(video) AutoBlog.MD transmite prezentarea LIVE a noului Taycan – primul electromobil Porsche

(update 04.09.2019) A sosit ziua şi în curând va bate şi ceasul! În această după amiaza, de la ora 16:00, ora Moldovei, compania Porsche îşi va prezenta primul electromobil de serie numit Taycan. Se va întâmpla pe trei continente simultan, iar gazdă a evenimentului va fi din Berlin fostul pilot de Formula 1 şi ambasadorul Porsche – Mark Webber.

Porsche spune că locaţiile alese pentru premieră reprezintă trei forme de energie durabilă și sunt situate în piețele cele mai importante de vânzare a mașinii sport electrice noi. Cascada Niagara de la granița dintre SUA (statul New York) și Canada (provincia Ontario) reprezintă hidroenergia. O fermă solară din Neuhardenberg, lângă Berlin, reprezintă energia solară. Iar ferma eoliană de pe insula Pingtan, la 150 kilometri de orașul chinezesc Fuzhou din provincia Fujian, reprezintă energia eoliană.

Premiere of the new #Taycan: #Porsche will reveal the all-electric sportscar on 4th September. Watch it live on https://t.co/e3Er20H448! #soulelectrified pic.twitter.com/mtAYOqz7hP

— Porsche Newsroom (@PorscheNewsroom) August 13, 2019

Între timp, în spaţiul online au apărut câteva imagini din procesul de pregătire a unei prime sesiuni foto:


(update 03.09.2019) Noul Porsche Taycan ne mai impresionează încă o dată înainte de premieră

Noul Porsche Taycan a făcut încă o demonstrație spectaculoasă de aderență, stabilitate și performanță. Un prototip de teste al primului Porsche electric a făcut exerciţiul 0-145-0 km/h pe platforma superioare a unui transportator de aeronave!

USS Hornet poate transporta o încărcătură de până la 27.500 de tone și are o punte de zbor care măsoară în lungime doar 265 de metri! Anume această navă a fost cea care i-a recuperat pe astronauţii misiunilor Apollo 11 și Apollo 12 către Lună.

Pilotul profesional Shea Holbrook a folosit sistemul Launch Control și mecanismele de frânare carbo-ceramice de înaltă performanţă la capacitatea lor maximă, pentru a accelera rapid şi pentru a reuşi să se oprească la doar aproximativ 30 de metri de marginea vasului.

În ciuda suprafeței neuniforme, Shea și Taycan au accelerat până la 145.77 km/h în doar 128.6 metri înainte de a fi apăsată pedala de frână până în podea. Întregul exercițiu a durat 10.17 secunde.

Amintim că premiera mondială a noului Porsche Taycan va avea loc în după amiaza zilei de mâine. AutoBlog.MD va transmite evenimentul în direct.


(update 26.08.2019) Noul Porsche Taycan a înregistrat un timp de tur record printre electromobile pe Nurburgring

Cu doar câteva zile înainte de premieră Porsche ne impresionează cu noi informaţii despre noul Taycan. Primul electromobil al mărcii a înregistrat un record de timp în segmentul maşinilor electrice cu patru portiere, făcând un tur pe circuitul Nürburgring-Nordschleife în 7 minute şi 42 de secunde, marcând astfel un start al formării unui clasament şi printre maşinile de serie prietenoase cu mediul.

Performanţa a fost realizată pe cei 20.6 km ai circuitului şi nu pe distanţa de 20,832 km care a devenit mai nou un standard, menţionează Porsche. În spatele volanului unui prototip pre-serie s-a aflat pilotul de teste Lars Kern. Timpul este comparabil cu cel al unui Porsche 911 GT3 în caroserie 997!

Producătorul spune că noul Taycan a reuşit această performanţă inclusiv datorită sistemului de tracţiune integrală format de cele două motoare electrice, şasiului Porsche 4D-Chassis Control care controlează toate sistemele în timp real (include suspensie pneumatică adaptivă cu trei camere şi amortizoare reglabile electonic PASM, stabilizatoare electromecanice antiruliu Porsche Dynamic Chassis Control Sport şi Porsche Torque Vectoring Plus), unui sistem de roţi directoare spate şi a unui set de anvelope standard cu jante de 21 de inci.

Viteza maximă pe cel mai lung tronson drept i-a fost de practic 260 de km/h.


