(video) Top 2021! Cele mai sigure automobile noi de pe piaţă conform Euro NCAP

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Euro NCAP dă startul unui nou an de teste de siguranță auto prin recunoașterea celor mai buni performeri ai anului trecut și a câștigătorilor premiilor Best in Class.

Amintim că organizația europeană a testat 33 de mașini noi în 2021, dintre care 22 au obținut clasamentul de top marcat cu 5 stele.

De regulă, premiul Euro NCAP Best in Class este acordat acelor mașini care au cele mai bune performanțe în categoriile cu cel puțin trei participanți în anul respectiv. Câștigătorii trebuie să fi obținut un rating de cinci stele și nu trebuie să aibă nicio regiune critică a corpului colorată în roșu la testele la scară largă.

„2021 a fost un an dificil pentru industria auto: deficitul de piese, în special de semiconductori, a fost înțepătura în coada crizei pandemice, care a afectat termenele de dezvoltare, producția și vânzările. Totuși, am văzut un număr destul de mare de modele de mașini noi care ies pe piață, multe dintre ele fiind electrice sau hibride și multe dintre ele obținând calificative de cinci stele în ciuda cerințelor exigente. Bravo câștigătorilor, precum și celor de pe locurile secunde, unii dintre care chiar au fost concurenți foarte apropiați pentru locul de frunte în categoriile lor respective.”

Michiel van Ratingen, secretar general al Euro NCAP

Dacă Euro NCAP a testat suficiente mașini în anul precedent, acum publică o listă cu acelea care au avut cele mai bune performanțe în categoriile lor respective. Evaluările cu stele nu pot fi comparate direct între diferite categorii de vehicule, așa că este publicat un „Best in class” care arată care vehicule au avut performanțe mai bune decât concurenții lor. 

Pe măsură ce cerințele pentru fiecare rating cu stele devin din ce în ce mai stricte în fiecare an, comparația „Cel mai bun din clasă” se face numai în fiecare an calendaristic, astfel încât toate vehiculele să fie evaluate în funcție de aceleași standarde.

Pentru a defini cel mai bun din clasă, se calculează suma ponderată a punctajelor în fiecare dintre cele patru domenii de evaluare: Ocupant adult, Ocupant minor, Pieton și Asistență de siguranță. Această sumă este folosită ca bază pentru compararea vehiculelor. Mașinile se califică pentru „Cel mai bun din clasă” numai pe baza evaluării lor cu echipament standard de siguranță. Evaluările suplimentare bazate pe echipamentul opțional sunt excluse.

Mai jos puteţi vedea fiecare câştigător din fiecare categorie, măsurată prin suma ponderată a scorurilor. Este posibil ca unele categorii să nu fie reprezentate, deoarece Euro NCAP a testat prea puține mașini din acea clasă în anul respectiv.

Din 2021, Euro NCAP acordă și un premiu pentru cea mai bună performanță de siguranță a mașinilor pur electrice pe care le-a testat. Deși aceste mașini pot fi în categorii de dimensiuni diferite, se speră că premiul va ghida consumatorii care caută siguranță maximă din vehiculul lor electric cu baterie.

  • Cea mai sigură berlină executivă şi cel mai sigur electromobil – Mercedes-Benz EQS
  • Cea mai sigură maşină compactă de familie – Skoda Fabia

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/