(foto) O maşină în stare perfectă, dar cu peste 80 de mii de km întorşi, va ajunge curând în Moldova

(update) Anunţul a fost şters la doar câteva ore după ce am publicat articolul!

“Masina in stare perfecata a sa fie in Md in zece zile”. Aceasta este descrierea succintă şi în acelaşi timp suspectă a unui anunţ de vânzare a unui automobil, care a apărut recent pe un portal specializat din Moldova.

Este oferta pe măsura aşteptărilor? Aflaţi în cele ce urmează!

Chiar dacă proprietarul dă asigurări că automobilul este ok şi va ajunge în scurt timp în Moldova, nu mai suntem siguri că acesta va atrage interesul unor clienţi. De ce? Răspunsul e pe cât se poate de simplu: pentru că va pierde pe drum peste 80.000 de kilometri din parcursul original!

Vezi şi: (foto) Din 180000 km în 80000 km! O nouă mașină cu kilometraj întors, găsită în Chișinău

Maşina, un hatchback Lexus CT 200h cu sistem de propulsie hibrid, care are la bază un motor pe benzină de 1.8 litri, a fost scoasă la vânzare de un dealer auto din Olanda. De fapt, modelul are un parcurs de 210.853 de kilometri, însă ca prin minune, atunci când va ajunge în Chişinău, va avea doar 130.000 de kilometri afişaţi pe bord!

Interesant mai este faptul că proprietarul olandez cere în schimbul automobilului 11.500 de euro, în timp ce noul stăpân îşi va dori cu doar 300 de euro mai mult. Care va fi beneficiul real al moldoveanului deocamdată este neclar.

Vezi şi: (foto) Miracolele pieței auto din Moldova! Cum o mașină a pierdut aproape 100.000 de km după ce a fost importată

Acum un răspuns la întrebarea: cum am aflat că această maşină rulată va avea kilometri întorşi şi cum am găsit anunţul original cu detaliile sale complete? Adevărul e că despre acest caz ne-a relatat un cititor AutoBlog.MD care a achiziţionat recent un asemenea model de maşină, dar care a depistat prea târziu că a fost “înşelat la parcurs”.

Pentru că s-a abonat la notificări despre plasarea anunţurilor cu maşini de acest gen, a fost informat şi despre această oferă care uşor a putut fi găsită şi pe unul dintre cele mai mari portaluri de anunţuri auto din Europa.

Vezi şi: Mare grijă la mașinile rulate importate din Europa! Un moldovean a fost cât pe ce să procure un automobil avariat

Cititorul nostru, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, îşi doreşte ca acest caz şi situaţia în care s-a pomenit personal să fie o lecţie pentru alţii. Atenţie deci la ce şi de unde cumpăraţi!

Vezi şi: Fenomenul kilometrajului modificat continuă în Moldova? Cum a aflat un client că mașina pe care ar vrea să o procure are cu 100.000 km mai mult

Amintim că în Moldova această practică se pedepseşte cu 100-150 unităţi convenţionale (de la 5.000 la 7.500 de lei) pentru persoanele fizice sau amenzi care variază între 350 şi 450 unităţi convenţionale (între 17.500 şi 22.500 de lei) pentru persoanele juridice.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/