(video) Crash test: Bugatti Chiron vs Porsche 911 GT3 RS, ambele în variante LEGO Technic

Poate o simulare de calculator să calculeze o coliziune atât de precis încât un crash test ulterior să devină inutil? Au încercat să afle un răspuns la această întrebare specialiștii în informatică și profesioniștii în testele de impact de profil, care au organizat coliziunea dintre două automobile din seria LEGO Technic. În primul rând digital, apoi în ADAC Technology Center din Landsberg.

Ceea ce aţi putut urmări în imaginile de mai sus nu au fost făcute doar pentru distracție, deoarece astfel de simulări pot fi utilizate pentru a trage concluzii valoroase pentru dezvoltarea vehiculului. Mai ales când comparați rezultatele lor cu un adevărat crash test. Exact asta s-a făcut în acest accident cu jucării LEGO: calculatorul a prezis cât de mari vor fi pagubele pe ambele vehicule şi această predicție a fost apoi revizuită de către experții ADAC. În acest fel, programele pot fi perfecționate și asta servește în final la securitate.

Inițiatorul experimentului a fost revista de IT şi tehnologii c’t. În colaborare cu specialiștii IT de la DYNAmore GmbH au inclus într-un program software dimensiunea, greutatea și poziționarea tuturor pieselor LEGO instalate în cele două mașini, iar un rezultat a fost calculat de un supercomputer la centrul HLRS din Stuttgart. Rezultatul a fost apoi proiectat în așa-zisa “peșteră”, un spațiu în formă de cub. Pereții săi servesc ca ecrane și permit o reprezentare tridimensională a simulării.

Ulterior s-au aranjat toate lucrurile pentru ca experţii să se poată convinge că rezultatele virtuale corespund cu cele desfăşurate în condiţii reale. Pregătirea a fost la fel de complexă ca în cadrul unui crash test autentic: opt camere ce pot înregistra până la 1.000 de cadre pe secundă și alte diverse camere de acțiune ar trebui să înregistreze cum un Porsche 911 GT3 RS intră lateral într-un Bugatti Chiron. Alte 300 de lămpi cu halogen de 1.000 de wați au oferit expunerea necesară a imaginilor de mare viteză.

Rezultatul a fost spectaculos: aproape nici o piesă nu a rămas una peste cealaltă după un impact la o viteză de 60 de km/h. Surprinzător pentru experții IT, dar daunele sunt mult mai mari decât cele presupuse în simularea efectuată de calculator.

Concluzia expertului în siguranță Andreas Rigling: “Simulările procesului de dezvoltare sunt absolut importante, deoarece economisesc resurse, dar comparația arată destul de clar: imaginea reală a daunelor este mult mai dezastruoasă decât cea prevăzută în simulare, de aceea organizarea unui adevărat crash test este, prin urmare, indispensabil”.

Vezi şi: (video) Creaţie incredibilă! Bugatti şi LEGO au făcut un Chiron de dimensiuni reale şi care mai poate şi merge

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/