Este doar un zvon! Tata Motors: “Jaguar Land Rover nu va fi vândut grupului PSA”

Francezii de la concernul PSA nu mai planifică mari achiziții în viitorul apropiat, după ce a cumpărat mărcile Opel şi Vauxhall de la General Motors. Zvonuri că PSA are de gând să obțină un control şi asupra grupului britanic Jaguar Land Rover au apărut în mijlocul mai multor dealeri la sfârșitul lunii martie a acestui an.

Cu toate acestea, informaţiile neoficiale au rămas la nivelul speculațiilor.

FOTO: europe.autonews.com

Concernul indian Tata Motors, cel în posesia căruia este grupul britanic Jaguar Land Rover, a negat aceste zvonuri. Şi cei de la PSA au reacţionat prin a spune că informaţiile făcute publice de o agenţie de presă din Marea Britanie nu sunt adevărate.

Zvonurile în acest sens s-au format după ce mai devreme au apărut altele precum că PSA tinde să-și răspândească influența în afara Europei. Printre potențialele obiective s-ar număra coagularea cu giganţi ca Fiat Chrysler Automobiles sau General Motors. În plus, în particular, brandul Peugeot se pregătește pentru o revenire treptată pe piaţa din Statele Unite ale Americii, iniţial prin oferirea de vehicule în cadrul unor servicii de car sharing.

La rândul său, cel mai mare producător britanic de automobil trece în prezent prin vremuri dificile. Din cauza nivelului nesatisfăcător de vânzări, grupul intenționează să-şi reducă numărul de personal şi angajaţi cu 10%. De asemenea, rapoartele financiare au arătat pierderi enorme, iar pentru a le acoperi este nevoie de a atrage cumva peste un miliard de dolari în următoarele 14 luni de zile.

Vezi şi: Presa asiatică: Hyundai Motor Group ar putea cumpăra FCA la mijlocul anului 2019

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/