ASD urmează să facă un sector de drum experimental cu folosirea unui material fabricat de MacRebur

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Astăzi, în cadrul Administrației de Stat a Drumurilor, câtorva agenți economici și reprezentanți ai companiilor de proiectare din domeniul infrastructurii rutiere le-a fost prezentat produsul MR8 realizat de compania MacRebur din Scoţia. Acesta va fi testat şi cel mai probabil urmează a fi folosit pe scară largă în rețeaua naţională de drumuri.

Apropo, aflăm în context că firma are chiar şi o reprezentanţă oficială în ţara noastră – Dorsa Group SRL.

Revenind la produsul propriu-zis, despre care v-am făcut cunoscut anterior, aflaţi că acesta este fabricat din material plastic reciclat și poate fi utilizat în amestecurile de asfalt reducând volumul de bitum necesar, cu scopul de a minimiza cheltuielile și emisiile de CO2.

MR8 îmbunătățește caracteristicile fizico-mecanice ale îmbrăcămintei rutiere și poate fi adăugat în mixturile asfaltice în proporție de 10-15% din componenta bitumului, rezultând o economie de 5-10% comparativ cu costurile pentru bitum.

Materialul reciclat mai şi minimizează emisiile de CO2 cu 1.55 kg pentru fiecare kilogram de MR8 folosit.

„În primăvara anului 2022, atunci când ne vor permite condițiile meteo, vom executa un sector experimental cu MR8, pentru a verifica implementarea acestuia pe drumurile din țara noastră.”

Sergiu Bejan, director general interimar al ASD

Află mai multe despre activitatea interesantă a companiei MacRebur:

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise