(foto) Noul sistem multimedia pe bază de Android ajunge și pe Volvo XC60, la pachet cu câteva modificări estetice

Suedezii de la Volvo anunță că începând din mai 2021 va monta pe XC60 un nou sistem multimedia dezvoltat în parteneriat cu Google și care va avea la bază sistemul de operare Android.

Astfel, după XC40 Recharge şi C40 Recharge, XC60 este al treilea model din gama Volvo pe care va debuta noul sistem infotainment, urmând ca în scurt timp să fie disponibil și pe celelalte modele importante din gamă!

Volvo colaborează de ani buni cu Google, iar trecerea în măsură deplină pe un sistem de operare Android permite suedezilor să ofere clienților Volvo o interacțiune și mai puternică cu automobilul ales.

Piesa de rezistență al noului sistem multimedia va avea la bază un pachet de servicii digitale care va permite o interacțiune mai ușoară cu serviciile și aplicațiile Google, printre care asistentul vocal, aplicația Google Maps pentru navigație, cât și o serie de alte aplicații disponibile prin Google Play.

Pe lângă noul sistem multimedia, Volvo anunță și câteva noutăți de ordin estetic pentru XC60, în cadrul unui mini facelift. Amintim că maşina are deja patru ani împliniţi, fiind lansată în 2017 la Salonul Auto de la Geneva.

Pe partea de exterior designerii au retușat barele de protecție față și spate, grila radiatorului și au pus la dispoziția clienților noi culori exterioare, dar și câteva modele noi de jante.

Maşinile în echipări standard au inserţii negre pe părţile laterale ale barei de protecţie frontale, “tăiate” cu nişte lame cromate, în timp ce în echiparea R-Design fața este mai agresivă.

În plus, automobilele nu mai au proiectoare de ceaţă separate (funcțiile lor sunt atribuite acum farurilor principale), iar de pe bara de protecţie posterioară au dispărut terminaţiile de eşapament, acum fiind deghizate.

La interior vor putea fi găsite noi materiale, cât și o opțiune de tapițerie care nu are la bază pielea naturală. Este vorba despre o tapițerie textilă numită City Weave. Nou este şi levierul cutiei de viteze.

Bineînțeles, nu va lipsi și sistemul Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) format dintr-un pachet complex de senzori și radare ce permit detectarea celorlalți participanți la trafic, pornirea frânei de urgență și de evitare a unei coliziuni.

Clienții din Moldova deja pot comanda noul Volvo XC60 din gama anului 2022, primele livrări urmând să aibă loc în iulie anul curent.

Cmentariile sunt închise