(video) Tesla a început să livreze Model S şi X Plaid în Europa. Volanul a rămas acelaşi, iar monitorul este mobil

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update 06.01.2023)


Acum câteva zile, Tesla a început să livreze cele mai puternice electromobile din portofoliu şi clienţilor din Europa. În regiune se întâmplă la aproape doi ani distanță după o pauză inițiată de producătorul auto american. Producția de Model S și Model X s-a oprit în ianuarie 2021 pentru ca pe linia de asamblare să intre maşinile actualizate.

Tesla a continuat să primească noi comenzi, dar producția a fost amânată. Noul Model S reîmprospătat a început să fie livrat din iunie 2021, iar Model X actualizat din octombrie 2021, în America de Nord. Având în vedere că viteza de producţie a fost iniţial lentă, s-a luat o decizie de a nu mai prelua comenzi din afara Americii de Nord începând cu decembrie 2021.

Aceasta s-a dovedit a fi decizia corectă şi optimă, deoarece Tesla nu a putut începe livrările în Europa până acum. Posibilitatea de a comanda maşinile pe continentul nostru a devenit disponibilă din nou în august 2022, iar acum unii clienții din Europa s-au lăudat pe reţele de socializare că şi-au primit comenzile pe care le-au făcut mai bine de doi ani în urmă, în unele cazuri.

Deşi compania auto a fost văzută anterior că testează pe maşinile actualizate nu numai noul volan numit Yoke, ci şi unul rotund tradiţional, ceea ce ne-a dus cu gândul că pentru diferite pieţe va fi oferit un volan diferit, aflăm că s-a reuşit totuşi o înţelegere cu autoritățile de reglementare europene în privinţa folosirii celui neobişnuit, introdus peste ocean.

Iar la testele recente ale Euro NCAP, acest element de control principal nu a prezentat vreun pericol pentru şofer, Tesla având astfel încă o undă verde pentru a-l utiliza. Volanul-manşă nu este o exclusivitate pentru versiunile de top Plaid, ci este de-acum standard pe toate versiunile Model S şi Model X.

Şi încă un lucru despre care poate mulţi nu au ştiut, şi nici noi, este că maşinile actualizate au un monitor central de 17 inchi care se poate întoarce, înclina pe orizontală! Deși planul inițial era să se ofere o astfel de caracteristică, ecranele au rămas fixe până acum, iar informaţia din configurator a fost eliminată o vreme. Cu toate acestea, se pare că Tesla a livrat mai nou o actualizare care activează servomotoarele din spatele panoului.

Conform celor menţionate în presa de specialitate din occident, nu toate electromobilele actualizate sunt echipate cu astfel de servomotoare, mai ales cele livrate timpuriu, motivele invocate mai devreme fiind lipsa unei aprobări sau a unor piese. Tesla a început abia recent să includă tot hardware-ul necesar după ce a primit un brevet aprobat pentru această tehnologie, chiar pe 24 noiembrie 2022.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise