(video) Audi va avea maşini electrice lansate pe tocmai patru platforme diferite

Audi a confirmat planurile pentru o gamă completă de modele electrice. Aflaţi că platforma modulară MEB, folosită şi de alte mărci din grupul Volkswagen, inginerii din Ingolstadt nu se vor limita. Tocmai patru arhitecturi diferite vor sta la baza electromobilelor avansate ale mărcii germane, PATRU!

Până în prezent, doar platforma modulară MLB Evo a fost utilizată, pe care pot fi instalate şi motoare pe benzină sau diesel, cea pe care stau modele ca Bentley Bentayga şi Lamborghini Urus inclusiv. La fel, aceasta este folosită pentru a aduce pe piaţă primul SUV electric Audi, disponibil deja atât sub forma modelului e-tron, cât şi e-tron Sportback.

Mai mult, experții din Ingolstadt menționează despre J1-Performance Platform, dezvoltată în comun cu Porsche, cea care a şi fost aleasă pentru a sta la baza noului Taycan. Ulterior, urmează să apară şi noul Audi e-tron GT pe aceeaşi arhitectură.

New 2018 Audi e-tron GT concept

Audi va începe, de asemenea, producția unei familii de vehicule electrice compacte pe baza platformei modulare MEB mai tinere, care va înrudi modele precum cele din familia VW ID, Skoda Enyaq, CUPRA Tavascan sau SEAT el-Born. Primul născut pe bază de MEB cu insigna celor patru inele va fi Audi Q4 e-tron, a cărui producție ar trebui să înceapă într-un an de zile.

New 2019 Audi Q4 e-tron concept

În cele din urmă, a patra platformă, cea de top, se numeşte PPE (Premium Platform Electric), care, așa cum se credea anterior, urma să stea pe Taycan, însă nu a fost să fie. La fel ca J1, inginerii ambelor mărci germane sunt implicați în dezvoltarea sa. Pe baza acesteia vor fi create autoturisme de dimensiuni ceva mai mari, precum şi SUV-uri electrice, care vor fi prezentate în următorii doi ani.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-de-la-nici-o-masina-electrica-nu-te-ai-astepta-la-asta-mesajul-care-a-aparut-pe-bordul-unui-audi-e-tron/

https://autoblog.md/video-puterea-propulsiei-cum-un-audi-rs3-electric-a-intrecut-cu-spatele-un-porsche-911-gt2-rs/

https://autoblog.md/video-premiera-la-pebble-beach-fantasticul-audi-pb18-e-tron-concept/

Noul Audi RS e-tron – primele detalii

Cmentariile sunt închise