(video) Fanii lui Verstappen sunt în extaz! Marele Premiu al Olandei se întoarce în calendarul Formula 1

Formula 1 va avea din sezonul următor o nouă cursă. Marele Premiu al Olandei urmează să facă parte din calendarul “Marelui Circ” după o absenţă de 35 de ani.

Cursa se va disputa pe circuitul de la Zandvoort, staţiunea de pe ţărmul Mării Nordului, care a găzduit-o ultima dată în 1985.

https://www.youtube.com/watch?v=Y14IW9xHkbA

Vestea este una cât se poate de bună pentru fanii lui Max Verstappen, care face parte din echipa Red Bull. Tânărul pilot olandez, în vârstă de 21 de ani, se bucură de o mare popularitate în ţara sa.

“Cred că Marele Premiu al Olandei, cu popularitatea lui Verstappen, va fi ceva uriaş. Cred că este ceva pozitiv pentru Formula 1”, a comentat Christian Horner, conducătorul scuderiei Red Bull.

Max Vestappen concurează pentru echipa Red Bull din anul 2016. În prezent, olandezul ocupă locul 3 în clasamentul piloților. A câștigat până acum cinci Mari Premii. În 2016 a fost cel mai tânăr pilot care a câștigat o cursă. Avea doar 18 ani și 228 de zile.

Marele Premiu al Olandei este al doilea acord negociat de grupul american Liberty Media, de la preluarea Formulei 1, în 2017, după cel legat de desfăşurarea Grand Prix-ul din Vietnam de la Hanoi. Marele Premiu al Franţei a revenit la rândul său anul acesta în calendarul Formulei 1, după o pauză de un deceniu, însă acordul a fost semnat de Bernie Ecclestone, predecesorul lui Chase Carey.

Situat nu departe de orașul vibrant Amsterdam, Zandvoort este o stațiune importantă în Olanda, cunoscută pentru plaja sa lungă, mărginită de dune de coastă magnifice care separă Marea Nordului de pistă. Circuitul de la Zandvoort are o istorie lungă în cadrul Formula 1, și, în lunile următoare, acesta va fi reconstruit de către autorităţi şi parteneri pentru a îndeplini toate standardele actuale stabilite de FIA pentru a găzdui un eveniment de o astfel de talie mondială.

FOTO: formula1.com (Dutch GP, Zandvoort, 22 May 1961)

Când cursa va avea loc în anul 2020, aceasta va fi al 31-alea Grand Prix olandez din istoria Campionatului Mondial. Primul dintre ele a fost organizat în 1952 şi a fost câștigat de un Ferrari, condus de Alberto Ascari, cel care a şi devenit campion în acel sezon. În afară de piloţi italieni, au existat încă 19 câștigători, dintre care 12 au fost, de asemenea, campioni mondiali. Jim Clark deține recordul direct cu patru victorii pe numele lui.

Ultimul Grand Prix olandez a avut loc în 1985 și se va întoarce anul viitor cu denumirea completă Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 2020.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/