(video) Toyota la GIMS: Debutul european a cinci modele + premiera unui nou SUV hibrid cu AWD

(update 18.02.2020) Toyota anunţă astăzi cu ce vine la ediţia din acest an a Geneva International Motor Show (GIMS). În centrul atenţiei va fi premiera mondială a unui nou SUV din segmentul B (subcompact), care combină o gardă la sol sporită cu un sistem inteligent de tracţiune integrală şi o unitate de propulsie hibridă.

Premiera îi este programată pentru ziua de 3 martie şi iată-i încă un teaser.

În plus, standul mărcii va fi marcat de premiera europeană a modelelor Yaris de nouă generaţie, noul RAV4 Plug-in Hybrid, dar şi de noul Mirai într-o zonă dedicată, subliniind angajamentul Toyota față de o viitoare societate cu hidrogen.

Iar zona GAZOO Racing va prezenta noul GR Yaris alături de noul GR Supra 2.0, cel mai recent model Yaris care participă în campionatul WRC, dar şi Hilux-ul condus de Fernando Alonso în ediţia din acest a raliului Dakar.

https://www.youtube.com/watch?v=wki5wGdIzhM


(14.01.2020) Toyota anunţă un nou SUV compact pentru piaţa europeană, mai mic decât C-HR. Iată cum ar putea arăta

Al doilea anunţ făcut astăzi de Toyota Motor Europe (TME) jurnaliștilor adunați la o întâlnire specială la Amsterdam, după noul RAV4 PHEV în specificaţie europeană, este planul de a introduce un nou model în linia sa locală.

Este vorba despre un SUV compact bazat pe o nouă variantă a platformei GA-B, cea care stă la baza noului Yaris.

Denumirea noului SUV compact, volumul de producţie și momentul introducerii pe piaţă urmează să fie anunțate la o dată ulterioră. La evenimentul sus menţionat a fost arătat doar un teaser – silueta viitorului model.

Toyota spune la moment că, datorită flexibilității noii platforme GA-B, aceasta poate suporta vehicule cu o lungime, lăţime, înălţime şi ampatament diferit.

Din câte se pare, conform informaţiilor preliminare, noutatea va fi făcută pe baza noului Yaris şi va fi ceva mai mult decât un cross Yaris. În gamă se va poziţiona sub C-HR şi este deja văzut ca un concurent pentru noul Nissan Juke.

“Acest model se va adăuga la succesul lui Yaris în Europa și împreună, ne așteptăm ca aceste vehicule să reprezinte aproximativ 30% din volumul vânzărilor Toyota în Europa până în 2025. Nu va trebui să așteptați prea mult pentru a vedea designul final și veți observa că acesta nu este doar un Yaris cu extensii pe corp și suspensie ridicată, ci un model complet nou și distinctiv din segmentul B, cu un design compact, dinamic și personalitate proprie”, a declarat Matt Harrison, vicepreședinte executiv al Toyota Motor Europe.

Viitorul vehicul va fi construit la Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) în Onnaing, în apropiere de Valenciennes, Franța, alături de Toyota Yaris. Iată cum ar putea arăta în nişte imagini render deja existente:

FOTO: autoexpress.co.uk
FOTO: autoexpress.co.uk

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/