(video) Premieră: Noul show car Vision AMG se va transforma în model de serie în 2025

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În seara zilei de ieri, la evenimentul de pe Coasta de Azur unde Mercedes-Benz şi-a prezentat strategia actualizată şi un schimb al politicii de modele, marca Mercedes-AMG a arătat show car-ul Vision AMG, care oferă o privire asupra viitorului complet electric al AMG Driving Performance. 

Sub designul exterior uluitor al coupe-ului cu patru uși se află platforma AMG.EA dedicată, care este în prezent în curs de dezvoltare în Affalterbach pentru modelele de performanță complet electrice.

„Prin acest studiu, oferim acum o primă privire asupra modului în care transferăm ADN-ul AMG în viitorul complet electric, începând cu 2025. Gorden Wagener și echipa sa arată calea dintr-o perspectivă vizuală cu acest design extraordinar. La AMG, am reprezentat întotdeauna acea doză suplimentară de emoție, distracție la volan, manevrabilitate, caracteristici aerodinamice ingenioase și alte soluții inovatoare. Și asta vom continua să oferim cu primul nostru BEV dezvoltat în întregime în Affalterbach. Dezvoltăm totul de la zero, de la platforma dedicată AMG.EA până la tehnologia revoluționară a transmisiei cu care vom duce mobilitatea electrică de performanță la un nivel cu totul nou.”

Philipp Schiemer, CEO Mercedes-AMG GmbH

Electrificarea va afecta nu numai Mercedes-urile obișnuit, ci și modelele performante AMG. Versiuni AMG ale modelelor EQE și EQS sunt deja gata să intre pe piață, dar divizia sportivă lucrează și la vehicule electrice independente. Planificată este o gamă întreagă, iar primul născut va fi un liftback mare cu cinci uși, aproape de formatul actual al lui Mercedes-AMG GT 4-door sau Porsche Taycan.

O echipă condusă de Gorden Wagener, designerul-şef al Mercedes-Benz Group AG, a lucrat asupra designului. Rezultatul subliniază evoluția progresivă a limbajului Sensual Purity. Blocurile optice frontale sunt realizate interesant sub forma unei stele cu trei colţuri, iar stopurile imită terminaţii de eşapament şi sunt montate acolo unde de regulă stau ţevile pe maşinile din prezent.

Multe soluții aerodinamice au fost deja elaborate pentru recentul Vision EQXX, inclusiv o siluetă posterioară coupe cu o coadă lungă în care este integrată o bandă luminoasă. Un spoiler retractabil este instalat acolo, iar ușile sunt fără rame la geamuri. Acestea sunt doar câteva soluții care vor migra cel mai probabil la mașina de serie.

Legătura directă cu echipa Mercedes-AMG Petronas F1 este evidentă în detalii vizuale suplimentare. Printre acestea se numără vopseaua Alubeam silver cu un model de stea de format mare pe umeri și aripile din spate, elemente funcționale din fibră de carbon expusă, designul aerodinamic al jantelor de 22 de inci cu placaje aero, sigla AMG și elemente de pe praguri și difuzor în culorile Petronas.

În ceea ce privește lungimea totală (5.1 m) și cea a ampatamentului (peste trei metri), noul Vision AMG este aproape de modelul de serie Mercedes-Benz EQS, deşi înălțimea este considerabil mai mică. Și acesta este meritul platformei AMG.EA, dezvoltată special pentru modelele AMG, care are un centru de greutate mult mai redus decât platforma MEA a modelelor EQ.

De exemplu, celulele bateriei sunt aranjate în „trepte”, cu adâncituri în zona picioarelor pasagerilor și ridicături sub scaune. Există şi câteva soluții în aspectul altor componente electrice, dar toate vor fi dezvăluite numai pe mașinile de producție: dezvoltarea nu a fost încă finalizată şi nu s-au putut oferi la moment detalii.

Bateria în sine este cu un anod special și un nivel crescut de schimb de energie. Motoare cu flux axial sunt, de asemenea, pregătite pentru vehiculele electrice AMG: ar trebui să devină mai compacte și mai ușoare decât cele actuale. Sunt dezvoltate de compania britanică YASA, care, deși este deținută de concernul Mercedes-Benz, furnizează deja agregate similare pentru aceleaşi modele hibride Ferrari!

Conceptul Vision AMG se va transforma într-o mașină de serie abia în 2025, dar va fi urmată de o întreagă familie de vehicule electrice puternice bazate pe platforma AMG.EA.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/