(video) Premieră mondială: Noua generaţie Mercedes-Benz C-Class Sedan & Wagon

O nouă premieră de la Mercedes-Benz, aşteptată! În această după amiază a debutat noua generaţie a modelului C-Class, sub forma unui sedan şi a unui break.

Modelul rămâne a fi cel mai popular Mercedes-Benz din ultimul deceniu şi aşa va continua să fie, cel mai probabil, cu această nouă, a cincea generaţie. Apropo, generaţia W205 s-a vândut în ultimii şapte ani de existenţă în peste 2.5 milioane de exemplare.

Caracteristici cheie:

  • Modelul a păstrat aspectul clasic și silueta distinctivă cu o cabină cât mai împinsă spre spate.
  • Sunt utilizate în continuare aceleași caracteristici recunoscute, ca și pe modelele actuale E-Class şi S-Class, precum farurile înguste cu lumini de zi cu un element central luminos pentru C-Class, două pentru E-Class şi trei pentru S-Class.
  • În echipare de bază se oferă faruri LED, însă opţionale sunt nişte faruri Matrix LED – DIGITAL LIGHT, fiecare bloc optic având câte 1.3 milioane de micro oglinzi. Încă o opţiune pentru farurile de top este funcţia de afişare a unor indicatoare sau marcaje rutiere pe carosabil.
  • Stopurile, să recunoaştem, sunt mult mai atractive decât cele pe E-Class din punct de vedere vizual. În plus, acum sunt formate din câte două secţiuni, una dintre care se întinde şi pe capacul portbagajului.
  • Coeficientul de rezistenţă aerodinamică este de 0.24 Cd pentru sedan şi de 0.27 Cd pentru break.
  • Dimensiunea jantelor variază între 17 şi 19 inci. Echipările AVANTGARDE şi AMG Line includ la exterior bare de protecţie şi grilă de radiator cu design diferit.
  • Sedanul este mai lung acum cu 65 de mm (4.751 mm) și este aproape egal cu un E-Class W124. În același timp, ampatamentul a crescut cu doar 25 mm (până la 2.865 mm). Lățimea a fost mărită cu 10 mm (până la 1.820 mm), iar înălțimea a devenit mai mică cu 9 mm (1.438 mm în versiunea de bază).
  • Interiorul este făcut cu o mare inspiraţie din cel al lui S-Class, deşi fiind diferit de al acestuia. În spatele noului volan se regăseşte un panou de bord digital de 10.25 sau opţional de 12.3 inci.
  • Un head-up display este oferit de Mercedes-Benz în continuare ca o dotare opţională.
  • Iar monitorul sistemului multimedia ocupă tot spaţiul consolei centrale şi este întors uşor spre şofer. Ecranul vertical tactil poate fi comandat într-un format de 9.5 sau 11.9 inci. Sistemul dispune, de asemenea, de un cititor de amprente, actualizări online, redare de conţinut multimedia, organizarea unui birou mobil sau conectarea la unele dispozitive de la domiciliu, printre altele.
  • Producătorul spune că modelul a devenit mai spaţios pe interior. Lățimea la nivelul umerilor a crescut cu 26 mm pe locurile din față și cu 13 mm pe locurile din spate, distanța dintre rânduri a crescut cu 21 mm, iar pasagerii din spate au un plus de 13 mm deasupra capului.
  • Un sistem de iluminare ambientală conturată este o dotare standard, iar printre opţiuni se numără un sistem de climatizare automată pe patru zone sau scaune frontale multi-contur cu masaj (câte opt camere de aer sunt integrate în spătare).
  • Sedanul are în continuare un portbagaj cu un volum neschimbat de 455 litri, însă break-ul a devenit mai spaţios cu 30 de litri: 490 sub raft și maxim 1.510 litri cu al doilea rând de scaune rabatate. Locurile de pe acest rând se pot rabata în proporţie de 40:20:40.
