(video) Ştiai asta? Care este viteza maximă reală pe care o poate dezvolta o Dacia Logan

Cu toţii cunoaştem foarte bine că marea majoritatea a automobilelor stoc, care au ceasuri de bord cu indicatori analogici, mai ales cu vitezometru cu ac, pur şi simplu nu pot atinge viteza maximă indicată pe ele pentru că această caracteristică le este limitată din cauza posibilităţilor reduse ale motorului, dar şi din motive de siguranţă.

Există însă şi excepţii. S-a demonstrat de nenumărate ori că vitezele maxime pe care le pot dezvolta autovehiculele le depăşesc pe cele indicate în paşaportul tehnic, acestea fiind indicate de producător mai degrabă pentru a le exploata în parametri optimi. Aceeaşi situaţie este întâmpinată şi pe popularul Logan.

Dacia Logan nu este tocmai o mașină de curse, dar pe forumuri, posesorii de Logan se laudă cu viteze impresionante. Unul dintre ei spune că a rulat cu 210 km/h cu versiunea 1.6 16V. “Poate doar dacă erai la vale sau dacă aveai vânt din spate” sau “Ai mers la aspirație ca cicliștii”, au râs ceilalți utilizatori de vitezomanul care a condus “racheta” Logan.

Alții îi spun că îl așteaptă să posteze pe forum atunci când prinde 250 km/h, notează Promotor.

https://autoblog.md/video-test-drive-ce-viteza-maxima-accelerat-un-mercedes-benz-g350d-pe-o-autostrada-din-germania/

Un alt internaut explică exact vitezele maxime ale motoarelor, “pe testate”, spune el: 1.4 MPI ajunge la 160 km/h, 1.6 MPI atinge 175-180 km/h, 1.6 16V ajunge lejer la 185-190 km/h, în timp ce diesel-ul 1.5 dCi, cel mai economic dintre propulsoarele din gama Logan, se mulțumește cu 160 km/h. “Le-a testat pe toate un amic”, dezvăluie acesta.

Altul îi suspectează pe cei care se cred piloți pe autostradă că au intervenit asupra unității de control electronice pentru a oferi mai multă putere mașinii.

Un utilizator cu fotografia unui Volkswagen la profil susține că a rulat cu 195 km/h cu un Logan 1.6 pe autostradă în Franța, dar la 210 nu a reușit să ajungă. “Se zgârie pe față cei de la VAG de asemenea performanțe”, se amuză un posesor de Logan. Din păcate pentru vitezomani, acest motor nu se mai regăsește în gama Logan.

La momentul de faţă, o Dacia Logan poate fi comandată în Republica Moldova cu motorizările următoare. Din câte puteţi observa, cea mai mare viteză maximă poate fi atinsă (cel puţin în teorie) cu motorul diesel cu patru cilindri, cuplat la o cutie manuală.

De menţionat că modelele Dacia din gama actuală au vitezometre care indică la capătul din dreapta cifra maximă de 210 km/h, însă nu toate sunt capabile să o atingă.

În schimb, cea mai puternică Dacia din istorie, Duster-ul cu motor pe benzină de 1.3 litri şi 150 de CP la activ, îl poate duce până la o viteză maximă declarată oficial de 200 de km/h, fiind astfel primul model din gamă care poate atinge această bornă!

Test Drive: Dacia Duster Techroad 1.3 TCe cu 150 de cai putere

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

Decizie fără precedent! Volvo Cars va micşora limita de viteză maximă pe toate maşinile produse din 2020

https://autoblog.md/video-noul-porsche-cayenne-turbo-poate-atinge-o-viteza-maxima-mai-mare-decat-bentley-bentayga-sau-lamborghini-urus/

(video) Jurnalişti din Franţa nu au putut accelera noul Megane R.S. până la viteza maximă anunţată

https://autoblog.md/video-mai-ai-nevoie-de-un-m7-pur-iata-ce-viteza-maxima-prinde-un-bmw-m760li-pe-autobahn/

https://autoblog.md/video-cu-acceleratorul-podea-cum-atinge-o-viteza-maxima-mercedes-amg-e-63-s-bmw-m5-si-audi-rs7/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/