(foto) Bugatti a făcut al 400-lea Chiron. Au mai rămas 100 de exemplare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Când o nouă generație de mașini super sport Bugatti a fost introdusă cu Chiron în 2016 ni s-a spus că doar 500 vor fi construite. Acum, în urma unui proces de asamblare manuală de aproximativ două luni, cel de-al 400-lea exemplar este gata pentru a se întâlni cu al său proprietar de peste ocean.

În total 20 de meseriași cu înaltă calificare au pus la un loc aproximativ 1.800 de componente separate pentru a rezulta o experiență auto incomparabilă.

La crearea fiecărui Chiron se spune că nicio mașină nu va fi ca oricare alta – așa este gama largă de opțiuni de personalizare disponibile clienților. Sunt propuse o colecție aproape nelimitată de vopsele, materiale, finisaje, elemente personalizate și accesorii, rezultând o creativitate spectaculoasă în rândul clienților Chiron. Al 400-lea Chiron, o versiune Super Sport, a fost specificat de proprietar să aibă un corp complet din fibră de carbon într-o nuanţă verde închisă.

Simpla instalare a panourilor din fibră de carbon peste șasiul monococ avansat necesită un nivel de precizie pe care doar cei mai pricepuți meșteri îl posedă. Procesul de vopsire sau finisare este atât de detaliat încât pentru a obține efectul dorit este nevoie de până la opt straturi numai în “pielea” superioară, fiecare lustruit până la un finisaj în oglindă perfect, profund și strălucitor.

Pentru a crea finisajul uimitor din fibră de carbon expusă al acestei mașini, este necesară multă răbdare și o atenție meticuloasă la detalii, dar şi experiența și dedicarea necruțătoare a unei echipe formată din cei mai pricepuți designeri și ingineri de materiale din industrie. Țesătura fibrei trebuie să curgă în direcția corectă peste toate panourile separate, necesitând ca fiecare foaie să fie tăiată într-un anumit punct și într-un mod specific.

Țesătura fiecărui panou trebuie, de asemenea, să se potrivească cu cele învecinate, creând un flux neîntrerupt pe caroseria mașinii, adăugând o complexitate suplimentară. Spre deosebire de fibra de carbon vopsită, nu pot exista imperfecțiuni în materialul în sine; nu este doar o caroserie din fibră de carbon nevopsită, ci o creație complet personalizată, special concepută pentru a ilumina frumusețea inerentă a materialului.

Caroseria complexă nuanțată verde închisă este combinată elegant cu jantele Super Sport Magnesium – ușoare și extrem de puternice – și un capac al motorului finisat într-o nuanță subtilă Nocturne, în timp ce accente în Fierce, care se îmbină perfect cu panourile colorate din fibră de carbon, sunt folosite pe mai multe dintre detaliile exterioare, cum ar fi grila emblematică Bugatti Horse Shoe și capacele din centrul jantelor cu sigla EB.

La interior, acest client a optat pentru o combinație de tapițerie integrală din piele împărțită în nuanţele Green și Beluga Black pentru scaune. În altă parte, Beluga Black domină interiorul, subtil evidențiat cu accente precum volanul negru din fibră de carbon în partea superioară/inferioară și ornamente interioare negre anodizate, un finisaj elegant care contrazice metoda sa complexă de creație. Automobilul mai este dotat cu plafonul opțional Sky View.

În centrul lui Chiron Super Sport se află renumitul motor W16 de 8.0 litri care dezvoltă 1.600 CP (+100 CP faţă de motorul unui Chiron standard) datorită unui reengineering semnificativ cu upgrade-uri precum un cvartet de turbocompresoare mai mari. Turația maximă a motorului a fost mărită până la 7.100 rpm, cu un cuplu maxim de 1.600 Nm disponibil între 2.000 și 7.000 rpm. În combinație cu un DCT cu șapte trepte şi dublu ambreiaj, dar şi tracţiune integrală, Chiron Super Sport este capabil să accelereze până la 300 km/h în 12.1 secunde, în drum spre o viteză maximă de 440 km/h.

Mai sunt încă de produs doar 100 de exemplare Chiron, toate fiind deja cumpărate, dar producția celor 500 nu va marca sfârșitul legendarului motor W16. Încă două modele vor încununa această eră definitivă din istoria mărcii. Pe șosea, noul W16 Mistral va fi cel mai bun roadster Bugatti, în timp ce Bolide numai pentru circuite va oferi cea mai pură experiență a motorului W16.

Amintim că:

  • Exemplarul Bugatti Chiron 100 a fost gata în mai 2018.
  • Al 200-lea a fost gata în iulie 2019.
  • Al 250-lea în februarie 2020.
  • Al 300-lea în martie 2021.

De asemenea, vă aducem aminte despre ce ne-a informat Bugatti printr-un mesaj, în urma unei solicitări de a afla cum este împărţită producţia lui Chiron. În cele 500 de exemplare sunt incluse versiunile Chiron Sport, Super Sport (9), Pur Sport (60) şi Super Sport 300+ (30). Modele bazate pe Chiron, dar având caroserii custom, precum Divo (40), Centodieci (10), La Voiture Noire (1), Bolide (40) şi W16 Mistral (99) sunt peste cele 500.

    

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/