(video) O nouă experienţă pentru Fernando Alonso. Iată cum s-a descurcat cu Hilux-ul folosit în Dakar

Pilotul TOYOTA GAZOO Racing, Fernando Alonso, a finisat cu succes un test de două zile de evaluare la volanul unui Hilux folosit în raliul Dakar, anume cu un exemplar care a şi câştigat cursa din acest an. Testul exclusiv a avut loc în zilele de 27-28 martie curent, în deşertul Kalahari din Africa de Sud, acolo unde a învăţat care sunt cerințele specifice a unui rally raid.

TOYOTA GAZOO Racing South Africa a organizat testul exclusiv pentru ca Fernando să experimenteze pentru prima dată tot ce se întâmplă în cadrul unei curse normale. Fostul câștigător al raliului, Giniel de Villiers, un concurent care participă regulat de partea TOYOTA GAZOO Racing South Africa, a acționat ca un mentor pe tot parcursul testului.

“Am urmărit raliul Dakar și datorită TOYOTA GAZOO Racing am avut ocazia de a veni aici în Africa de Sud pentru a testa Hilux-ul campion. Am testat diferite serii și mașini diferite în ultimii doi ani, dar aceasta a fost o mare șansă. A fost distractiv, cu siguranță diferit de ceea ce am folosit pentru a conduce, dar foarte interesant. Am construit regimul de viteză încet, pe paşi, învățând tur după tur. Nu este ușor de “citit” denivelările și să știi cu ce viteză optimă să treci peste ele pentru a evita problemele, dar am devenit mai încrezător de fiecare dată. Hilux se simte şi se conduce foarte bine. Maşina are aderență bună și un echilibru, multă putere sub capotă și posibilităţi impresionante de frânare. M-am simțit incredibil să conduc mașina asta”, a declarat Alonso.

Maşina de curse TOYOTA Hilux, care a câștigat Raliul Dakar în acest an, în mâinile lui Nasser Al-Attiyah şi Mathieu Baumel în ianuarie, este pusă în mişcare de un motor V8 de 5.0 litri, care produce 385 de CP şi 620 Nm de cuplu. Fernando a condus-o pe două itinerare din deşert, pe o distanţă de 8 şi 17 km.

“A fost o experiență fantastică pentru echipa noastră de a lucra cu un conducător de calibrul lui Alonso. Este ușor de văzut de ce s-a bucurat de un succes atât de mare în cursele pe circuite. El a fost foarte bine pregătit pentru acest test și a făcut un efort imens de a învăța cât mai mult posibil în cele două zile. Rally raid-ul este o disciplină total diferită în comparație cu o cursă pe circuit, dar Fernando a făcut progrese impresionante și s-a văzut că s-a distrat mult în acest proces. Sunt mândru că el a ales să testeze o TOYOTA Hilux în Africa de Sud și sper că a fost o experiență utilă pentru el”, a spus Glyn Hall, şeful echipei TOYOTA GAZOO Racing South Africa.

Amintim că Fernando Alonso a părăsit campionatul de Formula 1 pentru a participa full-time la cursele de anduranţă FIA WEC de partea echipei Toyota GAZOO Racing. Anul trecut a devenit câştigător al celebrei curse de 24 de ore de la Le Mans. Să ne aşteptăm să participe şi în Raliul Dakar?

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise