După lansarea noului Taycan, Porsche cumpără încă 5.5% din acţiunile companiei lui Mate Rimac

(update 07.09.2019) Porsche şi-a mărit participația în tehnologie și în compania producătoare de maşini Rimac Automobili până la 15.5 la sută. Se întâmplă la câteva zile după lansarea noului Porsche Taycan.

Amintim că în iunie 2018 germanii din Stuttgart au achiziționat o cotă de 10 procente din acţiunile Rimac, iar prin mişcarea făcută mai nou, Porsche îşi întărește mai mult parteneriatul stabilit.

“Porsche a sprijinit Rimac și dezvoltarea sa pozitivă deja de un an. Am realizat rapid că Porsche și Rimac ar putea învăța multe unul de la celălalt. Noi credem în ceea ce Mate Rimac și compania sa au de oferit, acesta fiind motivul pentru care ne-am crescut cota noastră, intenționând să intensificăm colaborarea noastră în domeniul tehnologiei bateriilor”, a explicat Lutz Meschke, vicepreședinte al Comitetului executiv al Porsche AG și membru al Comitetului executiv responsabil pentru finanțe și IT.

Compania croată dezvoltă și produce componente high-tech pentru electromobilitate și, de asemenea, mașini electrice super sport cu forţe proprii. Fondatorul Mate Rimac (31 de ani) a început să-şi dezvolte viziunea sa – o maşină sport rapidă şi alimentată electric – din 2009 într-un garaj.

Anul trecut la Geneva International Motor Show a arătat lumii ce de-a doua maşină, iar în acest an o variantă optimizată. Automobilul cu două locuri produce circa 2.000 de CP şi poate atinge o viteză maximă de 412 km/h. Autonomia declarată îi este de 650 de km şi 80% din capacitatea bateriei se poate încărca în jumătate de oră graţie unui sistem de încărcare rapidă de 250 kW.

“Atunci când compania Porsche a devenit unul dintre acţionarii noştri a fost unul dintre cele mai importante repere din istoria noastră. Faptul că Porsche acum îşi creşte cota de participare este cea mai bună formă de confirmare a colaborării noastre și reprezintă o temelie pentru o relaţie şi mai strânsă. Suntem doar la începutul parteneriatului, dar deja am găsit o limbă comună privind așteptările noastre ridicate. Avem multe idei de colaborare pe care dorim să le aducem la viață în viitor. Accentul fundamental este de a crea o situație de câștig-câștig pentru ambii parteneri și de a oferi clienților noștri finali valoare adăugată prin dezvoltarea de modele de maşini incitante, electrificate”, a spus Mate Rimac.

Compania în creștere rapidă, cu sediul central în Zagreb, are deja angajați aproximativ 550 de profesioniști. Rimac se concentrează pe tehnologia bateriilor în segmentul de înaltă tensiune, trenuri de rulare electrice și dezvoltarea interfețelor digitale între oameni și mașini (HMI). De asemenea, compania dezvoltă și produce biciclete electrice prin intermediul unei companii-soră înființată în 2013 – Greyp Bikes.


(20.06.2018) Niciodată nu s-ar fi aşteptat la asta! Porsche a cumpărat 10% din acţiunile companiei lui Mate Rimac

Porsche AG a investit în tehnologiile dezvoltate de producătorul de electromobile din Croaţia – Rimac Automobili – preluând o cotă minoritară de 10%! Parteneriatul va duce la utilizarea unor componente şi soluţii electrice unice pe piaţă, şi pe viitoarele modele electrice ale producătorului din Stuttgart.

Parteneriatul își propune să sprijine tehnologiile avansate ale Rimac și Greyp (sub brand al Rimac producător de biciclete electrice, fondat în 2013), și poziționarea lor ca furnizori de vârf de tehnologie EV și producători de vehicule electrice de înaltă performanță.

“Acest parteneriat este acum un pas important pentru Rimac pe calea noastră de a deveni un furnizor de componente si sisteme pentru industria de electrificare, conectivitate și domeniul atractiv al sistemelor avansate de asistenţă a șoferilor.

În mai puțin de un deceniu am construit un know-how cuprinzător în dezvoltarea unor sisteme de propulsie electrică de înaltă performanță și a tehnologiei bateriilor, a sistemelor de infotainment și telemetrie inovatoare și a multor altor sisteme de bază pentru vehicule. Maşinile noastre se află în prezent la vârful tehnologiei, redefinind ideea unui supercar.

Totuși, construirea unui furnizor serios de automobile și a unui producător de maşini sport de nişă este o provocare pe viață și încă mai avem o perioadă lungă de timp pentru a merge pe această cale. Introducerea parteneriatului de colaborare cu Porsche AG reprezintă un pas important în strategia noastră de a deveni un furnizor de tehnologie EV de vârf pentru producătorii mondiali de echipamente originale. Suntem încântați că am câștigat un nivel înalt de încredere de la investitorii, partenerii și clienții noștri, și așteptăm cu nerăbdare să continuăm să lucrăm la proiecte interesante cu clienții noștri din întreaga industrie auto”, a declarat CEO-ul Rimac Automobili Mate Rimac.

“Dezvoltând mașini super sport cu două locuri, precum Concept_One şi C_Two, precum și sistemele lor principale de propulsie, Rimac și-a demonstrat în mod impresionant abilităţile în domeniul electromobilităţii. Considerăm că ideile și abordările Rimac sunt extrem de promițătoare, motiv pentru care sperăm să intrăm în strânsă colaborare cu această companie sub forma unui parteneriat de dezvoltare”, a menţionat Lutz Meschke, vicepreședinte al Comitetului Executiv și membru al Comitetului Executiv pentru Finanțe și IT la Porsche.

Vezi şi: (video) Noul Porsche Taycan! Primele informaţii oficiale şi primul teaser timpuriu

Viziunea lui Mate Rimac a început în 2009 ca un proiect de garaj și a crescut într-o companie cu 400 de persoane angajate la periferia Zagrebului, Croația. Subdiviziunea sa Greyp Bikes își propune să furnizeze cea mai avansată bicicletă electrică de pe piață. Ambele companii cresc exponențial pentru a face față provocărilor dinamicii pieței.

Noua rundă de finanțare ar trebui să stimuleze afacerea și să sprijine expansiunea globală a Rimac și Greyp. Porsche AG devine al doilea acţionar care investeşte în Rimac Automobili, după Camel Group Co. Ltd. Începând cu iunie 2018, fondatorul și CEO-ul Mate Rimac rămâne acționar majoritar.

Amintim că Rimac Automobili a prezentat în acest an la Salonul Auto de la Geneva al doilea model din gama sa – hipercarul Rimac C_Two. Acesta este un electromobil de serie, construit pe baza unei caroserii monococă din fibră de carbon şi un şasiu cu un set de acumulatori structural integrat. În baza caracteristicilor dinamice oficiale, maşina a fost desemnată cea mai rapidă din lume la ora actuală!

Vezi şi: (video) Drag race: Rimac Concept_One vs Porsche 918 Spyder

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/