  • Noul C-Class este construit pe aceeași platformă modulară MRA ca și S-Class, dar ponderea aluminiului în structură este mult mai mică: inginerii au preferat oțelul care e mai ieftin. Pe puntea din faţă se regăseşte o suspensie cu o configuraţie clasică cu braţe duble, iar pe cea din spate e una multi-link.
  • Pentru o taxă suplimentară se pot instala amortizoare adaptive sau din contra, un şasiu cu setări ceva mai sportive. O suspensie pneumatică este oferită doar pe puntea din spate şi doar pentru modelele plug-in hybrid!
  • După cum v-am spus anterior, C-Class aduce în segment sistemul de roţi directoare spate. Acestea se pot întoarce până la un unghi de 2.5 grade (maxim 10 grade pe S-Class, pentru comparaţie). La viteze de până la 60 km/h, acestea întorc în direcția opusă roților din față, sporind manevrabilitatea (raza de întoarcere se micşorează cu 43 cm), iar la o viteză de peste 60 km/h întorc în aceeaşi direcţie cu cele din față, sporind stabilitatea. Dacă se comandă acest sistem, atunci şi coloana de direcţie este diferită: volanul se va roti complet dintr-o parte în alta după 2.1 ori, comparativ cu 2.3 ori pe maşina fără el.
  • Cel puţin în Europa, toate motorizările disponibile din start vor fi mild hybrid. Un demaror-generator EQ Boost de 48V produce într-un timp limitat şi în dependență de situaţie alţi 20 CP și 200 Nm, ajutând motorul cu ardere internă în timpul pornirilor de pe loc şi la acceleraţii intensive.
  • Versiunile pe benzină sunt echipate cu motoare turbo M 254: Mercedes-Benz C 180 (1.5 litri, 170 CP/250 Nm), C 200 (1.5 litri, 204 CP/300 Nm) și C 300 (2.0 litri, 258 CP/400 Nm).
  • Unitatea diesel biturbo OM 654 de 2.0 litri a fost modernizată: cursa pistoanelor a fost mărită, volumul de lucru a crescut de la 1.950 la 1.992 cm3, iar presiunea de injecţie a carburantului de la 2.500 la 2.700 bar, printre altele. Pentru început, există două versiuni din care veţi putea alege: Mercedes-Benz C 220 d (200 CP/440 Nm) și C 300 d (265 CP/550 Nm).
  • Nu există o cutie de viteze mecanică la alegere: toate versiunile sunt echipate cu un 9G-Tronic cu nouă trepte. Tracțiunea integrală 4MATIC este o deocamdată o opţiune pentru modelele C 200 și C 300. Cel mai puternic sedan diesel poate accelera de pe loc şi până la 100 km/h în 5.7 secunde.
  • Modelele plug-in hybrid disponibile C 300 e și C 300 de vor avea o nouă baterie cu o capacitate de 25.4 kWh. Autonomia lor electrică se va putea ridica până la 100 de km. Sistemul de propulsie le este compus dintr-un motor electric ce produce 129 CP/440 Nm şi doar cu el pot dezvolta o viteză maximă de 140 km/h. Detalii despre aceste versiuni vor fi oferite mai târziu.
  • Noul C-Class are evident şi un set complet de asistenți electronici, inclusiv un cruise control adaptiv sau un sistem de menţinere în bandă, cu corecţie automată a direcţiei, care poate funcţiona până la o viteză de 210 km/h.

În Europa, startul procesării comenzilor va fi dat de la sfârşitul lunii martie. Livrările vor începe din această vară. Noul C-Class va fi produs la fabricile mărcii din Bremen (Germania), Beijing (China) și East London (Africa de Sud).

Evenimentul de prezentare în reluare:

Modelul descris în detalii:

[embeddoc url=”https://autoblog.md/media/2021/02/New-Mercedes-Benz-C-Class-press-release.docx” viewer=”google”]


Cmentariile sunt închise