(foto/video) Conceptul Alpine Vision prefigurează apariţia unui sportcar şi renaşterea unei mărci franceze

Firma Alpine, proprietate a companiei Renault, a prezentat în cadrul unui eveniment special organizat în Monte-Carlo, coupeul conceptual Vision. Noutatea este un prototip care prefigurează apariţia primului model după ce marca franceză va renaşte.

Potrivit reprezentanţilor Alpine, versiunea de serie va păstra 80 la sută din trăsăturile estetice folosite pe concept. Premiera maşinii va avea loc în a doua jumătate a anului 2016, cel mai probabil la Salonul Auto de la Paris, iar vânzările vor demara în 2017.

AlpineVision-C7

Coupeul cântăreşte 1.100 de kilograme şi posibil va fi dotat cu un motor turbo instalat pe hot-hatch-ul Renault Clio RS, volumul căruia va fi creşte de la 1.6 litri până la 1.8 litri. Puterea generată ar putea fi de circa 250 de cai în versiunea standard. Cea RS ar trebui să primească cel puţin 300 de cai şi un sistem modernizat de răcire a componentelor de sub capotă.

Menţiune: Clip video este fără sunet

Motorul ar putea fi cuplat la o transmisie robotizată cu şapte rapoarte şi două ambreiaje, cu posibilitatea schimbării treptelor prin padelele de după volan. Cei de la Alpine dau asigurări că acceleraţia până la 100 de km/h va dura cel mult 4.5 secunde.

Preţurile pentru noul sportcar Alpine ar putea începe de la 50.000 de euro, iar printre principalii concurenţi se vor număra Audi TT, Porsche Cayman sau Alfa Romeo 4C.

De asemenea, francezii spun că nu va fi prezent doar un singur model în noua gamă. În cazul în care sportcarul va avea un succes pe piaţă, Alpine va dezvolta un crossover care va fi primi un sistem de propulsie hibrid şi o tracţiune integrală.

Amintim că marca Alpine a încetat producţia de automobile originale în anul 1995. În 2012, Renault a decis să reîntoarcă pe piaţă renumita firmă, apelând la ajutorul companiei Caterham. În 2014, cele două companii au rupt contractul din motive necunoscute, dar acest lucru nu a făcut ca Renault să renunţe la planurile stabilite.

Cmentariile sunt închise