(foto) Primul BMW M5 F90 First Edition a fost avariat grav. Au rămas intacte încă 399 de maşini

Noul BMW M5 şi-a început foarte neobișnuit călătoria sa în istorie. La doar câteva luni de când este prezent pe piaţă, iată că deja au fost semnalate primele cazuri în care exemplare au fost avariate grav în accidente cu adevărat nebune.

Cel mai recent s-a întâmplat într-un canton elveţian şi a fost implicat un BMW M5 F90 First Edition, model construit într-o ediţie limitată la doar 400 de exemplare în toată lumea.

Potrivit informaţiilor şi fotografiilor publicate exclusiv de BMW Blog Slovenia, maşina era folosită drept un show car la reprezentanţa oficială BMW Group Switzerland, pentru promovare şi test drive-uri.

S-a întâmplat că un client a luat maşina la test drive, dar fără un asistent de vânzări, aşa cum se practică în Elveția. Ajuns pe o autostradă, şoferul a dezactivat complet toate sistemele electronice de asistenţă, echipamentele auxiliare şi a comutat sistemul de tracțiune integrală xDrive în modul în care să fie activă doar puntea din spate. În timpul depășirii unui alt vehicul, șoferul a pierdut controlul maşinii sport şi a intrat frontal într-un gard de beton de la marginea autostrăzii.

Omul din spatele volanului nu a avut de suferit, însă din propria vină el va trebui să plătească acum o grămadă de bani.

Interesant mai este că înainte cu doar câteva zile de accidentul din Elveţia, un alt caz cu implicarea unui nou BMW M5 în versiune obişnuită şi de culoare neagră a avut loc undeva în SUA, în preajma unei staţii de alimentare. Şi în această situaţie şoferul nu a avut de suferit.

Circumstanţele producerii accidentului nu se cunosc, însă după cum se poate vedea automobilul s-a oprit într-un gard, fiind răsturnat pe o parte.

Află prin ce se deosebeşte un BMW M5 First Edition de unul obişnuit!

Vezi şi: (foto) Unul din cele 799 de Ferrari F12tdf care există pe glob a ars și nu mai poate fi restaurat

Vezi şi: (foto) Accident grav: Se întorcea de pe Nurburgring şi a pierdut controlul maşinii la 300 de km/h

Vezi şi: (foto) În lume au mai rămas 332 de exemplare Audi A1 Quattro după ce unul a ars

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise