(video) Premieră în India: Noul Suzuki eVX, făcut în colaborare cu Toyota

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Nu există încă vehicule electrice în gama globală a Suzuki, dar dezvoltarea lor este deja în curs, și nu în Japonia, ci în India! Acolo, pe lângă noua variantă a lui Jimny, a fost arătat în cadrul Auto Expo 2023 prevestitorul primei mașini electrice – crossoverul conceptual eVX.

Acesta este un proiect comun al două companii. Aflăm că se bazează pe o versiune simplificată a platformei modulare Toyota e-TNGA (folosită de noul bZ4X), însă de proiect şi design a răspuns întreprinderea mixtă indiană Maruti Suzuki.

Furnizorul de baterii va fi compania chineză BYD, care lucrează deja cu Toyota, care îi foloseşte produsele pentru maşinile dedicate pentru piața chineză. Potrivit informațiilor preliminare, BYD va furniza noile baterii Blade pentru noul crossover.

Conceptul Suzuki eVX în sine este de dimensiunea actualului SX4: lungime – 4.300 mm, lățime – 1.800 mm, înălțime – 1.600 mm. Dar ampatamentul mașinii electrice este mult mai mare: 2.700 vs 2.600 mm. Se mai precizează că are tracțiune integrală asigurată de două motoare. O baterie cu o capacitate de 60 kWh asigură o autonomie de 550 km. Alte caracteristici sau imagini cu interiorul nu au fost dezvăluite.

Modelul de serie va fi gata în 2025 şi va exista atât sub marca Suzuki, cât şi Toyota. Sunt așteptate versiuni cu tracțiune față și integrală, precum și cu baterii de 48 sau 60 kWh. Va fi produs la uzina indiană Maruti Suzuki și nu numai pentru piața internă. Conform planului, aceste vehicule electrice vor fi livrate și în Europa și Asia!

Cmentariile sunt închise