(update 23.08.2019) (foto) Interiorul noului Porsche Taycan: până la cinci ecrane, patru zone de climatizare și două volane la alegere


(update 20.08.2019) Porsche anunţă despre o colaborare cu creatorii serviciului Apple Music pentru a crea prima experiență complet integrată de streaming cu muzică în interiorul mult anticipatului Taycan, primul electromobil al mărcii a cărui premieră va avea loc peste câteva zile.

De pe afișajul cu ecran tactil integrat în planşa de bord avansată, abonații Apple Music vor putea reda peste 50 de milioane de melodii fără absolut nici o reclamă, mii de playlist-uri și Beats 1 global livestream. Acest lucru va fi asigurat de un pachet special de internet gratuit, valabil timp de trei ani de zile.

Porsche menţionează că parteneriatul reprezintă prima integrare completă a serviciului Apple Music în vreo maşină!

Cei care vor conduce un Taycan se vor putea bucura, de asemenea, de următoarele caracteristici și beneficii datorită colaborării unice dintre Porsche și Apple Music:

  • Porsche Voice Assistant: Se vor putea utiliza comenzi vocale personalizate printr-un asistent special, pentru a căuta melodii, albume, playlist-uri sau posturi de radio favorite în Apple Music.
  • Discover on Broadcast Radio, Listen on Apple Music: Se va putea crea propria stație personalizată pe Apple Music din orice melodie pe care o găsiți în timp ce ascultați un post radio.
  • Exclusive Playlists: Se vor pune la dispoziţie playlist-uri formate de cei de la Porsche, numai pe Apple Music.
  • In-Car Streaming Data: Se va oferi acces la internet gratuit timp de trei ani, inclusiv o antenă externă şi un pachet de roaming.
  • Noii şi existenţii clienţi se vor putea alege cu până la şase luni de folosire gratuită a serviciului Apple Music.

Pentru iubitorii de muzică cu o ureche fină, proprietarii de Taycan vor putea asocia sistemul audio Burmester High-End Surround cu Apple Digital Masters pentru a asculta compoziţiile preferate într-o calitate de studio, fapt care se va transforma într-o experiență de neegalat în fiecare călătorie. Apple Digital Masters oferă muzică în calitatea pe care artiștii și ingineri de sunet intenţionează să o audă.

Noul Porsche Taycan vine de asemenea cu suport al interfeţei Apple CarPlay. Conducătorii auto vor putea conecta cu ușurință iPhone-ul și să primească la alegere indicaţii optimizate pentru trafic, să facă apeluri, să trimită și să primească mesaje și să asculte Apple Music atingând pur și simplu ecranul tactil al maşinii sau prin comenzi către Siri, fără o distragere a atenţiei de la drum.


(update 19.08.2019) Cu noul Porsche Taycan s-au putut parcurge 3425 de km în 24 de ore. Iată cum a fost posibil

În 24 de ore un prototip pre-producţie al noului Porsche Taycan a putut acoperi o distanţă de 3.425 kilometri. S-a întâmplat pe circuitul italian Nardo, proaspăt renovat. Potrivit Porsche, distanţa corespunde aproximativ cu cea care se află între Nardo şi oraşul norvegian Trondheim.

Automobilul electric a rulat pe circuitul inelar cu viteze cuprinse între 195 şi 215 km/h, în timp ce temperatura aerului a atins maxim 42 de grade, iar cea a suprafeţei carosabile 54 de grade Celsius. Astfel, noul Taycan şi-a dovedit calitățile sale pe distanţe lungi chiar înainte de lansare.

Testul a fost efectuat practic fără întreruperi. Prototipul a trebuit doar să se oprească pentru încărcare ultra rapidă datorită sistemului său electric care suportă o tensiune de 800 V şi schimb de şoferi. Echipa a fost formată în total din şase piloţi de teste. Însuşi testul de asigurare a calității a avut loc ca parte a unui test de anduranţă şi rezistenţă la climă fierbinte.

Cu această distanţă parcursă pe Nardo, până la momentul lansării pe piaţă a modelului, la sfârşitul acestui an, toate maşinile de teste vor avea înregistrate în total peste şase milioane de kilometri rulaţi în mai multe ţări din jurul lumii.


(update 10.08.2019) Cum noul Porsche Taycan poate face 26 de acceleraţii 0-200 km/h în mod succesiv

Un prototip pre-serie al noului Porsche Taycan, dotat cu motoare electrice care produc 600 de CP şi un sistem de tracţiune integrală, a demonstrat înainte de premieră nişte performanțe impresionante. Automobilul a putut realiza 26 de sprint-uri succesive de pe loc şi până la 200 de km/h.

Acceleraţiile extrem de rapide au fost realizate de fiecare dată în mai puţin de 10 secunde pe pista de 2.3 km a unui aerodrom din Lahr, South Baden şi documentate într-un material al colegilor de la Fully Charged. Diferența dintre cele mai rapide și cele mai lente încercări a fost de doar 0.8 secunde. Temperatura aerului a fost de 28 de grade Celsius la momentul exerciţiilor.


(update 02.08.2019) Numărătoare inversă! Doar o lună de zile a mai rămas până la premiera mondială a noului Porsche Taycan, primul electromobil de serie al mărcii. Cu o lună înainte de premieră, Porsche anunţă că a reuşit deja să colecteze aproximativ 30.000 de pre-comenzi pentru acest model!

Pentru comparaţie, vânzările de 911 în 2018 s-au ridicat la aproximativ 35.600 exemplare, astfel încât în noua epocă a mașinilor electrice care iată-iată se naşte, Taycan poate deveni un nou model iconic al brandului din Stuttgart.

Porsche se așteaptă ca mașina electrică Taycan să depășească legendarul 911 în vânzări deja în primul său an de existenţă. Firma germană a reușit să colecteze aproape 30.000 de pre-comenzi pentru Taycan, deși mașina electrică încă nu a fost prezentată oficial.

Analistul Evercore ISI, Arndt Ellinghorst, a declarat pentru Automotive News că, având în vedere planurile Porsche de a crește producţia modelului, numărul anual s-ar putea apropia de 40.000 de autoturisme. Astfel, noul electromobil ar putea deveni principalul model al brandului și toate noile generaţii de maşini vor fi deja asociate cu el în loc de legendarul 911.

Cu noua cifră în buzunar, fiind stabilit un target iniţial de 20.000 de maşini produse anual în două schimburi, compania a luat decizia de a mări numărul angajaţilor cu 1.500 de oameni pentru a face noul Taycan. Chiar în această zi de luni a declarat că a recrutat deja aproape 1.000 de specialişti după ce a primit într-un timp foarte scurt circa 32.000 de CV-uri. Procesul de instruire pentru asamblarea maşinilor electrice durează până la șase luni, au adăugat cei de la Porsche.

Noul Porsche Taycan va fi dezvăluit în ziua 4 septembrie, cu o zi înainte de turneul de golf European Open de la Hamburg, la care Porsche este sponsorul principal. Ulterior modelul va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt în perioada 10-22 septembrie inclusiv.


(update 18.07.2019) Au fost dezvăluite versiunile noului Porsche Taycan şi specificaţiile acestora !!!


(update 15.07.2019) În acest weekend, înainte de cursa finală a sezonului de Formula E, pilotul Neel Jani a mers pe circuitul din New York cu un prototip pre producţie, finisând astfel un demo tur anunţat anterior cu modelul înainte de premieră.


(update 06.07.2019) Noul Porsche Taycan. Debut public la Festivalul de Viteză de la Goodwood înainte de premieră

Porsche organizează în aceste zile un trio demo debut al noului Taycan înainte de premiera sa mondială din septembrie. Este de fapt o premieră publică a prototipului pre-serie!

La începutul lunii a fost în Shanghai, China, astăzi a venit la Goodwood, Marea Britanie, iar în zilele de 13-14 iulie va putea fi văzut la etapa din New York a campionatului Formula E. În această după amiază a fost condus foarte dinamic pe traseul local al Festivalului de Viteză de către Mark Webber.

Amintim că noul şi cel mai puternic Taycan poate atinge o viteză maximă de peste 250 de km/h. De pe loc şi până la 100 de km/h poate accelera în sub 3.5 secunde, iar până ajunge la 200 de km/h nu trec nici 12 secunde.


(update 24.06.2019) Conceptul de operare este spectaculos! Iată cum ar putea arăta cockpit-ul noului Porsche Taycan

În spaţiul virtual a apărut un filmuleţ care ar arăta interiorul primului electromobil Porsche ce urmează a fi lansat peste câteva săptămâni. În centrul atenţiei este un cockpit digital şi conceptul său de operare.

Interesant este că acesta nu se aseamănă nici cu cel al conceptului Mission E, nici cu cel al prototipului Cross Turismo. Întreaga planșă de bord este digitală, inclusiv consola centrală, iar schimbarea pozițiilor levierului cutiei automate este realizată printr-un modul touch inovator cu efect vizual 3D.

Să presupunem deocamdată că acest bord este un proiect concept, însă în cazul în care imaginile se vor dovedi reale, noul Taycan va deveni una dintre cele mai high-tech mașini existente de pe piață.

https://youtu.be/sDvbDyHUyfk


(update 12.05.2019) Primele schiţe oficiale şi primele imagini cu interiorul noului Porsche Taycan

Porsche a publicat pe site-ul oficial primele schiţe ale noului Taycan, imagini care ne prezintă designul exterior al maşinii electrice ce urmează a fi prezentată foarte curând.

De asemenea, în spaţiul online au apărut primele imagini cu interiorul electromobilului. În ele vedem o planşă de bord cu un design asemănător cu cea a conceptului Mission E Cross Turismo Concept. Panoul de bord al lui Taycan va fi unul complet digital, iar volanul ar putea fi schimbat cu unul nou, ne fiind instalat acum pe prototipuri.

Un alt element tradiţional care va fi păstrat în Taycan este comanda de pornire a motoarelor electrice. Dacă pe maşinile cu propulsoare cu ardere internă este rotită o cheie în stânga volanului, atunci pe Taycan, la fel pe partea stângă, va exista un buton specific.

Iar prezenţa unui cronometru pe mijlocul bordului ne confirmă că va exista opţiunea Sport Chrono, care va face electromobilul şi mai dinamic în dependenţă de versiunea aleasă.

Mânerele uşilor fără rame pentru geamuri vor fi identice cu cele de pe noul 911.

Drept bonus, ataşăm acest filmuleţ în care, în ultimele secunde puteţi asculta ce sunet va produce noul Taycan:


(update 26.04.2019) Noului Porsche Taycan i-au fost scoase la vedere farurile şi stopurile originale

Noului Porsche Taycan i-au fost scoase la vedere farurile şi stopurile originale. Un prototip de teste a fost surprins cu acestea expuse la vedere, semn că s-ar afla deja într-o ultimă fază de testare.

Imaginile au apărut pe un forum dedicat modelului, acolo unde i-au fost scoase “digital” atât toate inserţiile camuflante, cât şi l-au comparat cu conceptul Mission E.

FOTO: taycanforum.com
FOTO: taycanforum.com
FOTO: taycanforum.com
FOTO: taycanforum.com

(update 28.03.2019) (foto) Noul Porsche Taycan a intrat în faza finală de testare. Cifre şi curiozități


(update 15.03.2019) Noul Porsche Taycan: Noi imagini teaser, debut în septembrie

Noi detalii despre Porsche Taycan au fost anunţate astăzi în cadrul conferinţei anuale de prezentare a rezultatelor înregistrate de Porsche AG în 2018. Împreună cu acestea a fost lansat un reportaj-interviu interesant, împreună cu noi imagini teaser a electromobilului.

Producătorul auto sportiv își va extinde în mod sistematic oferta în domeniul electromobilității: Taycan, primul automobil sportiv pur electric de la Porsche va debuta în luna septembrie a acestui an, în timp ce primul său derivat Taycan Cross Turismo va urma la începutul noului deceniu.

În acelaşi an vom vedea şi noua generaţie Porsche Macan care la fel va avea o unitate de propulsie electrică, devenind astfel al doilea model de serie pur electric al mărcii.

În acest domeniu, eforturile companiei se bazează pe scopul principal, ca până în 2025, jumătate din toate vânzările din gama de produse Porsche să fie alcătuite din modele electrice sau plug-in hybrid. În acest sens, Porsche va investi aproximativ 15 miliarde de euro în noi produse până în 2023.

“În anul financiar 2018, gama noastră atractivă de produse ne-a permis să mărim din nou în mod semnificativ livrările. Porsche este sinonim cu motoarele emoţionale pe benzină și unităţile plug-in hybrid de înaltă performanță. În viitor, Porsche va fi cunoscut doar pentru sistemele de acţionare pur electrice.

Forța noastră de muncă s-a dublat în ultimii doar şapte ani, la moment având 32.325 de angajaţi, iar electromobilitatea este un alt creator de locuri de muncă. Vom crea 1.500 de posturi noi doar pentru a-l produce pe Taycan. Prima noastră mașină sport pur electrică va reprezenta începutul unei noi ere şi suntem foarte optimiști că Taycan va fi un succes. Dat fiind faptul că avem deja peste 20.000 de persoane interesate în mod serios să cumpere unul, vom ajusta capacitățile noastre de producție şi mai mult”, a declarat şeful Porsche, Oliver Blume.


(update 26.02.2019) Oficial: A fost anunţat al treilea electromobil marca Porsche! Apare după Taycan şi Taycan Cross Turismo


(update 13.01.2019) Legendarul pilot german de raliuri Walter Röhrl a testat noul Porsche Taycan. Iată impresiile sale:


(update 27.12.2018) Noul Porsche Taycan: S-a aflat în câte versiuni va exista şi cât vor costa acestea în SUA

Un coleg de al nostru din Statele Unite ale Americii a solicitat de la Porsche mai multe informaţii despre noul Taycan, primul electromobil de serie al mărcii şi iată ce răspuns a primit.

Aflăm că maşina va apărea pe piaţă cam peste un an de zile. Va exista în trei versiuni: Taycan, Taycan 4S şi Taycan Turbo. Va folosi aceleaşi denumiri tradiţionale ale versiunilor maşinilor cu motoare cu ardere internă pentru a nu crea o confuzie cu altele noi inventate, pentru a apropia electromobilul de automobilele sportive existente şi pentru a atrage astfel clienţii.

Potrivit zvonurilor, fiecare din cele trei versiuni vor avea câte o pereche de motoare electrice, o transmisie cu două trepte şi un sistem de încărcare cu o tensiune de 800 V şi o capacitate de până la 350 kW. Puterea dezvoltată va fi de 400, 500 şi 600 de CP respectiv. Modelul de top, Taycan Turbo, va fi cel care va putea accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în 3.5 secunde.

Preţurile aproximative în SUA vor începe de la: sub 90.000 de dolari pentru un Taycan obişnuit, peste 90.000 pentru un Taycan 4S şi peste 130.000 de dolari pentru un Taycan Turbo, fără dotări opţionale! La momentul de faţă se pot percepe deja precomenzi, fiind necesară plata unui depozit de 2.500 de dolari.

Anterior, au existat informaţii că preţul preliminar de start al unui Porsche Taycan în Republica Moldova va fi de 65.000 de euro, iar cel pentru Germania, potrivit şeful companiei, va fi similar cu cel al unui Panamera.


(update 18.12.2018) Noul Porsche Taycan: Cum i se pronunţă corect denumirea

Porsche a publicat un scurt filmuleţ în care ne învaţă cum să pronunţăm corect denumirea primului său electromobil de serie. Acesta apare pe piaţă peste câteva luni şi de aceea trebuie să fim pregătiţi să-l acceptăm.

Porsche spune că denumirea Taycan a fost aleasă pentru noul model dintr-un total de 600 de opţiuni! Ulterior, când numărul s-a redus la câteva zeci favorite, perechi de vorbitori nativi care reprezintă douăzeci și trei de limbi, au luat în considerare sunetul și semnificația numelor potențiale pentru a exclude asociațiile neplăcute sau necorespunzătoare încă de la început.

Juriştii deliberă asupra oricărui risc imaginabil de încălcare a unei mărci comerciale, inspectează bazele de date din întreaga lume care conțin milioane de mărci înregistrate, revizuiesc numele și localizează deținătorii de drepturi. O sarcină care, în cazul lui Taycan, a durat un an și jumătate!

Vezi mai jos ce înseamnă denumirea maşinii şi de unde îşi are originea.


(update 14.12.2018) (video) Porsche şi-a comandat un camion electric MAN eTGM pentru operațiunile de logistică


(update 13.12.2018) (foto) BMW şi Porsche au prezentat o staţie de încărcare ultra rapidă. În cât timp se pot încărca electromobilele


(update 19.10.2018) (video) Undă verde pentru producţia lui Porsche Mission E Cross Turismo. Maşina deja este testată


(update 13.06.2018) Noul Porsche Taycan! Primele informaţii oficiale şi primul teaser timpuriu

Porsche a făcut public un prim teaser video complet timpuriu cu noul Porsche Taycan. Acesta va fi şi primul Porsche cu panou de bord complet digital.

Amintim că potrivit informaţiilor preliminare, primul electromobil Porsche va avea în Republica Moldova un preţ de start de 65.000 de euro!


(09.06.2018) Unul dintre pionerii noii ere de sportcaruri electrice va fi noul Porsche Taycan! Marca germană a anunţat că astfel se va numi primul său electromobil care va fi o intrerpetare în serie a conceptului Mission E.

Astfel, viitorul mobilității este încă cu un pas mai aproape. Producția în masă a primului Porsche pur electric va începe în 2019!

https://youtu.be/2q_o4Pl-AuY

Denumirea Taycan poate fi tradusă ca “spiritul unui cal tânăr şi plin de viață”, cu referire la cel din inima logoului Porsche, folosit din 1952 şi până în prezent. Există o asociaţie pozitivă şi în limba japoneză, acolo unde termenul taikan înseamnă “experienţă fizică”.

“Noua mașină sport electrică este puternică și fiabilă; este un vehicul care poate acoperi în mod constant distanțe lungi și care consemnează libertatea”, a declarat directorul executiv al Porsche AG Oliver Blume, în cadrul unei ceremonii dedicate aniversării a 70 de ani de la producţia de maşini sportive marca Porsche.

Primul electromobil de serie Porsche va fi pus în mişcare de două motoare care vor funcţiona permanent sincron, care vor produce în total peste 600 de CP. Timpul de acceleraţie de la 0 şi până la 100 de km/h va fi sub 3.5 secunde, iar de la 0 şi până la 200 de km/h în mai puţin de 12 secunde!

Această performanță este un plus pe lângă un nivel de putere continuă care este fără precedent în rândul vehiculelor electrice. Mai multe starturi rapide succesive vor fi posibile fără pierderi de performanţă, în timp ce autonomia maximă va fi de peste 500 de km în conformitate cu măsurătorile după ciclul NEDC.

Noul Porsche Taycan va avea şi o versiune cross, similar ca formă cu Panamera ST(video) GENEVA 2018: Premieră mondială – Porsche Mission E Cross Turismo Concept

La Porsche, numele vehiculelor au în general o legătură concretă cu fiecare model și cu ale sale caracteristici. De exemplu, Boxster descrie combinația dintre motorul boxer și designul unui roadster; Cayenne denotă căldura, Cayman-ul este incisiv și agil, iar Panamera oferă mai multe decât un Gran Turismo obişnuit, lucruri care i-au permis să câştige cursa pe distanţă lungă Carrera Panamericana.

Numele Macan este derivat din cuvântul indonezian folosit pentru tigru, cu conotații de suplețe, putere, fascinație și dinamică.

Porsche intenționează să investească mai mult de șase miliarde de euro în electromobilitate până în 2022, dublând cheltuielile pe care compania le-a planificat inițial.

Din celelalte trei miliarde de euro:

  • circa 500 de milioane de euro vor fi utilizate pentru dezvoltarea variantelor și derivatelor Taycan!
  • aproximativ un miliard de euro se vor folosi pentru electrificarea și hibridizarea gamei existente!
  • câteva sute de milioane pentru extinderea locurilor de producție;
  • plus aproximativ 700 milioane de euro pentru noile tehnologii, infrastructura necesară încărcării electromobilelor și mobilitatea inteligentă.

La sediul central al companiei Porsche din Zuffenhausen, în prezent se construiește un nou atelier de vopsire, o linie de asamblare dedicată pentru Taycan și o bandă rulantă pentru transportul caroseriilor vopsite și a motoarelor în zona de asamblare finală.

Partea existentă a uzinei unde se produc motoare cu ardere internă va fi extinsă pentru a produce şi unităţi electrice, iar atelierul pentru caroserii va fi de asemenea dezvoltat.

De asemenea se planifică investiții suplimentare în Centrul de Dezvoltare Weissach, iar pregătirile pentru producția lui Taycan vor crea în jur de 1.200 de noi locuri de muncă numai în Zuffenhausen.

Vezi şi: (video) Mark Webber a testat primul electromobil Porsche. Impresiile lăsate de condusul maşinii cu 600 de CP

Cmentariile sunt închise