(video) A început producţia şi livrările noului GMC HUMMER EV

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Primele pickup-uri electrice GMC HUMMER EV au fost produse la Factory ZERO Detroit-Hamtramck Assembly Center, iar livrările clienților vor începe acum. Amintim că uzina a fost reechipată, modernizată și extinsă cu o investiție de 2.2 miliarde de dolari de către GM şi va servi drept rampă de lansare pentru strategia EV multibrand a companiei.

Acest supertruck revoluționar reprezintă primul dintre numeroasele vehicule de consum bazate pe platforma Ultium, care vor fi produse ca parte a viziunii General Motors pentru un viitor complet electric.

„Am adus acest pickup truck pe piață cu viteză și agilitate și am adus GM cu un pas mai aproape de un viitor complet electric. Cu Platforma noastră Ultium ca bază pentru o gamă largă de aplicații, GMC HUMMER EV oferă clienților noștri cea mai bună capacitate și performanță.”

Mark Reuss, președintele GM

Primul exemplar care a părăsit linia de asamblare a fost un GMC HUMMER EV Edition 1 (VIN 001), care a fost vândut prin licitaţie în primăvara acestui an.

Tocmai 2.5 milioane de dolari au ajuns în conturile Tunnel to Towers Foundation, o organizație caritabilă înființată pentru a onora memoria primului pompier care şi-a pierdut viaţa în ziua de 11 septembrie – Stephen Siller.

Designul lui GMC HUMMER EV Edition 1 prezintă un exterior finisat în nuanţa Interstellar White şi un interior unic Lunar Horizon. Modelul dispune de trei motoare electrice (unul pe puntea din faţă și două pe cea din spate) cu o capacitate totală de 1.014 CP. Cuplul la roţi declarat poate atinge până la 15.590 Nm! Autonomia maximă estimativă îi este de până la 530 km.

Printre dotările standard se numără direcţie pe toate roţile cu funcţie CrabWalk, suspensie pneumatică adaptivă cu Extract Mode, mod Watts to Freedom (Launch Control), Super Cruise, încărcare rapidă cu până la 350 kW, Transparent Sky Panels, Extreme Off-Road Package, etc. Preţul de start îi este de 110.295 de dolari, fără alte taxe.

Deși rezervările pentru modelele Edition 1 sunt epuizate, rezervările pentru alte versiuni disponibile sunt acceptate în prezent pe GMC.com/HummerEV.

Te invităm să afli toate detaliile despre acest autovehicul deosebit de interesant:

Cmentariile sunt închise