(video) Oficial! Noul Audi RS Q8 a devenit cel mai rapid SUV pe Nurburgring

Noul Audi RS Q8 a devenit cel mai rapid SUV care a parcurs circuitul german Nurburgring. Cu un timp de tur de 7 minute şi 42.2 secunde, modelul celor de la Audi a bătut recordul înregistrat cu Mercedes-AMG GLC 63 S (7:49.3).

Potrivit colegilor de la Autocar, cei care au încercat deja maşina, SUV-ul va veni pe piaţă ca un model bazat pe noul SQ8, însă cu motor de RS 6 Avant sub capotă. Asta înseamnă un V8 TFSI twin-turbo cu 600 de CP şi 800 Nm de cuplu pentru a putea face 0-97 de km/h în 3.8 secunde şi pentru a putea rula cu maxim 306 km/h!

Suspensia pneumatică de pe SQ8 și barele anti-ruliu electromecanice care sunt conectate la sistemul electric de 48 V se vor găsi şi pe noul RS Q8, dar modificările software au făcut arcurile cu până la 10% mai rigide, iar amortizoarele adaptive cu circa 15% mai ferme. De asemenea, este utilizat un sistem de roţi directoare spate, la care se adaugă un diferențial sportiv pe puntea din spate.

Pe lângă un nou kit exterior aerodinamic specific modelelor RS şi un eşapament sport cu terminaţii ovale, modelul va avea roţi cu anvelope Pirelli P Zero adaptate, cu dimensiuni de 295/35 ZR 23 şi respectiv jante de 23 de inci.

Premiera modelului este confirmată pentru una din zilele de la sfârşitul lunii noiembrie, ceea ce ar înseamna că în public va apărea cel mai probabil la Salonul Auto de la Los Angeles.

GALERIE FOTO (sursă: Autocar)

Cmentariile sunt închise