(foto) Un moldovean a participat la Concursul de Eleganţă DrustaR. Printre vedele showului Lamborghini Miura și Porsche 356C

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Serghei Maldur, un conaţional originar din Cahul, a participat în penultimul weekend al lunii septembrie la Concursul de Eleganţă DrustaR organizat de câţiva ani consecutiv, cu o pauză în perioada pandemiei, în Bulgaria, într-o staţiune hotelieră de pe malul lacului Praveţ, aflată la mai puţin de o oră distanţă de capitala Sofia.

La destinaţie a ajuns la volanului propriului GAZ-21 Volga, pe care l-a şi expus acolo. Automobilul sovietic are câteva premii în palmares: locul II în Concursul de Eleganţă de la Sinaia din 2016 şi premiul publicului; locul I pentru restaurare, acordat în cadrul Old Car Land Festival din Kiev; pe lângă altele.

Într-un cadru pitoresc din stațiunea Hyatt Regency Pravets, meticulos renovată, fanii și cunoscătorii auto s-au adunat pentru a se bucura de splendoarea mașinilor clasice în cadrul Drustar Concours d` Elegance, un concurs certificat oficial de FIVA. Acest eveniment prestigios i-a transportat pe participanți înapoi în timp, oferind o privire asupra istoriei bogate și a eleganței automobilelor de epocă.

A furat lumina reflectoarelor un emblematic Mercedes-Benz 300 SL (W195) din 1956, evaluat la aproximativ 1.5 milioane de euro, care a câștigat foarte râvnitul premiu Best of Show. Modelul s-a confruntat cu o concurență formidabilă din partea la fel de legendarului Lamborghini Miura P400S din 1969, care a luat premium Best Iconic Car Award, valorând aproximativ două milioane de euro.

O expoziție captivantă Porsche, sponsorizată de marca în sine pentru a marca inclusiv aniversarea de 75 de ani, a adăugat atractivitate evenimentului. Expoziția a juxtapus cu atenție modelul atemporal 356C din 1964 cu Taycan-ul electric de ultimă oră, servind drept simbol emoționant al evoluției lumii auto.

De notat că organizatorii au introdus şi un premiu pentru cel mai bun Porsche, care a fost revendicat triumfător de un 911 G Targa din 1985.

Onoarea de top din categoria maşinilor din Europa de Est a fost acordată unui Bulgarrenault 10 păstrat cu meticulozitate. Această bijuterie rară nu numai că se lăuda cu o stare impecabilă, ci și găzduia unelte originale, piese de schimb și chiar și o revistă din epoca sa, oferind o imagine tentantă, o privire în vremurile de altădată.

Narațiunea intrigantă a Bulgarrenault se întoarce la mijlocul secolului al XX-lea, când Bulgaria avea planuri ambițioase în domeniul producției de automobile. În 1966, o colaborare istorică cu stimatul constructor francez Renault a dat naștere mărcii Bulgarrenault. Printre modelele sale remarcabile, Bulgarrenault 10, o variantă a lui Renault 10, a fost lăudat pentru caracteristicile sale avansate, făcându-l un simbol al mobilității pentru nenumărate familii bulgare.

Printre altele, un Mercedes 170 S Cabriolet A (W136) din 1951 a fost distins cu prestigiosul premiu FIVA pentru că este cea mai bine conservată mașină. Pentru a nu fi umbriți, clasicii dinainte de război și-au câștigat premiile, recunoașterea fiind acordată unui Cadillac Fleetwood Seria 75 din 1939 și BMW Sport Cabriolet din 1936. Printre vehiculele postbelice, Packard Custom Super Clipper (1947) și Mercedes 170 S Cabriolet A (W136) au uimit publicul.

Procesul de selecție pentru „Drustar Concours d’Elegance” este absolut meticulos, cu invitații individuale extinse participanților. Juriul cu discernământ, format din cei mai importanți experți din Europa în domeniul automobilelor istorice, asigură un nivel formidabil de competiție, atrăgând deopotrivă colecționari, mass-media și entuziaști. Anul acesta a introdus un plus încântător – un juriu format din copii, însoțit de o licitație cu desene pentru copii pe tema vehiculelor istorice.

Aici poţi vedea o galerie completă, formată din peste 700 de fotografii din cadrul evenimentului, cu toate maşinile participante.

Cmentariile sunt închise