(video) Norocos! Unui vlogger i s-a dat să conducă unicul Bugatti La Voiture Noire de aproape 20 de milioane de euro

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

YouTuber-ul Freddie Atkins, cunoscut şi popular în social media sub pseudonimul TFJJ, fotograf profesionist din pasiune pentru maşini, este unul dintre cei mai norocoși băieți de pe planetă. I s-a oferit să conducă singurul Bugatti La Voiture Noire în valoare de aproape 20.000.000 de euro conform ultimelor estimări, într-adevăr având parte de o oportunitate unică în viață.

S-a întâmplat în cadrul evenimentul Supercar Owners Circle din Croația, în perioada 2-5 septembrie, acolo unde s-au întâlnit peste 100 de posesori de maşini scumpe, care le-au adăugat pe odometre peste 1.000 de km! Amintim că tot acolo a fost avariat un rar şi scump Pagani Zonda HP Barchetta.

Cu această ocazie putem vedea pentru prima dată interiorul maşinii, însă nu prezintă nimic unic sau diferit de cel al unui Chiron obişnuit. Predomină o tapiţerie din piele într-o nuanţă maro şi mai multe aplicaţii din aluminiu.

Această piesă unică de haute couture auto este ilustrarea supremă a măiestriei Bugatti în inginerie și design la cele mai înalte niveluri. În omagiu adus celebrului pierdut Bugatti Type 57 SC Atlantic, cunoscut în sine drept „La Voiture Noire”, această mașină extraordinară are un design complet personalizat.

Fiecare celulă a grilei frontale imprimată 3D a fost șlefuită la perfecțiune. În faruri există peste 25 de elemente de lumini frezate individual pe fiecare parte, în timp ce spatele este dominat de un grup de stopuri elegant, care prezintă pentru prima dată un singur element fără îmbinări.

Șase țevi de eșapament individuale servesc drept legătură cu predecesorul spiritual al vehiculului, iar un design parametric nou dezvoltat în față și în spate înseamnă că părțile caroseriei par a fi etanșate.

În ciuda faptului că este un one-off, La Voiture Noire a fost supus acelorași teste de durabilitate și siguranță ca orice alt Bugatti, astfel că îşi poate bucura proprietarul în toate condițiile și la apogeul performanței sale, așa cum a fost condus în timpul turneului de patru zile Supercar Owners Circle (SOC) din Croația, eveniment descris drept “largest hypercar driving experience in automotive history” (cea mai mare experiență de conducere a hipermașinilor din istoria automobilelor).

Unicului La Voiture Noire i s-au alăturat în Croația primul Centodieci și un Divo, câte un Chiron Super Sport 300+, Chiron Super Sport, Chiron L’Ébe, Chiron Pur Sport, Chiron Sport și patru Chiron standard. Din epoca Veyron a fost un rar Veyron Grand Sport Vitesse World Record Edition. Fiecare dintre aceste capodopere a început evenimentul conducând în munții de lângă Zagreb pentru un hillclimb, de-a lungul drumurilor întortocheate care sunt habitatul natural pentru Divo și Chiron Pur Sport, ambele special concepute cu accent pe forța aerodinamică suplimentară și agilitate.

Din frumoasa regiune muntoasă Sljeme, convoiul SOC s-a îndreptat spre centrul orașului Zagreb sub escorta poliției, pentru o expoziție publică a mașinilor chiar în fața Catedralei din Zagreb. Mii de oameni au profitat de ocazie pentru a admira elementele prețioase de aur ale lui Chiron L’Ébe și designul unic al lui Centodieci, acesta din urmă dezvoltat în omagiu adus legendarului Bugatti EB110. Este o raritate să vezi chiar și un singur Bugatti pe șosea, așa că a experimenta toate aceste mașini într-un singur loc a fost cu adevărat o ocazie unică în viață!

În dimineața zilei de sâmbătă, 3 septembrie, convoiul SOC al celor mai bune mașini de performanță din lume și-a făcut drum spre Velika Gorica ZTC, pentru o altă expoziție publică pe pista închisă a aeroportului. Mulțimile au putut experimenta întreaga furie a emblematicului motor quad-turbo de 8.0 litri de la Bugatti, dezlănțuit în mașinile de producție record, cum ar fi Chiron Super Sport 300+ și Veyron Grand Sport Vitesse World Record Edition.

În acea după-amiază, oaspeții au pornit spre frumosul oraș de coastă a Adriaticii – Sibenik – într-o călătorie de aproape 400 km. Pentru restul weekendului s-au explorat uimitoarele drumuri de coastă, îndreptându-se spre insula Pag și înapoi pe continent cu feribotul, după care din nou pe drumul Magistrala pentru a se întoarce la Sibenik pentru încheierea turului.

Căutaţi SOC Croatia pe YouTube şi convingeți-vă ce nebunie a fost!

Cmentariile sunt închise