(video) Premieră mondială: Noul Hyundai IONIQ 6 propune inițial să-i admirăm designul de Streamliner

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Hyundai Motor Company a dezvăluit astăzi designul raționalizat și atemporal al foarte așteptatului IONIQ 6, al doilea model din gama sa dedicată IONIQ pentru vehicule complet electrice. IONIQ 6, pe care Hyundai îl descrie ca fiind un Streamliner electrificat, este sculptat aerodinamic și face o utilizare inovatoare a materialelor durabile pentru a reflecta valorile clienților EV de astăzi.

Inspirat de conceptul Hyundai Prophecy EV, IONIQ 6 se caracterizează prin linii curate, simple și o formă aerodinamică pură, pe care designerii Hyundai o descriu drept Eficiență emoțională. Tipologia de aerodinamică electrificată a lui IONIQ 6 și interiorul atent, asemănător unui cocon, întruchipează o siluetă pentru noua eră a mobilității electrice, în timp ce tema generală de design Ethical Uniqueness reflectă angajamentul Hyundai centrat pe client față de eficiența energetică și responsabilitatea față de mediu.

Caracteristici cheie anunţate la moment:

  • Designul IONIQ 6 a fost centrat pe om de la început, spațiul interior fiind dezvoltat simultan cu forma exterioară. Au fost depuse eforturi pentru a maximiza și optimiza spațiul interior, întinzându-l în față și în spate, rezultând o siluetă unică aerodinamică și un interior spațios.
  • IONIQ 6 are un coeficient de rezistență ultra-scăzut de doar 0.21 Cd, inclusiv datorită unui nas scăzut, clapete de aer active din bara de protecţie frontală, elemente ce reduc spaţiul dintre roţi (cu jante aerodinamice de 18 inci) şi caroserie, dar și camere compacte opționale în loc de oglinzi retrovizoare.
    • Contribuie şi spoilerul său eliptic cu aripioare, o structură ușoară în stilul unei cozi de bărci și aşa-numite capcane de separare pe ambele părți ale barei de protecție spate. 
    • Chiar și sub mașină, efortul de a obține o aerodinamică mai bună este evident în acoperirea completă a trenului de rulare, deflectoarele optimizate și distanța redusă a arcului roții.
  • Sistemul Digital Side Mirror este opţional şi va fi disponibil doar pe anumite pieţe.
  • IONIQ 6 integrează, de asemenea, peste 700 de pixeli parametrici în diverse locuri, cum ar fi farurile, stopurile combinate, senzorii inferiori din față, garniturile de aerisire și indicatorul consolei centrale, pentru a consolida identitatea mărcii IONIQ în întregul vehicul. Unii pixeli sunt pur decorativi.
  • În aripa posterioară este integrat Parametric Pixel High-Mounted Stop Lamp (HMSL) care oferă o execuție luminoasă atrăgătoare atunci când frânele sunt aplicate (prin eventuale actualizări animaţia va putea fi modificată). Pentru a evidenția și mai mult unicitatea lui IONIQ 6, insigna „H” a Hyundai nou proiectată este aplicată în partea frontală şi posterioară.
  • Platforma Electric Global Modular Platform (E-GMP) a Hyundai Motor Group a permis designerilor să întindă interiorul, față și spate, pentru a crea spațiu optimizat pentru picioare și spațiu pentru a permite pasagerilor să rămână confortabil în vehicul. Platforma permite, de asemenea, o podea complet plată, dând o senzație de expansiune.
  • Arhitectura interioară centrată pe utilizator este exemplificată de o unitate de control proiectată ergonomic, care este amplasată central pentru a reduce distracția și a stimula conducerea intuitivă și sigură. Tabloul de bord modular cu ecran tactil integrează un afișaj de infotainment full-touch de 12 inchi și un cluster digital de 12 inchi în spatele volanului. O consolă centrală de tip punte oferă spațiu de depozitare convenabil și generos în mașină.
  • Dual Color Ambient Lighting oferă iluminare generală pentru interiorul maşinii. Utilizatorii vor putea alege dintr-un spectru de 64 de culori și șase teme de culoare dublă, dezvoltate de experți în culori, pentru a ajuta șoferii și pasagerii să se simtă relaxați și confortabili. Luminile interactive cu pixeli cu 4 puncte de pe volan permit comunicarea ușoară între șofer și vehicul.
  • Îndepărtarea oricăror comenzi de pe uşile frontale a oferit mai mult spațiu de respirație și mai mult spațiu de stocare. Accentele transparente de pe garnitura pentru blocul de protecție, buzunarul ușii și capacul inferior al consolei accentuează și mai mult sentimentul de spațiu și unicitate.
  • În conformitate cu tema Ethical Uniqueness și inspirați de consumatorii conștienți de mediul de astăzi, designerii au aplicat materiale durabile la exterior, inclusiv vopsea pigmentată reciclată de la anvelopele scoase din uz pe placare și vopsea cu pigment de cărbune de bambus pe caroserie.
  • Interiorul este, de asemenea, decorat în materiale și culori durabile. În funcție de nivelul de finisare, acestea includ piele eco-process (scaune), țesătură PET reciclată (scaune), piele bio TPO (tablou de bord), țesătură bio PET (plafon), vopsea bio derivată din uleiuri vegetale (uși) și covor din plase de pescuit reciclate, aceasta din urmă fiind o premieră pentru marca IONIQ.

Premiera deplină, cu toate detaliile, este anunţată pentru o zi a lunii iulie. Dar mai multe cifre şi fotografii au ajuns încă de ieri în spaţiul online.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise