(video) Mercedes-AMG GT 63 S a mai făcut un tur pe Nurburgring şi spune că e cel mai rapid vehicul de lux din clasă

Modelul Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ s-a dovedit a fi chiar mai rapid pe legendara pistă Nordschleife a circuitului Nürburgring. Datorită elastokinematicii nou reglate și altor măsuri de tuning fin, inginerul AMG Demian Schaffert a stabilit un nou timp record, plasând automobilul pe primul loc în lista oficială a celor mai agile mașini din categoria celor de lux.

Fostul pilot de curse şi-a depășit propriul său record de tur stabilit în toamna anului 2018 cu 2.3 ​​secunde. Valorile măsurate oficial și certificate de notar sunt: ​​7:23,009 minute pentru versiunea lungă a turului (20.6 km) și 7:27,800 minute pentru turul complet (20,832 km).

Anterior Porsche Panamera facelift a luat întâietatea în clasament.

Mercedes-ul cu 639 CP a căutat să stabilească un nou record în forma sa complet standard și a fost echipat în mod deosebit pentru acest lucru: echipamentul său include lucruri precum sistemul variabil de tracţiune integrală AMG Performance 4MATIC+, direcție activă pe puntea spate, un diferențial cu alunecare limitată şi controlat electronic pe puntea din spate și programul de agilitate AMG DYNAMICS.

Anvelopele Michelin Pilot Sport Cup2, montate în timpul înregistrării turului record, pe care fiecare client le poate comanda și ca opțiune, au oferit ultimul bit de aderență pentru o tracțiune optimă și o accelerație puternică din totalul de 73 de curbe ale circuitului. Pachetul aero, care este de asemenea disponibil opțional și montat pe această maşină, de asemenea, crește stabilitatea la viteze mai mari și reduce coeficientul Cd.

Condițiile au fost altele decât optime, deoarece unele secțiuni ale pistei aveau chiar pete umede. La temperaturi exterioare de șapte și temperaturi asfaltice de zece grade Celsius, Demian Schaffert a folosit în mod optim întregul potențial al modelului de top din familia de vehicule cu patru uși AMG GT. Ca măsură suplimentară de siguranță pentru conducătorul auto, vehiculul a fost echipat cu un scaun de curse și centuri de siguranță în patru puncte.

Turul record a fost măsurat cu precizie de către experții neutri ai “wige SOLUTIONS”. Un notar independent a certificat, de asemenea, condițiile vehiculului și timpul de tur.

De ce există două tururi diferit cronometrate pe Nürburgring-Nordschleife?

Nürburgring-Nordschleife este considerată cea mai dificilă pistă de curse din lume și este inclusă în fiecare program de dezvoltare a unei maşini Mercedes-AMG. Un tur record este, prin urmare, cel mai solicitant test al calităților unei mașini sport. Timpii sunt determinați pentru două alternative – 20,6 și 20,832 kilometri lungime.

Din 1997, circuitul de 20,6 kilometri a fost măsura tuturor lucrurilor. Revista de specialitate “sport auto” de la editura Motor Presse Stuttgart îl foloseşte ca parte a așa-numitului lor “Supertest”. Din motive istorice, secţiunea dreaptă şi scurtă de lângă tribuna T13 – de la capătul Nordschleife până la circuitul Grand Prix, până la ieșirea circuitului Grand Prix spre Nordschleife – nu este luată în calcul. Prin urmare, linia de plecare se află la sfârșitul tribunei T13 în direcția nordică, iar linia de sosire se află la începutul tribunei T13 în direcția sudică. Astfel, nu se măsoară un tur complet după startul din mers. Lungimea totală a pistei este de exact 20,6 kilometri.

În 2019 lucrurile s-au schimbat şi această secţiune a fost adăugată în turul oficial de la Nürburgring. Acesta a fost organizat de compania de operare “Nürburgring 1927 GmbH & Co. KG” și este cu 232 de metri mai lung, deoarece linia de start și linia de sosire sunt identice aici, tot pe secțiunea T13, astfel încât un tur complet pe Nordschleife constituie 20.832 de kilometri și timpii se măsoară cu start din mers.

Apropo, mai trebuie îndeplinite numeroase condiții pentru ca ambii timpi înregistrați să fie recunoscuți. Pe lângă cronometrare prin tehnologia unui senzor fotoelectric calibrat, încercările de înregistrare oficială și încercările de a obține un timp de tur record sunt întotdeauna însoțite de un notar. Pe lângă monitorizarea cronologiei, vehiculele și anvelopele sunt, de asemenea, inspectate și aprobate de notar. Clasificarea claselor de vehicule se bazează pe categoriile oficiale ale Autorității Federale Germane de Transport Auto (“Kraftfahrtbundesamt” KBA).

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/