Toyota Moldova prezintă noul Higlander Hybrid cu 7 locuri

Articol de: Toyota Moldova

  • Noul SUV hibrid cu tracţiune integrală AWD completează gama largă de crossovere.
  • Habitaclu spaţios pentru 7 pasageri şi un portbagaj cu volum de 658 de litri.
  • A patra generaţie a sistemului de propulsie hibridă cu un consum redus de combustibil și tracțiune integrală inteligentă (AWD-i).
  • Putere de 244 CP și un nivel de emisii CO2 de 126 g/km oferă cel mai bun echilibru putere/emisii din segmentul său.

Cel mai mare crossover hibrid Toyota Highlander va fi pus în vânzare pentru prima dată pe piața din Republica Moldova. Disponibil exclusiv cu o motorizare hibridă, noul Highlander, împreună cu RAV4 şi C-HR, devine cel mai nou membru în familia de SUV-uri europene Toyota.

Cu o experiență de 23 de ani în dezvoltarea tehnologiei hibride, peste 15 milioane de automobile hibride vândute, cu nouă modele hibride și la moment cu o a patra generaţie a sistemului său de propulsie hibrid, Toyota și-a combinat poziţia de lider în tehnologiile hybrid cu legendarele sale beneficii QDR (Quality, Durability and Reliability) – calitate, durabilitate și fiabilitate, pentru a crea noul Highlander Hybrid.

Construit pe platforma Toyota GA-K, noul Highlander combină toate atributele unui SUV Toyota: confort, manevrabilitate și siguranță, sistem de propulsie hibrid cu emisii mici, eficiență a consumului de combustibil și tracțiune integrală inteligentă, posibilitatea măririi spaţiului şi posibilitatea de remorcare – 2 tone.

Design şi interior

Cu o lungime de 4.950 mm şi jante din aliaj de 20 inci, Highlander Hybrid combină stilul elegant, dinamismul și rafinamentul unui SUV urban premium cu rezistența, puterea și durabilitatea unui SUV universal şi fiabil cu AWD.

Interiorul salonului a fost proiectat pentru a oferi toate calităţile aşteptate de la un SUV cu 7 locuri – practicabilitate, materiale rezistente şi spaţiu, creând un mediu confortabil, premium, pentru toți pasagerii. Highlander Hybrid este un adevărat automobil cu şapte locuri datorită reglării scaunelor de pe al doilea rând pe o lungime de 180 mm, ceea ce oferă spaţiu suficient pentru pasagerii de pe al treilea rând, precum și să permită accesul uşor către al treilea rând de scaune pentru doi adulţi.

Modelul se mai remarcă printr-un portbagaj cu un volum de 658 de litri, găsit după hayonul acţionat electric inclusiv prin intermediul unui senzor sub bara de protecţie. Spațiul suplimentar de depozitare poate fi extins datorită posibilității de rabatare a scaunelor din al doilea şi al treilea rând, rezultând o capacitate de încărcare de până la 1.909 litri!

Disponibil în culoare neagră, interiorul are prin cabină compartimente de depozitare încăpătoare, dar şi prize USB pentru pasagerii din primele două rânduri.

Nivelul de echipare Premium aduce un monitor central cu o diagonală de 8 inci pe care va rula un sistem multimedia şi unul de navigaţie prin satelit, alături de un head-up display, conectare Apple CarPlay și Android Auto, încărcare wireless pentru telefon, scaune ventilate și o oglindă retrovizoare digitală care afişează imagini de pe o cameră cu unghi larg, ca să nu împiedice vizibilitatea tetierele scaunului posterior sau pasagerii.

Dinamică de conducere

Unitatea de propulsie hibridă de a 4-a generaţie de pe noul Highlander Hybrid combină un motor pe benzină de 2.5 litri, care funcţionează pe baza ciclului Atkinson şi două motoare electrice. Cel de pe puntea spate face ca SUV-ul să fie echipat cu un sistem AWD-i (All-Wheel Drive-intelligent). Iar o baterie puternică de tip Nickel-Metal Hydride este localizată sub al doilea rând de scaune.

Sistemul generează în total o putere de 244 CP și un consum mixt de combustibil de 5.6 l/100 km, care reprezintă cel mai bun echilibru putere și economie combustibil din segment.

Comutatorul Drive Mode Select permite șoferului să aleagă o gamă de moduri de condus: ECO, NORMAL, SPORT și TRAIL. Toate cele patru moduri pot fi utilizate atunci când vehiculul funcționează şi în modul EV (electric).

Utilizarea unui parbriz și geamuri la uşile faţă izolate acustic, precum și izolarea fonică pentru acoperiș, panou de bord și podea, dar şi o izolare suplimentară în portbagaj şi a arcurilor roţilor, creează un mediu liniștit în cabină, sporind caracteristicile sale de deplasare lină și silențioasă cu ajutorul propulsiei hibride.

Platforma GA-K a noului Highlander este completată de o caroserie ușoară și de înaltă rigiditate, dar și de un centru de greutate scăzut, oferind noului SUV o manevrabilitate agilă și caracteristici confortabile pe trasee extraurbane.

Siguranţă

Noul Highlander Hybrid este echipat cu cel mai nou sistem de siguranță activă Toyota Safety Sense, conceput pentru a ajuta la prevenirea sau atenuarea coliziunilor într-o gamă largă de situații în trafic.

Pachetul sistemului de siguranță activă de pe noul Highlander Hybrid include: un sistem pre-coliziune (PCS) cu frânare automată pentru a evita o coliziune frontală, cu funcția de detectare a pietonilor pe timp de zi și noapte, dar și detectare de biciclişti în timpul zilei; un sistem de cruise control adaptiv pentru orice viteză – Adaptive Cruise Control (ACC); sistem de menţinere în bandă – Lane Tracing Assist (LTA); sistem de avertizare în caz de părăsire a benzii Lane Departure Alert (LDA); sistem de comutare automată a fazelor în faruri – Automatic High Beam (AHB) şi sistem de recunoaştere şi informare despre indicatoarele rutiere detectate – Road Sign Assist (RSA).

Noul Highlander Hybrid este deja disponibil pentru comandă prin intermediul Toyota Centru Chişinău “Continent”.

Str. Arborilor, 17/1
Tel.: 022 79 14 77
www.toyota.md

P.

Cmentariile sunt închise