(video) Accident rar în Formula 1 cu implicarea mașinii de siguranță

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În mod curios, nu există nicio știre oficială privind cele întâmplate pe canalele de comunicare ale Formula 1 și nici pe paginile sale din rețelele de socializare. Cursul obișnuit al pregătirilor pentru weekendul cursei de la Monza a fost întrerupt de un accident cu implicarea unui Safety Car.

Pe fiecare circuit, în ziua de joi, mașinile medicale și de siguranță efectuează o serie de tururi rapide pentru a testa sistemul de cronometrare și camerele tv. Însă în acest an la Monza lucrurile nu au mers conform planului. Pilotul german de curse Bernd Mayländer a pierdut controlul unui nou-nouț Aston Martin Vantage F1 Safety Car în celebra curbă Parabolica.

Automobilul a derapat de pe carosabil și a intrat pe acostamentul cu pietriș înainte de a se izbi de bariera de pneuri de pe partea exterioară a pistei. Mayländer și pasagerul său nu au fost răniți și au ieșit singuri din cabină. O mașină medicală i-a preluat și i-a dus pe pit lane, înainte de a continua pe cont propriu în seria de tururi rapide.

FIA a declarat ulterior că există pe pistă o a doua mașină de siguranță (probabil a fost adusă), astfel încât accidentul nu va afecta Marele Premiu al Italiei.

Câte accidente cu implicarea mașinii de siguranță s-au întâmplat în istoria Formula 1 este dificil de spus, însă iată o dovadă că acestea pot avea loc.

Cmentariile sunt închise