(video) Skoda Scala a devenit Skoda Slavia în mâinile unei echipe de studenţi

Douăzeci și șase de băieți și cinci fete de la Academia ŠKODA au luat parte la proiectul AZUBI din acest an, un proiect anual de a face un concept bazat pe unul dintre modelele produse în masă ale mărcii. Creaţia din acest an leagă în plus prezentul de trecut: conceptul open-top, numit SLAVIA, se alătură sărbătorilor din acest an ale aniversării fondării Skoda, făcând referire la numele primelor biciclete realizate de Václav Laurin și Václav Klement după înființarea firmei în 1895.

Prototipul derivat din modelul Scala combină un design proaspăt, modern și izbitor cu semnul distinctiv tradițional al primelor zile de automobilism, când majoritatea mașinilor aveau caroserii deschise.

Caracteristici cheie:

  • Construirea unui concept studențesc este un proiect de bază al academiei în fiecare an. Aceasta este a șaptea oară la rând când studenții au arătat cât de mare este ridicat nivelul de pregătire a academiei companiei noastre – de la planificare și design la construcția unui concept interesant.
  • Inspirația studenților pentru crearea unui spider a venit de la mașina de curse ŠKODA 1100 OHC din 1957. Inițial, două unități au fost făcute ca un coupe și două ca un open-top spider (și mai târziu încă unul asamblat din părți), în special pentru curse de anduranță. Corpul maşinii a fost făcut din fibră de sticlă (al coupeului a fost din aluminiu), ceea ce a ajutat la menținerea greutății sale la doar 550 de kilograme.
  • Acest lucru a permis mașinii să atingă o viteză maximă de 190 km/h. Motorul de 1.1 litri cu 95 CP a fost derivat din unitatea ŠKODA 1101, cu excepția faptului că a fost modificat cu două carburatoare, un cap de cilindru din aluminiu și un arbore cu came dublu.
  • Aceste modificări i-au inspirat pe elevi să transforme Skoda Scala în Skoda SLAVIA – au întărit baza mașinii, au modificat sistemul de evacuare, au îndepărtat acoperișul și au sudat ușile din spate. Acest lucru a transformat un hatchback compact, cu o mulțime de spațiu pentru cinci persoane într-o mașină sport și fără compromisuri două locuri. De asemenea, demn de menționat sunt cele două caracteristice “cocoașe” în spatele scaunelor care fac trecerea într-un capac nou de portbagaj cu un spoiler integrat. Designerii au acordat o atenție deosebită tranzițiilor netede între montanţii A și uși. Aspectul sportiv al mașinii este îmbunătățit de jantele de 20 de inci, care au fost preluate împreună cu mecanismele de frânare de la Kodiaq RS.
  • Alte caracteristici care ies în evidență sunt: culoarea White Crystal Blue în trei straturi aplicată pe caroserie, cu efect perlat, dar și segmentele programabile LED sub pragurile laterale și în spatele roților – luminile lor pot fi controlate pentru a comuta între albastru, roșu și alb, culorile drapelului ceh. La fel de distinctivă este inscripția ŠKODA de pe capacul portbagajului prototipului, care iluminează în roşu în mod obişnuit sau în alb când se include modul de deplasare în marşarier.
  • La fel ca şi modelul Scala, noul automobil tip Spider oferă linii precise și margini bine definite, care îi conferă un aspect captivant și sportiv. Cântărind doar 1.210 kilograme, dinamismul automobilului este garantat de un motor TSI cu patru cilindri de 1.5 litri, care oferă o putere maximă de 150 CP, roților faţă, printr-o cutie de viteze DSG cu șapte trepte.
  • Alte caracteristici preluate de la Scala includ ambele osii, sistemul de direcție, componentele electrice, inclusiv cablajul și sistemele de asistență. Panoul de instrumente, cabina virtuală de pilotaj și sistemul de infotainment sunt, de asemenea, identice, dar iluminarea ambientală a interiorului este o caracteristică inovatoare.
  • Printre caracteristicile interioare interesante se numără nişte scaune sport SPARCO cu centuri de siguranţă în patru puncte și sistemul audio de 320 W care are chiar și un subwoofer de 2250 W. O altă surpriză se ascunde în compartimentul de bagaje, unde designerii au inclus două trotinete electrice ŠKODA.

Iată maşina conceptuală făcută anul trecut:

Detalii suplimentare despre Skoda SLAVIA:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/