limitat, care a deţinut din 2007 şi până la apariţia lui Bugatti Veyron Super Sport în 2010, titlul de cea mai rapidă maşină produsă în serie – în Cartea Recordurilor Guinness fiind înregistrată viteza maximă atinsă de 412.28 km/h!

Numele automobilului provine de la denumirea unei specii de reptile care se găsește în sudul Noii Zeelande, iar designul inspirat din industria aero spaţială este rezultatul unei colaborări cu Jason Castriota, ex-designer al atelierului italian Pininfarina.

SSC Tuatara are următoarele dimensiuni: 4.430 x 1.991 x 1.092 x 2.672 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament respectiv. Garda la sol măsoară doar 10.2 centimetri. Greutatea îi este de 1.247 de kilograme.

Dispunând de cel mai mic coeficient de rezistenţă din clasa sa – 0.279 și având o construcție din fibră de carbon şi aluminiu, SSC dorește să stabilească cu el noi performanţe în înregistrările record de viteză ale mașinilor de producție, lovind concurenţii direcţi.

Hipercarul are un motor poziţionat central, în faţa punţii spate, un V8 twin-turbo de 5.9 litri, produs în colaborare cu Nelson Racing Engines. Are un raport de compresie de 8.80:1 şi produce 1.369 CP la 6.800 de rpm sau 1.775 CP la maxim 8.800 de rpm dacă foloseşte combustibil de curse (E85 – etanol). Cuplul maxim pe care îl poate dezvolta este de 1.735 Nm la 6.800 de rpm.

Vezi şi: (video) Premieră la Pebble Beach: Hennessey a arătat motorul care va produce peste 1620 de CP pe noul Venom F5

Agregatul are doar 194 de kilograme şi utilizează un sistem de injecţie cu port secvenţial eletronic, cu injecţie dublă per cilindru, dar şi intercoolere duale cu răcire pe bază de apă şi aer.

Cutia de viteze este una semi automată şi cu un mecanism de comutare robotizată a celor şapte trepte. Ambreiajul este unul multidisc din carbon, ceramică şi aliaj din zirconiu-titan. Toată puterea este transmisă roţilor spate.

Suspensia maşinii este una hidraulică, ajustabilă, cu sistem de reglare a gărzii la sol. Servodirecţia este asistată electric. Mecanismele de frânare sunt carbono-ceramice şi ventilate, de 16 inci şi cu şase pistoane în etriere pe faţă şi de 15 inci cu patru pistoane în etriere pe spate.

Jantele sunt confecţionate dintr-o singură bucată de fibră de carbon şi măsoară 19/20 de faţă şi pe spate. Anvelopele pe care le are sunt de model Michelin Pilot Ultra Sport PS2-F1 (245/35 pe faţă şi 345/35 pe spate).

Interiorul conține tapițerie din piele și Alcantara, iar funcțiile mașinii sunt controlate printr-un ecran tactil situat pe consola centrală. Există un panou de bord digital configurabil în spatele volanului, care afișează informații importante despre starea mașinii, împreună cu un vitezometru de până la 300 de mile/h.

Mașina mai utilizează un sistem de camere video în locul oglinzilor retrovizoare tradiționale.

Noul SSC Tuatara este gata pentru producţia în serie şi poate fi deja pre comandat pentru un preţ necunoscut nouă. Cât timp se caută clienţi, paralel are loc construcţia unei linii de producţie moderne în West Richland, statul Washington, acolo unde este şi sediul companiei.

Vezi şi: (video) Premieră la Pebble Beach: Noul Bugatti Divo – doar 40 vor circula pe drumurile lumii

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/