(video) Şi-a depăşit recordul! SSC Tuatara a atins 474.8 km/h după parcurgerea a doar 3.7 km

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania SSC North America încearcă să reînregistreze un record de viteză printre automobilele stradale după ce performanţa din octombrie 2020 a fost anulată. Atunci, când s-a declarat atingerea unei viteze mai mari de 500 km/h, la scurt timp după publicarea videoclipului oficial, s-a dovedit că recordul nu corespundea rezultatelor comunicate, astfel încât statutul a revenit înapoi hipercarului suedez Koenigsegg Agera RS.

La sfârşitul lui 2020 americanii au organizat o nouă încercare, dar din cauza supraîncălzirii motorului nu au reușit să obțină rezultatul dorit, astfel că toate s-au amânat pentru 2021. În ianuarie anul trecut, pe Johnny Bohmer Proving Grounds din Florida, proprietarul primei maşini Larry Caplin a reușit să accelereze până la 450.1 km/h când conducea spre nord și până la 460.4 km/h când se deplasa spre sud.

Astfel, SSC Tuatara şi-a recăpătat statutul de deținător al recordului printre autoturismele de producţie, stradale: viteza medie conform rezultatelor testelor a fost de 455.3 km/h vs 446.97 km/h cât a înregistrat Koenigsegg în 2017. Cea mai mare viteză instantanee a lui Tuatara a fost și ea mai mare: 460.4 km/h vs 457.49 km/h a modelului Agera RS.

Apropo, atunci viteza a fost monitorizată de echipamentele Racelogic, Life Racing, Garmin și asociația internațională IMRA, astfel că probabilitatea unei greșeli repetate a fost aproape zero.

Iar astăzi, 25 mai, compania ne informează că a atins o altă piatră de hotar în testele de viteză maximă, depășind precedentul record setat în ianuarie 2021. Colecționarul american și clientul Tuatara, Larry Caplin, a pilotat automobilul său pe acelaşi cosmodrom Johnny Bohmer Proving Grounds din Florida în ziua de 14 mai, depăşind propriul record, pe o porţiune de 3.7 km.

O viteză maximă de 295.0 mph (474.8 km/h) a fost înregistrată de Racelogic cu sisteme duble VBOX GNSS la bordul Tuatara, precum și o unitate GPS Life Racing pentru achiziția de date suplimentare. Prezenți în timpul cursei de viteză maximă au fost tehnicianul Racelogic Mitchell Townsend și analistul independent Robert Mitchell, asigurând niveluri suplimentare de transparență și măsuri de validare pe care SSC North America le-a integrat în procesul său de testare. 

Cel mai probabil, aceasta nu este ultima încercare a SSC North America de a-și lăsa numele în istorie, deoarece nu s-a putut atinge capacitățile maxime ale mașinii din cauza lungimii relativ scurte a poligonului. Aşteptăm revenirea înapoi pe tronsonul de 11 km a şoselei publice SR 160 din Nevada!

295 mph nu închide ambițiile echipei americane. Deși este o realizare monumentală, SSC abia începe să prezinte toate celelalte caracteristici de performanță ale mașinii. Este planificat şi un transfer „molecular” al aspectului și performanței lui Tuatara la un nou model. Numit proiectul „The Little Brother”, această nouă linie de vehicule intenționează să aducă marca SSC pe o piață mai mare de consumatori, la o fracțiune din cost.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise