(video) Detroit 2019: Premieră mondială – Noile pick-up-uri grele Ram 2500 şi 3500 Heavy Duty

Marca americană Ram a prezentat la Salonul Auto de la Detroit impunătoarele versiuni grele 2500 şi 3500 Heavy Duty ale noii generaţii a pick-up-ului Ram 1500. Producătorul descrie noul model ca fiind cel mai puternic și cel mai performant autovehicul din segment, având o capacitate de remorcare de 15.876 de kg şi o capacitate de încărcare în benă de 3.5 tone.

Pe lângă acestea, este propulsat de un motor diesel care produce cel mai mult cuplu – 1.356 Nm!

Noul Ram Heavy Duty stabilește, de asemenea, valori de referință în deplasări și manipulare, lux, materiale, inovație și tehnologie, care se extind bine peste orice ofertă competitivă. Oferind un efort maxim zilnic, în fiecare zi cu încredere, noua linie de pick-up-uri grele păşeşte înainte cu o forță maximă de capacitate modernă.

*Playlist cu 14 filmuleţe!

  • Motoare

Cu o listă lungă de actualizări, noul motor turbo diesel Cummins de 6.7 litri şi cu şase cilindri în linie, de înaltă performanță, oferă până la 406 CP la 2.800 de rpm şi un total de 1.356 Nm de cuplu disponibili toţi de la 1.800 rpm!

Schimbările încep de la bază, cu un bloc al cilindrilor realizat compact dintr-un aliaj din fier şi grafit. În general, noul Cummins Turbo Diesel cântărește cu peste 27 de kg mai puţin decât motorul de generație anterioară, dar oferă mai multă putere și cuplu.

Noi mai sunt capurile cilindrilor din fontă, supapele şi arcurile acestora, dar şi braţele care pe care oscilează supapele. Pistoanele mai ușoare și mai rigide includ inele noi cu un coeficient redus de frecare și se conectează la arborele cotit prin intermediul unor biele forjate cu design nou și a rulmenților noi. Un nou colector de evacuare este punctul de montare pentru un turbo compresor cu geometrie variabilă îmbunătățit, cu scuturi termice laminate, care asigură o o turbo compresie de până la 33 psi.

Cea de-a doua variantă a motorului Cummins Turbo Diesel a beneficiat la fel de un plus de performanţă, ajungând să producă cu 375 de cai putere la 2.800 rpm si 1.152 Nm de cuplu la 1.700 rpm.

Totuşi, standard pe noile modele Ram 2500 și 3500 Heavy Duty vine un V8 HEMI de 6.4 litri modernizat, care consumă benzină şi este destul de apreciat. Produce 416 CP la 5.600 de rpm şi 582 Nm la 4.000 de rpm, suficient pentru a transporta sarcina utilă şi pentru a respecta cerințele de remorcare ale utilizatorilor de astfel de autocamioane grele.

  • Transmisii

Modelele Ram 3500 Heavy Duty echipate cu cel mai puternic diesel utilizează în combinaţie şi o cutie de viteze automată cu şase trepte, controlată electronic, de model Aisin AS69RC. Această transmisie este concepută pentru a manevra cuplul colosal al motorului Turbo Diesel și greutatea vehiculului, oferind în același timp o calitate îmbunătățită a procesului de schimbare a treptelor. Împreună cu upgrade-urile hardware, Aisin AS69RC utilizează un nou controller cu memorie dublă faţă de cel anterior și cu un procesor cu două nuclee. Prin intermediul acestui calculator treptele se schimbă rapid şi precis în toate condiţiile de conducere şi de încărcare.

Vehiculele Ram Heavy Duty dotate cu agregatul diesel obişnuit de 6.7 litri vin cuplate la transmisia automată cu şase trepte 68RFE, care a fost la fel îmbunătăţită. Modificările concepute includ comenzile solenoidale cu forță variabilă pentru ambreiajul convertizorului de cuplu. Un nou acumulator inversat îmbunătățește senzația de schimbare atunci când este acţionat modul P sau R. Rapoartele inferioare care se folosesc pentru deplasări cu o viteză extrem de redusă, mai ales în parcări, au fost la fel optimizate printr-un control hidraulic mai rafinat.

Într-un final la acest capitol, o maşină cu V8 de 6.4 litri este cuplată la o transmisie automată cu opt trepte TorqueFlite 8HP75. În sistemul său de control electronic există peste 40 de scheme individuale de schimbare a treptelor pentru a optimiza acele puncte de schimbare pentru economie de combustibil, performanță și conductivitate. Interesant este că această cutie foloseşte o tehnologie de comutare a rapoartelor prin fir, eliminând astfel o legătură mecanică între transmisie și levierul cutiei de viteze. Apropo, aici, drept levier este utilizat un controller rotativ e-shift, montat din partea dreaptă a volanului!

  • Cutii de transfer şi osii

Versiunile cu tracţiune integrală ale modelelor Ram 2500 și 3500 Heavy Duty sunt echipate cu o cutie de transfer cu timp redus de model BorgWarner. Pe maşinile cu V8 şi turbo diesel de 6.7 litri (375 CP), puterea se transferă fie electronic (BW 44-46), fie manual (BW 44-47) în dependenţă de model.

Maşinile cu cel mai puternic turbo diesel sunt echipate cu o nouă cutie de transfer BorgWarner (BW 44-48), proiectată să facă faţă unei capacităţi maxime de remorcare de până la  capacitate maximă de remorcare de până la 15.921 de kg.

Noua generaţie Ram 2500 şi 3500 mai dispun de noi punţi, dezvoltate pentru a îmbunătăți durabilitatea, pentru a manipula capacitatea de încărcare utilă și remorcile, pentru a minimiza vibraţiile şi sunetele care pătrund în habitaclu, precum și pentru a optimiza greutatea. Modelul 3500 HD este oferit cu o nouă punte spate AAM, largă de 12 inci.

  • Şasiu şi cadru

Vehiculele Ram Heavy Duty sunt dotate nişte cadre absolut noi, construite în proporţie de 98.5% din oțel de înaltă rezistență. Deși noua generaţie Ram HD este mai puternică și mai capabilă, materialele ușoare din cadru, sistemul de propulsie și capota din aluminiu reduc greutatea totală cu până la 65 de kg. Două module Active-Tuned Mass Modules (ATMM), montate pe șinele cadrului, caută vibrații nefavorabile și aplică contra măsuri pentru a le elimina.

Șinele late frontale ale cadrului permit ca arcurile suspensii față să fie poziționate ușor în afară, o soluţie care contribuie pozitiv la reducerea ruliului. În partea din spate a noului cadru, structura include astfel de șine posterioare complet ambalate. Axul transversal structural, prevăzut cu dispozitive de fixare pentru o roată de rezervă și pentru cârlig, a fost modernizat pentru a se adapta capacității sporite de remorcare.

Pe autovehiculele echipate cu un pachet auxiliar opțional, conectorul standard de pe bara de protecție, cu 4/7-pini, este înlocuit cu un conector de 12/7-pini pentru a susține opțiunea de montare a unei camere speciale. O altă cameră este integrată în mânerul uşii benei şi aceasta afişează imagini pe ecranul de 12, 8.4 sau 5 inci din habitaclu, inclusiv cu indicatori de direcţie. De asemenea, o altă cameră care este montată în stopul de la capătul acoperişului cabinei, oferă o vedere mai ușoară, suplimentară, a ceea ce se întâmplă cu marfa din benă sau cu remorca.

  • Suspensie şi frâne

Astfel de pick-up-uri grele au în general o suspensie corespunzătoare pentru a face faţă sarcinilor utile, constante și grele. Acest lucru duce la o deplasare în care gropile şi denivelările se fac simţite atunci când maşinile sunt descărcate. Modelul Ram Heavy Duty de generaţie nouă include amortizoare speciale Frequency Response Damping (FRD) în toate cele patru colțuri ale vehiculului. Supapele unui astfel de amortizor se reglează automat în dependenţă de orice mişcare pe verticală a unei roţi, permițând lui Ram Heavy Duty să aibă o suspensie ca de mașină sport pentru manevrabilitate și o suspensie suplă pentru deplasări pe teren accidentat.

Pe lângă acestea, inginerii au mai adăugat noi arcuri progresive și bucșe izolante modernizate la sistemul de suspensie, inclusiv un design exclusiv în segment cu cinci braţe (five-link coil design), pentru la Ram 2500, oferind astfel caracteristici de încărcare mai bune și articulații îmbunătățite peste obstacole, în comparație cu un sistem cu foi de arc.

Opţională şi din nou exclusivă în segment este o suspensie pneumatică spate activă, disponibilă atât pe modelele Ram 2500, cât și pe cele 3500 și include o funcţie de coborâre a benei pentru o încărcare şi o remorcare mai uşoară. Modelul Ram 2500 utilizează două perne de aer care înlocuiesc arcurile elicoidale. Modelul Ram 3500 este dotat pe puntea din spate cu un sistem Hotchkiss cu foi de arc, în timp ce suspensia pneumatică e opțională. Prin adăugarea unor perne de aer suplimentare, inginerii Ram au reușit să înmoaie aceste arcuri, permițându-le să se mişte mai mult când bena e goală şi să nu stea ca şi amorțite.

În față, o nouă structură din două părți a suspensiei frontale, încorporează o interfață sudată mai lungă și cu o rezistență mai mare la cadru. Linia Ram Heavy Duty dispune de o suspensie frontală avansată, cu trei braţe, pentru a asigura o rigiditate mai mare la ruliu.

Un nou sistem de frânare aduce etriere mai bune, un booster și un cilindrul principal. În combinație cu pedale mai uşor de apăsat şi cu un raport mai mare, modelul Ram Heavy Duty oferă o execuție mai sigură și mai puternică a comenzii corespunzătoare, cu mai puțin efort din partea şoferului șofer. Sistemul resetat oferă, de asemenea, distanțe mai scurte de oprire și frânare pentru a se potrivi cu cele mai înalte capacități.

  • Siguranţă şi securitate

Noile pick-up-uri Ram 2500 și 3500 Heavy Duty includ mai mult de 100 de elemente de siguranță și securitate disponibile, inclusiv o serie de sisteme active și pasive care să asiste șoferul și pasagerii, oferite pe toate modelele.

Frânarea automată de urgență (AEB), afișaj la 360 ​​de grade prin camere și sistem de monitorizare a presiunii în anvelope sunt doar câteva din noile tehnologii specializate găsite. Deoarece linia Ram Heavy Duty este proiectată în jurul capacității de tractare şi remorcare, este logic ca multe dintre tehnologii să fie îmbunătățite şi utilizate, fiind preluate din autoturisme.

De exemplu, sistemul de monitorizare a presiunii în anvelope, care poate monitoriza până la șase anvelope ale pick-up-ului, include acum o funcţie de monitorizare a presiunii în anvelope inclusiv pentru o remorcă care poate avea până la alte 12 roţi. Dacă despre două camere de supraveghere spate am vorbit mai sus, aflaţi că Ram mai oferă o dotare exclusivă în segment, nişte senzori special concepuţi pentru a acoperi lățimea adăugată de caroserie pe maşinile cu roţi duble în spate, oferind astfel o acoperire mai largă când vederea este limitată la mişcarea cu spatele.

Apropo, noul Ram Heavy Duty utilizează o gamă largă de oțeluri rezistente în cadru, panourile caroseriei și structura de bază pentru a maximiza performanța în urma unui impact, dar şi pentru a reduce greutatea totală, inclusiv în montanţii A, B și C, structura frontală și uși. Punctele de sudură cu rezistență sporită reduc expunerea la căldură a metalului înconjurător pentru a menține rezistența și durabilitatea pe termen lung.

Mai mult, după o serie de teste în tuneluri de vânt şi trei milioane de kilometri de teste de durabilitate în lumea reala, inginerii au creat cel mai silențios Ram Heavy Duty vreodată, cu un coeficient de rezistenţă aerodinamică segmentat la .409. Modernizările pentru îmbunătățirea izolării vibro-fonice includ nişte dispozitive hidraulice montate în noul montant C, dispozitive anti-vibrații, suporturi noi pentru motor, un sistem activ de anulare a zgomotelor și noi suporturi pentru sistemul de evacuare a gazelor de eșapament.

  • Design exterior

Secțiunile robuste, combinate cu o estetică de design “interlocking”, funcționează și pentru a îmbunătăți aerodinamica pentru a capta capacitatea de lider în segment și tehnologia. Fiecare autocamion Ram Heavy Duty beneficiază de un conținut nou, conceput special pentru a se potrivi stilului unic al fiecărui model. În loc să se concentreze în mod tradițional asupra elementelor de styling în mod individual, designerii combină elemente care influențează reciproc forma, rezultând un aspect mai integrat care se aliniază capabilităților mecanice ale camionului. De exemplu, grila, capota și aripile se împart între ele, precum și panoul de bord, clusterul și consola centrală.

Modelul Heavy Duty de nouă generaţie are un aspect îndrăzneț și unic pe care clienții şi-l pot personaliza. Interconectată cu capota de aluminiu nouă, mai ușoară, o deschidere mult mai mare și mai agresivă a grilajului frontal aduce încredere și rezistență. Modelul Ram Heavy Duty este disponibil cu un total de șase stiluri diferite de grilă, cu o plecare completă de la crucile istorice.

Noul spoiler frontal este tăiat cu deschideri mai mari, oferind un flux mai mare de aer la cel mai mare turbo intercooler care a fost adoptat de Ram pe vreun pick-up. Peste 20 de senzori care înconjoară noul Ram Heavy Duty sunt integrați perfect pentru a-i face mai puțin vizibili. Un baraj de aer detașabil ajută la formarea celui mai aerodinamic Heavy Duty marca Ram.

În total sunt disponibile şi trei modele de faruri, oferind cea mai bună lumină din segment: Halogen, LED complet / reflector și LED complet / proiector cu sistem de iluminare frontală adaptivă (AFS) pentru o iluminare de până la 15 grade în sensul de deplasare dorit.

Partea laterală a pick-up-ului este făcut în stilul mărcii Ram. O linie de caractere creată de partea din față leagă împreună bosajele şi uşile cabinei. Pragurile cu un design complet nou includ benzi de rulare profilate şi logoul R-A-M.

Noul pick-up continuă să ofere cel mai bun spaţiu de depozitare din segment, suplimentar integrat în caroserie, împreună cu RamBox. Primul sistem RamBox Cargo Management din industrie include containere de depozitare, rezistente la intemperii, care pot fi închise, iluminate și spălate. Noul RamBox mai dispune de o priză de 115 volți cu putere de până la 400 de wați.

Înconjurat de cea mai mare cabină din segment, echipa de design interior a adus culori unice și materiale premium pentru fiecare nivel de echipare al lui Ram Heavy Duty. Pe fiecare model poate fi aplicată orice culoare dintr-o paletă bogată, embleme, jante, grile și alte caracteristici.

Maşina albastră şi roşie din galeria de imagini ne arată noul model special Ram Power Wagon, care este numit drept cel mai capabil pick-up de serie pentru utilizarea în off-road din toată industria.

Modelul Power Wagon dispune de o suspensie unică, un sistem de mărire a gărzii la sol, diferenţiale blocabile pe ambele punţi, o bară stabilizatoare care poate fi deconectată şi un troliu integrat WARN Zeon-12 cu o capacitate de tractare de până la 5.5 tone! Nou pentru Power Wagon este şi un sistem de camere cu vizualizare la 360 de grade.

  • Design interior

Pentru noua generaţie a modelului, noile caracteristici, tehnologiile și materialele premium ajută reproiectatul Ram Heavy Duty să-și menţină titlul de lider în calitate, tehnologie și lux în acest segment. Fiecare nivel de echipare este caracterizat în mod unic pentru a reflecta identitatea individuală.

Noul panou de bord combină un aspect puternic, interconectat structural, împingând comenzile centrale în sus și spre șofer, îmbunătățind accesibilitatea generală a comenzilor sistemului. Modelul Ram Heavy Duty este dotat cu un sistem multimedia Uconnect 4C NAV ce poate fi afişat opţional pe un ecran tactil complet configurabil de 12 inci, poziţionat vertical, care poate afișa o aplicație, cum ar fi harta de navigație, pe tot ecranul sau poate fi împărțită în două părți, operând două aplicații diferite simultan.

Noul model dispune şi de un panou de instrumente care include un ecran color şi care redă imagini cu animaţii, de 7 inci, cu o funcționalitate reconfigurabilă care permite șoferilor să personalizeze informațiile din interiorul grupului de instrumente. Afișajul este conceput pentru a comunica vizual, rapid și ușor, oferindu-se informații prin grafice și text.

În toate nivelele de echipare, Ram Heavy Duty vine cu un buton de pornire-oprire a motorului și cu acel levier rotativ al transmisiei (numai pe maşinile cu V8 HEMI). Noua zonă a schimbătorului de viteze grupează, de asemenea, în mod inteligent butoane cu funcții noi, cum ar fi sistemul de control la deplasarea în rampă, comenzile de blocare a punţilor și sau de control a cutiilor de transfer, dacă există la bord.

Un sistem activ de izolare fonică și sticlă acustică reduc sunetele ambientale din cabină cu aproape 10 db, realizând astfel cel mai silențios Ram Heavy Duty vreodată. Noul sistem de climatizare aduce în habitaclu un debit de aer cu 30% mai mare şi face asta cu un nivel de zgomot mai mic, iar ventilatoarele mai mari care sunt incluse în bord au o performanţă de dezaburire/dezgheţare mai bună. Noile elemente electrice de încălzire in-duct pe modelele diesel ajuta la încălzirea cabinei în zilele reci, iar comenzile şi deflectoarele mai mari pot fi manipulate mai bine chiar şi cu mănuşi pe mâini.

Cu un volum de stocare de până la 258 de litri pe autovehiculul exclusiv Mega Cab, incluzând două compartimente în spatele scaunelor posterioare, modelul Ram Heavy Duty oferă o capacitate de stocare suplimentară de peste 120% față de cel mai apropiat rival. O consolă centrală reinventată este o piesă de artă utilizabilă, complexă, cu mai mult de 12 combinații diferite de stocare. Începând de la 19.7 până la 22.6 litri, consola include o zonă de andocare mai largă cu încărcare opțională fără fir, care poate conține o tabletă sau un smartphone mic. O tavă cu suport în trei poziții poate fi așezată sub cotiera centrală în care se află un spaţiu atât de adânc, încât poate încăpea cu uşurinţă un laptop de 15 inci.

Pentru a menține dispozitivele mobile încărcate, cinci porturi USB obişnuite asistă alte porturi USB Type-C pentru o comunicare și o încărcare mai rapidă. Sunt disponibile şi trei prize de uz casnic de 115 volți (cu trei vârfuri). Toate prizele sunt acum compatibile pentru a livra o putere de până la 400 de wați pentru încărcarea rapidă sau pentru alimentarea sculelor electrice.

Pe lângă multe alte opţiuni, mai trebuie de menţionat că se pun la dispoziţie patru sisteme audio diferite, printre care şi unul Harman Kardon cu 17 difuzoare şi un subwoofer de 8 inci, cu o putere totală de 750 waţi.

Noile modele Ram 2500 şi 3500 vor fi produse la uzina Saltillo Truck din Coahuila, Mexico. Pentru toate se oferă cinci ani garanţie sau 160.000 de km parcurşi. Preţul de start nu a fost anunţat deocamdată, însă cel mai scump şi bine dotat model va costa peste 100.000 de dolari cu siguranţă.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/