Imaginea zilei: Noile numere de înmatriculare ale maşinii lui ÎPS Vladimir ar fi costat minimum 7700 de lei

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) Preţurile din articol au fost reajustate după o eroare comisă, motiv pentru care ne cerem scuze! La momentul publicării articolului am folosit datele din noua listă de preţuri a plăcuţelor de înmatriculare cu simboluri speciale, fără ca să ştim că a intrat în vigoare în această lună de august.

Astfel spus, costul serviciilor de reînmatriculare a maşinii menţionate a fost în baza listei vechi de preţuri, fiind înmatriculată cu numerele în cauză mai devreme de luna august.


Joi, 18 august, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove Vladimir, cunoscut sub numele civil Nicolae Vasilievici Cantarean, şi-a sărbătorit cea de-a 70-a aniversare. Zeci de episcopi și preoți, veniți din toate colțurile țării, dar și din Ucraina, s-au adunat să-l felicite în cadrul unei aşa-zise liturghii praznicale organizate în Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău.

Evident că marea majoritate a oaspeţilor nu au venit pe jos. Curtea catedralei s-a transformat într-o adevărată parcare, iar printre automobilele de acolo a fost observat şi BMW-ul Seria 7 pe care îl foloseşte ÎPS Vladimir pentru deplasări. Acesta a fost reînmatriculat după ce mai devreme în acest an i-au fost retrase plăcuţele guvernamentale.

Din ce se poate vedea cu ochiul liber, noul număr de înmatriculare personalizat – MMV 001 – a fost realizat la comandă deoarece conţine simboluri solicitate. MMV ar veni cu siguranţă de la Mitropolitul Moldovei Vladimir.

Astfel spus, conform listei de preţuri a Agenţiei Servicii Publice, setul în cauză ar valora 30.250 de lei deoarece este format dintr-o combinație de litere care formează un cuvânt solicitat şi trei cifre dintre care primele două sunt zerouri!

Dar pentru ca să fim corecţi până la capăt, mai este necesar de notat că preţul setului ar putea fi şi altul. Dacă este să presupunem că s-a ales în baza descrierii “altă combinaţie de litere solicitată” din nomenclator, una care nu formează un cuvânt solicitat, ceea ce ne pune la îndoială, atunci nota de plată a constituit nu mai puţin de 7.700 de lei, oricum scump în comparaţie cu cei doar 550 de lei ceruţi pentru un set de plăci pentru muritorii de rând, cu o combinaţie aleatorie de litere şi cifre.

Conform DEX, iniţiala înseamnă o literă cu care se începe un cuvânt, ori o abreviere (a prenumelui și) a numelui unei persoane, formată din inițiale. Iar prenumele, numele şi titlurile tot nişte cuvinte sunt.

Cmentariile sunt închise