„Va fi absolut nebunesc!” S-a aflat cine face motorul pe benzină pentru noul Bugatti

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cunoscută pentru maşinile sale electrice inovatoare şi rapide, compania croată Rimac s-a angajat şi dezvoltă deja un motor cu ardere internă complet nou pentru partenerii de la Bugatti, unul care va fi „absolut nebunesc”. Așa l-a descris pe scurt Mate Rimac într-un interviu pentru Auto Express, care a confirmat că succesorul lui Chiron va fi un super hibrid.

Potrivit tânărului antreprenor, compania sa a început să dezvolte un nou motor cu ardere internă pentru Bugatti când negocierile privind fuziunea celor două companii erau abia la stadiul inițial – adică cu doi ani înainte de semnarea oficială a tuturor documentelor

În același timp, cu ceva timp înainte, Mate a fost abordat de șeful de atunci al Bugatti, Stephan Winkelmann, cu o propunere de a participa la dezvoltarea unui nou model. S-a presupus că va fi un vehicul electric tot-teren, de formatul unui Ferrari Purosangue, dar ulterior astfel de planuri au fost abandonate.

Mate Rimac a spus că are o înțelegere clară despre care va fi exact următorul hypercar Bugatti. Este dezvoltat complet de la zero şi nu va avea nimic în comun cu Veyron, Chiron sau Nevera. Propulsia va fi asigurată de un setup hibrid de agregate, iar trenul de rulare ne va fi prezentat în 2023.

„Este pur și simplu o nebunie ce veţi vedea anul viitor. Cred că toți vor fi uimiți când vor vedea ce am făcut”, a spus șeful Rimac, stârnind un mare interes. De modelele companiei în sine, noul hypercar Bugatti se va deosebi prin „perfecționism aristocratic”, lux și, în continuare, mai multe elemente analogice decât digitale.

Managerul croat a mai spus că ideea unui SUV şi a folosirii pilelor de combustie cu hidrogen este exclusă, însă există perspective pentru ca, în viitor, să apară un model cu patru locuri şi să fie utilizate baterii solid state în locul celor litiu-ion.

Amintim că ultimul model Bugatti cu motor W16 este noul Mistral şi că Rimac și-a unit forțele cu Bugatti pentru a crea Bugatti Rimac, o cotă de 55% din care aparţine Rimac Group și Mate este CEO.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise