(foto/video) Land Rover a actualizat noul Discovery şi acesta nu va mai fi produs în Marea Britanie
Compania britanică Land Rover a actualizat noua generaţie Discovery prin a-i adăuga în gama de propulsoare un nou turbo diesel, iar în lista de asistenţi pentru şoferi nişte sisteme electronice de protecţie suplimentare.
Vezi neapărat cum am testat maşina la Orheiul Vechi: (video) Test Drive: Land Rover Discovery 5
Aşadar, noul propulsor este mai degrabă o versiune îmbunătăţită a unui agregat existent. Noua unitate SDV6 a venit să o înlocuiască pe cea TDV6. Motorul V6 biturbo de 3.0 litri are o putere crescută de la 258 la 306 CP, în timp ce cuplul maxim s-a ridicat de la 600 la 700 Nm.
Un Discovery cu un asemenea SDV6 este capabil să accelereze până la 100 de km/h în 7.5 secunde, cu 0.6 secunde mai repede decât cu un TDV6. De asemenea, poate tracta remorci cu o greutate de până la 3.5 tone.
Preţul de start pentru noua motorizare porneşte în Germania de la 67.000 de euro, iar în Marea Britanie de la 47.405 de lire sterline.
Pe de altă parte, Land Rover a scos de pe piaţa europeană alte două motorizări. Aici deja Discovery nu mai poate fi comandat cu un turbo diesel de 2.0 litri cu 180 de CP sau un benzinar V6 de 3.0 litri cu un compresor (340 CP).
Apropo, toate motoarele de pe Discovery sunt acum echipate cu filtre de particule pentru a le face mai curate. Filtrele de înaltă eficiență sunt integrate perfect în sistemul de post-tratare și captează particule ultrafine pe măsură ce sunt emise gazele de eșapament. În condiții normale de conducere, funinginea captată va fi oxidată în CO2 și filtrul se va regenera ori de câte ori șoferul ridică piciorul de pe accelerator.
La capitolul sisteme de siguranţă şi asistenţă, Land Rover spune că tempomatul adaptiv (cruise control) a fost dotat cu funcţie Stop & Go pentru a sprijini șoferul în orice moment. Aceasta menține viteza selectată de șofer atunci când este în siguranță în trafic, dar, de asemenea, o ajustează automat pentru a menține o distanță predeterminată față de vehiculul din față.
Tehnologia poate chiar să oprească fără probleme vehiculul în trafic intens și, dacă traficul se mișcă din nou în decurs de trei secunde de la oprire, maşina este capabilă singură să continuie mersul.
Discovery vine acum şi cu sistemul Clear Exit Detection, care alertează șoferul și pasagerii dacă vehicule, bicicliști sau alte pericole se apropie din spate la ieșirea din vehicul. În cazul în care se detectează un obstacol, o lampă de avertizare va clipi pe ușă pentru a-i avertiza pe pasageri.
Aceste tehnologii se alătură unei serii de funcții de asistență în deplasare, pentru a ajuta clienții să profite la maxim de Land Rover-ul lor, oferind cea mai sigură călătorie oriunde au ales să meargă. Land Rover a simplificat, de asemenea, alegerea tuturor sistemelor şi funcţiilor de asistenţă şi protecţie, care acum sunt împărțite în trei pachete: Park Pack, Drive Pack şi Driver Assist Pack.
Că tot vorbim despre modelul Discovery, ţinem să menţionăm totodată că Jaguar Land Rover a anunţat despre nişte schimbări majore în politica producţiei de automobile (din cauza Brexit-ului). Cea mai importantă noutate aici îl vizează anume pe Discovery: producţia acestuia va fi transferată în totalitate din Marea Britanie în Slovacia.
Noua uzină din oraşul Nitra este aproape gata pentru a fi dată în exploatare, lucru care se va întâmpla până la sfârşitul acestui an şi întreprinderea va produce deocamdată doar modelul Discovery. SUV-ul va fi asamblat paralel şi în Marea Britanie, însă până la începutul anului 2019 doar.
De asemenea, în Slovacia va fi produs şi noul Land Rover Defender a cărui premieră ar putea avea loc până la sfârşitul lui 2018. În viitor se vor adăuga şi alte modele, asta pentru că noua uzină va avea o capacitate de producţie de 300.000 de maşini anual. De menţionat că noul Discovery s-a vândut în 2017 în doar puţin peste 46.000 de exemplare.
De cealaltă parte, uzina britanică din Solihull, de unde va pleca Discovery, va fi modernizată serios prin investiţii de câteva sute de milioane de dolari. Acum, pe lângă Discovery, acolo se fac modelele Range Rover Vogue, Range Rover Sport, Range Rover Velar şi Jaguar F-PACE. Reorganizarea este motivată de producţia viitoarelor electromobile, dar şi a unui nou crossover cunoscut sub denumirea Road Rover.
O altă uzină din oraşul britanic Halewood nu va fi afectată de acest plan. Acolo se produc în prezent modelele Land Rover Discovery Sport şi Range Rover Evoque, iar în viitorul apropiat deja noua generaţie Evoque.
Cmentariile sunt închise