(foto) Skoda a făcut două milioane de maşini la uzina din Kvasiny

Compania cehă Škoda Auto sărbătoreşte un eveniment important în istoria sa. La 3 ianuarie 2017 de pe linia de producţie a uzinii din Kvasiny a ieşit automobilul cu numărul 2.000.000.

Modelul jubiliar a fost un exemplar al celui mai nou Skoda Kodiaq, vopsit în culoarea Moon White.

Într-un comunicat emis de Skoda se menţionează că pentru a aranja şi producţia lui Kodiaq la această uzină, Skoda a fost nevoită să angajeze alţi 2.600 de oameni. În anii care urmează, Skoda mai planifică să modernizeze şi să extindă gama de modele care sunt produse la Kvasiny.

Informaţiile oficiale arată că istoria întreprinderii di Kvasiny începe încă din anul 1934, atunci când un prim element în forma unei caroserii a automobilului 700 JAWA a ieşit de pe linia de producţie.

În schimb, prima maşină sub marca Skoda care s-a “născut” aici în 1947 a fost un Superb.

În anul 2013 uzina a sărbătorit construcţia a 1.5 milioane de maşini, iar în toamna anului trecut aici a început producţia celui mai nou model din gamă – Kodiaq.

Michael Oeljeklaus, unul dintre membrii consiliului de directori, a menţionat că uzina din Kvasiny este o platformă cheie pentru brand, cu ajutorul căreia vor fi realizate planurile programate pentru anul 2025. În acest sens, pentru a transforma toate scopurile în lucruri reale, vor fi investite resurse financiare semnificative.

Cmentariile sunt închise