Moldova: Iată cât vor costa carburanţii principali de tip standard până la sfârşit de octombrie

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță noile preţuri plafon pentru produsele petroliere de tip standard, comercializate în staţiile de alimentare dintre Prut şi Nistru.

În următoarele trei zile, adică până la început de noiembrie, benzina 95 se scumpește cu doar opt bani, iar motorina se ieftinește cu alţi 12 bani.

Prin urmare, benzina 95 va ajunge să coste la pompă maximum 25 de lei și 23 de bani, iar un litru de motorină va costa fix 28 de lei.

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară, deci se pot găsi carburanţi la preţuri mai reduse decât cele plafon! Acum platforma există şi sub formă de aplicaţie mobilă!

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanții fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata