(video) Paris 2024: Prototipul viitorului Renault Twingo și FL4WER POWER show car se arată în premieră publicului

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mai sunt câteva lucruri de văzut la standul Renault de la Salonul Auto de la Paris. Iar pentru cei care nu au ocazia să-l viziteze, le aducem mai aproape pe ecrane.

Pe lângă premiera noului Renault 4 E-Tech electric, producătorul francez a mai realizat un concept interesant pe baza lui. De asemenea, pentru prima dată în fața unui public larg este arătat prototipul noii generații Twingo!

Renault FL4WER POWER – un show car cu vibe „hippy chic”

  • Este o mașină cu un vibe hippy chic, inspirat din anii ’70, este un semn al stilului emblematicelor Renault 4 Safari și Savane.
  • Natura mașinii de a merge către orice destinație este exprimată într-o nouă culoare a caroseriei, matt Dark Green, completată de accente discrete, cum ar fi ornamentele galbene. Luminile din față (faruri, logo, grila radiatorului) și emblema numărul 4 de pe hayon au același tip de ornament.
  • Un inel în culoarea caroseriei pe jante completează aspectul general care preia din moștenirea originalului Renault 4.
  • Garda la sol este cu 15 mm mai mare (196 mm) decât la Renault 4 E-Tech electric. În mod similar, roțile sunt cu două dimensiuni mai mari, 20 de inchi în loc de 18.
  • Detaliul suprem de la interior este oferit de țesăturile scaunelor și tabloului de bord, inspirate de mișcarea suprarealismului. Pe spătarul scaunelor, cerul și norii par să se ridice spre trapa din pânză și apoi să coboare spre banchetă, creând un model gradient printr-un design cu margarete care are la bază conturul Renault 4 și emblematicului său „4”.

Nu există deocamdată informații dacă Renault are intenția de a oferi o versiune ”off-road” a noului model 4.

Renault Twingo E-Tech electric prototype

  • Renault a dezvăluit mașina în noiembrie 2023, dar abia acum o prezintă public. Prototipul electric reaprinde flacăra originală printr-un automobil compact, proiectat pentru condusul în oraș fără compromisuri.
  • Designul din spate amintește de coada emblematică a modelului Twingo original. Iar marginea neagră din jurul lunetei adaugă o notă modernă. Stopurile proeminente, care au aceeași formă ca farurile care ies din caroserie, conferă mașinii un aer high-tech. Inscripția Twingo se află pe centrul hayonului.
  • Mai observăm un acoperiș larg din sticlă pentru a umple habitaclul cu lumină naturală. Iar mânerele memorabile, care provin direct de la modelul din 1992, au acum o margine rotundă care se aprinde.
  • Cele trei mici deschideri de pe capotă nu sunt acolo pentru a lăsa aerul să intre în motor: ele sunt un alt omagiu adus primei generații. Pe partea din față a capotei, un ecran afișează logoul care prinde viață. Efectul de stingere a farurilor se aseamănă cu un clipit.

Prototipul electric Twingo E-Tech prefigurează a patra generație Twingo de serie, care va fi disponibilă în 2026, conform informațiilor oficiale. Dezvoltat de Ampere, modelul va avea un preț de start mai mic de 20.000 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise