(video) Uzbekistan: Un Li L7 plug-in hybrid a fost pus și pe gaz

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ok un simplu hibrid, precum Toyota Prius, pus pe gaz, însă un PHEV mai rar! O conversie neobișnuită a hibridului chinezesc Li L7 a fost efectuată în Uzbekistan. Mașina a fost dotată cu o instalație tradițională de gaz. Asta deși motorul pe benzină de sub capotă nu are nicio legătură directă cu roțile.

Imaginile disponibile arată o masivă butelie de propan plasată în portbagaj. Panoul de control al instalației a fost montat într-un sertar pentru mărunțișuri de sub planșa de bord.

Avtoelon.uz consideră că ”upgrade-ul” a fost motivat de prețul carburanților în țară. În Uzbekistan, prețurile la benzină sunt cele mai mari din spațiul CSI, iar instalarea echipamentelor pe gaz a devenit deja o tradiție.

Și dacă anterior au fost văzute BYD-uri într-un astfel de format, mai nou este pentru prima dată când un model premium Li Auto primește o a treia sursă energetică.

Proprietarul hibridului a declarat că a observat o anumită înrăutățire a performanței dinamice, însă diferența nu e semnificativă. Cât de mult va putea economisi proprietarul și cum va afecta asta performanța motorului pe benzină, numai timpul va arăta.

Amintim că benzinarul de 1.5 litri de sub capota lui Li L7 funcționează exclusiv pe post de generator de energie electrică. Roţile sunt puse în mişcare de două electromotoare cu un total de 449 CP.

În Uzbekistan, prețul benzinei A 80 este echivalentul a 0.6 dolari, iar un litru de A 95 costă un dolar SUA.

Vezi și: (foto) Hyundai Sonata Taxi se oferă din fabrică cu instalație de gaz și nouă airbaguri

Cmentariile sunt închise